Monday, October 11, 2010

Tomyam masam pedas panas.

fuh!kenyang kenyang, smpai tak bole nk gerak dah, perut dah menggelebeh dah nie =.=' (makan bnyk sgt). Haa, hari ni puasa lagi, tapi bukan puasa 6 kawan kawan, sbb bulan syawal da hbes, tp ku xraya lgi., eh chop, tapi ku smpt la pose 6 hari di bulan syawal hari tu, hari ni pose sbb tettt tettt. Time bulan pose ritu, mc bnyk sgt =.=' Tak cukup bnyk lagi, ditambah lak ngan ponteng pose time musafir ritu, dush! b4 ni xpenah penah muntah time bermusafir, ritu tetiba je perut nk ngada ngada. Okeyh, berbalik kepada tajuk entry, tomyam masam pedas panas keluaran restoran rusna, fuh! terbaek dari ladang kot~ tomyam pling best kat perak setakat nie. *eh eh, tipu je kan, rusna kene bg komisen ni, sbb promote* ;) haaa, mmg kaw kaw la tomyam dia, dah la bnyk isi, segala jenis binatang dlm laut dia letak dalm tomyam tu, ckp ngan haiwan laut, dikutip nya haiwan darat yg dipanggil ayam, walaweh! mmg terbaeklah. Xckp lgi tuh, ad lgi hiasan hijau hijau serta merah merah, segala bagai jenis sayuran , lada semua kaler dia letak. Mmg panas perut la mkn, berasap, haaa nk extreme lagi, asap kuar dari telinga kot, mmg kene prepare fire extinguisher kot klo nk mkn tomyam tu lagi laen kli.

Haa, gmbr bwah ni effect lepas mkn tomyam rusna :

minit pertama makan tomyam rusna :
kondisi bibir, masih cun sbb xpedas sgt ^_^
merah menyala gitu, ewah ewah ..


minit ke 5 :
keadaan bibir da mula pelik sbb pedas sgt,
rupa bibir da mcm bibir badut kat genting highlands =.='


minit ke 10 :
you all see la, bibir i jadik lebih kurang cm gmbr bawah nie,
da bole tertukar ngan selipar fipperlak, penangan tomyam rusna, fuh!
mmg masyuk la. *_*
lebam lebam mata nk hbeskn tomyam tu


minit last last bile 2 mint setelah tomyam berjaya dihbeskn :
fuh~hot hbes bibir ku inie, walaweh! klo bibir jadik mcm ni tiap tiap kli mkn tomyam rusna,
haa, 24/7 pown ku sggp telan kot,
tk hot ke bibir mcm nie n_n

Wah, mmg hiper hbeslah gaya mengolah ayat nie.. hahaha

Maka berakhirlah kisah tomyam masam pedas panas ini. Sekian =.='

P/S: kalau makan, berhenti sebelum kenyang, kerana perut yg penuh, akn membuatkan diri jadi malas, jika malas, bnyaklah tidurnya, jika banyak tidurnya, maka kuranglah ilmunya.

No comments: