Thursday, December 23, 2010

Merepek meraban =.=

Hapdate blog lagi, kli ni bkn nk meng"entry" kan fakta mahupun auta, sekadar ingin merepek plus membebel aka prihatin (-.-) . Bertarikhkan hari ini, 23122010, pegi hantar my mom pegi keje + diarahakn membayar road tax kereta oleh ibu bapa tersyg, maka anak yg baek ditemani oleh my sis, pegi la dgn semangatnye di pejabat pos semata mata nk byr road tax tu. Udah dibilang pada cik emak yg ku bole je byr thru cimbclicks, tapi cik emak xnk byr thru cimbclicks, reason tidak dapat ditrace kenapa ye T_T . Tp bukan nk citer pasal roadtax mahupun pejabat post mahupun cimbclicks nie. Nak citer pasal tiket bas, haaa pastu pegi la beli tiket bas kat stesen bas ( xkn stesen kete api lak) ,

kak ak : " akak nk tiket bas ke melaka sekilo "
cik tiket: "sekilo tak bole dik, dua kilo bole, nk tk?? "

(bukan ini dialog diorg okay)

kak ak: " akak, tiket ke melaka ada lgi ke?"
cik tiket : "ada, tp seat belakang sekali"

bla bla bla bla... pnjgn lgi tp ak mls nk menaip, ingt ak rajin sgt ke hapdate berjela pnjng nie?? klo berbyr nk gak type pnjng pnjng, ni habuk pown xda T_T (dah tu npe wat blog, kan kan??)

haaa, pastu akak tu pown print la tiket bas tu.. and i was like

"what the hell, tiket bas besar gedabak , bole buat bungkus pisang goreng kot, da la print kaler kaler, mcm nk print esemen lak " what a waste!! ( prihatin tak ak?? )
weh kawan, prihatin tk prihatin, tk ke membazir nmenye tu, bkn senang nk buat kertas bai, kene tebang pokok berbtg btg kot! dah tu duit blaja mesti bnyk consume kat ink untk print benda alah yg dipanggil tiket bas itu, omg~ better tukar nme tiket bas kepada esemen bas. and yes! im shocked kot! first time tgk tiket bas besar mcm tu.
tk caye ak ckp?? meh nk tunjuk bukti skit, ak xauta okeyh :O (semngt nie)



haaa, jgn ckp ak tipu, dan korg jgn tertipu dengan lensa kamera yg mengecilkn gmbr tiket tu, nk taw tiket besar ke tak, jom kite wat origami..cepat cepat amek kertas A4, ak baek hati nk bg instruction nie :)))
  1. sila sediakn kertas A4 kaler putih, klo anda nk kalerpul, sila amek yg kaler selaen kaler putih okeyh, klo nk creatif lagi, amek je kertas pastu korg tepek tepek la kaler pelangi
  2. sila bahagikn kertas tersebut kepada tiga bahagian, tiga yep, bkn tiga setgh, tiga suku mahupun tiga tiga suku.
  3. yes! sila lihat hasilnye, anda rase besar tk tiket bas tu??? tepuk dada, tnye hati ye.
besar kan kan kan?? pergh! xtaw nk ckp ap da, tdi geramnye ak nk mitk no manager company bas tu, nk kol dan bgtaw dia -.- (berangan je). okay setop pasal tiket bas, mls nk hemo hemo lgi dah~ T_T


scene 2 ( xda kene mengena ngan tiket bas mahupun origami)

semlm chat ngan nuzie kat wall dia, terpandg la fb bekas kwn ak T_T ( bekas besties to be exact), bekas, ingin ak emphasizekn bnyk bnyk pekataan EX tu. :O pisssedddd offf weh everytime teringt blik benda alah+ ngeng+ ngok tu.

dear you, sory for hating u, but im not the one to be blame, n it's not my fault for being good to ur EX aka my bessssssfreeen! serious dude, once u've made me hate one, forever i will be, no worriees okay, klo nk taw sgt, ak ni bukan nye baek sgt pown , plus ak ni bkn nye jenis marah org lame lame, sbb ak taw there's nothing good, me behaving like a jerk! but then bg ko yg mmg xkenal ak tu, meh nk kenalkn, ak sekali da benci, mmg smpai bila bila la. No kidding okay (wah~ emo semacam weh ) =.= my bad. tp btol la kawan, why why why me T_T . ergh! bia je la, org sekali xnk ,kite beribu riban kli xnk , mls pkir, ( padahal pikir je ) alah ko ,spe je yg bole let go things 100% kan?? ckp human being , unless ko hntu, bole la kot nk lupakan 100% benda yg terjdik dlm sekelip mata T_T. Sekali lgi nk warn nie, i might turn to biatch if u dare to mess up w/ me okay (^_^) <--------silap icon nie( trying to be cute nie)

pee-ass: kan mmg merepek meraban nie -.- sory my friend, really sory for being a jerk.


No comments: