Sunday, September 19, 2010

Contest baju raya.

Alahai, mentang mentang la bulan raya tengah hangat nie, terus ditagged untuk buat contest baju raya. Ditagged pulak oleh kakak ku yang sememangnya gian membuat contest =.=' . Pengumuman, ini bukan penyakit keturunan ye pembaca sekalian, which means ku xda penyakit gian membuat contest itu. Btw, berbalik kepada baju raya, haaa tema baju raya tahun ni adalah ungu violet (same je padahal ungu ngan violet tu =.=') . Ada dua helai baju raya dah kedua duanya adalah berwarna ungu. Penah mintak wanra biru dengan ibunda tercinta, tetapi permintaan tidak dilayan sebab tahun lepas dah ada warna biru dua helai juga ya kawan kawan. Tapi sangatlah dukacita sebab baju kurung yang telah dijahit itu besar gedabak =.=' ; which means baju yang sepatutnya boleh masuk seorg, boleh disumbat dua orang. T_T . Maka berayalah dengan baju bersize XXXL itu. Sekarang tiba masa mahu upload gambar baju besar gedabak itu ye kawan kawan.
Ya! inilah baju besar gedabak itu, sengaja tidak mengupload gambar yg pose nya berdiri gara gara menutup kelebaran baju itu =.= ' . Sangat sadis kedengaran nya, baju yang satu lagi tidak dapat diupload kerana setelah dibelek belek, tiada gambar yang cun lagi menawan seperti model. Dibawah disertakan sedikit details tentang gambar tersebut ya;

  1. Latar tempat : Pontian, Johor. Ketika berada dirumah Nyaie Barung.
  2. Latar masyarakt : Kanak- kanak, ibu bapa kanak kanak, nenek serta datuk kanak kanak.
  3. Latar masa : Petang di 3 Syawal rasanya.
Wah! mcm tengah buat komsas pula rasanya. Ku kira, tidak perlu dielaborate la setiap latar itu ya, jika dipanjangkn, macam kartun jadinya. Segan sih. Okay,sekian sahaja ya. Sebelum mengakhiri penulisan ini, ingin mengetag beberapa rakan bagi mengcukupi syarat contest ini. Mereka yang bertuah ;

  1. Rizqi Firman Sudeis Ibrahim
  2. Athirah Amer Hamzah
  3. Che Fatin Humaira
  4. Nur Syakierah

2 comments:

rizqiibrahim said...

x jupo rayo :(

natasha said...

lah,xpe xpe, i.Allah jumpe nnti cuti bulan dua belas nie.katenya ina nuzi mau dtg kelantan~ :)
kli ni mg lak kene stay kat umah ak ye kie ^_^