Thursday, August 18, 2011

Cerita zaman kanak kanak !


Assalamualaikum

Was watching kungfu hustle, and tetiba terlintas dalam kepala nak tengok cerita kungfu yang budak kecik dua orang masa zaman kanak kanak dulu. Memang teringin habeslah, wuwuwu. Kalau aku sebut tajuk cerita tu korang mesti tak kan taw pasal citer tu, jadi disini aku lampirkan beberapa keping gambar yang aku cilok kat google image dan juga dari blog ini lah aku cilok gambar berkenaan :D

haaa korang boleh agak tak sape dua orang kat atas nie?? :D

yang ni ke?? xingat langsung ke??

Okok, nah aku bagi terus gambar time diorang kecik, sure sure korang bole tahu sape kan?? Ini la dia pelakon cerita Shaolin Popey yang aku maksudkan tadi. For sure you guys wont recognise until I put the pictures of them kan? Actually aku pun tak tahu cerita tu tajuk ape, tadi ketika search kat google pun, aku taip dua budak kungfu, and bingo! I found them! Baru aku taw tajuk cerita tu adalah Shaolin Popey. Layan kan dulu gambar kat bawah nie :)

ingat tak ingat tak?? :D

comelnya! c:

ni lagi la tak menahan comelnya :)

Haa ada korang teringin macam aku ke nak tengok cerita ni? Sah sah la teringin kan, iye dak? Told you guys, kalo budak 90s 89s and below tak penah tengok cerita nie, memang rugi habeslah. Memang tak da zaman kanak kanak yang berharga la, dia lebih kurang kalau korang tak tengok HP yang first dulu. Memang rugi seribu kali rugi lah! Jalan cerita dia mostly mesti ada pelakon tambahan iaitu hantu lompat! Hantu lompat ni lagi lah, macam karton gila kot, asal letak kertas kuning je mesti mau membatu, xgerak gerak. Tapi ye la, zaman kanak kanak, memang layan la, xgerak langsung, kalau tanah runtuh depan rumah pun tak kisah dah, janji boleh tengok benda tu lompat lompat, yang tak menahan takut lak tu tengok benda alah tu >.<" macam tak logik kan? Pastu si budak dua orang tu la yang akan lawan pakai kungfu diorang. Part yang kelakar dalam cerita tu bila si gemuk kerdil tu nak berak la, nak kentut la, nak makan la, mesti ada je gangguan mana mana hantu. Aku ingat lagi scene yang dia nak pegi berak, pastu ada kuar tangan from the toilet la, toilet bowl! and jujur aku bagitahu korang, masa aku kecik ,memang tak la nak masuk toilet malam malam sorang, terbawa bawa kot! hahaha, funny meh! :D Pastu banyak lagi la scene yang gelak boleh pecah perut. Dulu ayah aku pun tengok kot cerita nie! :D

persoalan, kenapa sekarang dah tak da cerita hantu cina yang buat hantu macam ni ye??
menarik kot! :D

Owh tidak lupa juga dengan cerita kat bawah nie. Korang mesti penah dengar kan cerita God Must Be Crazy. Cerita ni pun masa zaman kanak kanak jugak dulu. Memang setanding la dengan cerita Shaolin Popey. Pun ada jugak hantu lompat! kelakar la. Cute sangat! Cerita ni lagi la kelakar, dengan anak dia dua orang yang kulit tak berapa nak cerah tu, pastu ada omputih pergi masuk hutan, jumpe diorang, pastu part lucu tu lagi tambah lucu bila omputih tu buat hauk kat dalam hutan tu. Wah teringin nya nak tengok!! :(

haa ni la dia pelakon tu! :D

sekali pandang, macam barack obama pun ada nie :S

Well, tu je kot nak cerita. Teringin nye nak tengok cerita berkenaan~ Kene beli Cds nie, nak tunjuk kat anak anak nanti. " haa ni la cerita yang mama tengok dulu! " hahaha, owh lupa, sengkek, bila nak masuk duit nie? mau tengok cerita nie! internet utp sangat laju. Tak dapat nak download oh! :(

p/s: chao chin chau :(

Monday, August 15, 2011

Hari kekecewaan


Assalamualaikum

Sebelum aku nak mula membebel, nak tanye korang, penah tak dalam satu hari tu korang punya la mengidam nak makan makanan yang memang hari hari ada jual, teringin sangat sangat, padahal hari hari lain tak nak beli. Plus nak dijadikan cerita la kan, hari korang nak makan tu, korang dengan bersemangat kental macam aku ni pergi la turun cafe nak beli, tengok tengok detik korang ngidam tu la kedai tu tak buat hidangan tu, nak dijadikan cerita makin menarik lagi menyedihkan, tu bukan pertama kali korang kena macam tu, sudah berkali kali, hari korang turun je, mesti makanan tu tak ada. Agak agak korang la kan, bole tak jadi fobia dah untuk ngidam nak makan benda tu? T_T


Haa ni la gambar tempe yang aku idam idam kan macam ape tu, tempe yang dijual kat kedai mamak v5 sangat hebat, kalau makan tu, tahap bole meleleh air mata sebab sedap. First time aku jatuh cinta dengan tempe tu, first time aku makan tempe tu " wah,best gila tempe nie" tu la ayat yang tersembur dari mulut aku. Rasa dia kalau korang makan tu, korang akan rase hebat sangat. Hebat tak terhingga.


sekadar gambar hiasan :'(


ini adalah ayam uncle bob :'(
juga sekadar gambar hiasan


Hari ini aku punye la ngidam nak makan ayam uncle bob, semalam pegi bazaar ramadhan, tapi tak beli sebab ngidam nak makan ayam percik, nasib la aku berbelanja dengan cara berhemah sekali, tidak mengikut nafsu makan ni, semalam tahan je nafsu tu. Pastu hari ni kebetulan la kan hosmate pegi bazaar , so kirim la, tengok tengok uncle bob tutup. Wah, marvelous nye hidup ini. Dugaan datang bertimpa timpa ni, macam dah kene hentam dengan batu kepala aku ni T_T Pastu iftar lak tak jadi pergi hari ni sebab ramai xavailable. Memang hari ini hari menduga kesabaran dan ketatasusilaan aku kot. Last last mangsa yang aku susahkan adalah nabilah, kesian kak b, sorry kak b. Okaylah , lain kali update lagi. Btw before tu, aku tak tahu la macam mane kalau ngidam ketika ngandung nanti. Agak agak la ibu ngandung mesti ngidam macam hape ntah, aku yang tak kahwin ni pon ngidam mengalahkan ibu mengandung T_T

Iftar for the first time :)

"Iftar (Arabic: إفطار‎), refers to the evening meal when Muslims break their fast during the Islamic monthof Ramadan. Iftar is one of the religious observances of Ramadan and is often done as a community, with people gathering to break their fast together. Iftar is done right after Maghrib (sunset) time. Traditionally, a date is the first thing to be consumed when the fast is broken.

Many Muslims believe that feeding someone iftar as a form of charity is very rewarding and that it was practiced by Muhammad"

Assalamualaikum

Selamat menyambut bulan ramadhan kepada semua, rase nya aku macam dah terlambat sangat sangat dah ni, tapi tidak mengapa, janji ucapkan selamat ramadhan itu :) Bercakap pasal ramadhan nie, sepanjang aku hidup lah kan, hurm berapa tahun ye, haa 12 tahun (facepalm *_* ) 21 tahun nie, last week adalah pertama kali aku pergi iftar. Perasaan mula mula nak pergi iftar tu sah sah la ak teruja. First time makan dalam dulang beramai ramai. And actually i thought that iftar ni we have to mixed all those stuff yang dalam dulang tu, mixed not with mixer, but with your own hand, not two hands, but 8 hands or 10 perhaps because for one dulang you have to share with 4 or 5 persons. And luckily, this iftar they already separate the lauk, vege and also rice. Baru nak merasa iftar, i mean real iftar, which is lauk dikambus di dalam nasi. And untuk iftar kali nie, kitorang pergi sepuak 'cause kitorang kalau bole la tidak mahu kongsi bersama yang tidak dikenali. Certain peeps might not have problem with that, but aku ada problem sikit -.-' Malas nak bercakap panjang, we all sempatt snap some pics to be uploaded here and fb, biasala kan, kemane mane mesti akan ada update melalui gambar, zaman sekarang nie, pegi la mane mane, gambar tu dah jadi macam "harus" dah.







So, what say you? ada meleleh tak tengok gambar nie? Tengah hari kalau tengok gambar ni memang nahaslah kau T_T Merana macam ngidam nak makan budu ketika korang tengah bercuti kat Africa haa T_T

That's all for now, btw we are going to iftar again today! moga moga makanan best macam hari lepas :) Yosh!


Sunday, August 14, 2011

#trolololol

Craving meh -.-


Things that i want the most!














So, sapa nak belikan aku ni?? paling paling aku nak mestilah yang last berwarna biru lagi seksi nie T_____T takat leleh dah emoticon ni, nak sangat sangat dah, justeru sape yang nak beli, saiz kasut aku 6 tapi untuk size crocs 7 ;) sila sila la, kepada Wan Syafiq, agak agak la yang mane dia nak beli eh??? ;)