Thursday, August 18, 2011

Cerita zaman kanak kanak !


Assalamualaikum

Was watching kungfu hustle, and tetiba terlintas dalam kepala nak tengok cerita kungfu yang budak kecik dua orang masa zaman kanak kanak dulu. Memang teringin habeslah, wuwuwu. Kalau aku sebut tajuk cerita tu korang mesti tak kan taw pasal citer tu, jadi disini aku lampirkan beberapa keping gambar yang aku cilok kat google image dan juga dari blog ini lah aku cilok gambar berkenaan :D

haaa korang boleh agak tak sape dua orang kat atas nie?? :D

yang ni ke?? xingat langsung ke??

Okok, nah aku bagi terus gambar time diorang kecik, sure sure korang bole tahu sape kan?? Ini la dia pelakon cerita Shaolin Popey yang aku maksudkan tadi. For sure you guys wont recognise until I put the pictures of them kan? Actually aku pun tak tahu cerita tu tajuk ape, tadi ketika search kat google pun, aku taip dua budak kungfu, and bingo! I found them! Baru aku taw tajuk cerita tu adalah Shaolin Popey. Layan kan dulu gambar kat bawah nie :)

ingat tak ingat tak?? :D

comelnya! c:

ni lagi la tak menahan comelnya :)

Haa ada korang teringin macam aku ke nak tengok cerita ni? Sah sah la teringin kan, iye dak? Told you guys, kalo budak 90s 89s and below tak penah tengok cerita nie, memang rugi habeslah. Memang tak da zaman kanak kanak yang berharga la, dia lebih kurang kalau korang tak tengok HP yang first dulu. Memang rugi seribu kali rugi lah! Jalan cerita dia mostly mesti ada pelakon tambahan iaitu hantu lompat! Hantu lompat ni lagi lah, macam karton gila kot, asal letak kertas kuning je mesti mau membatu, xgerak gerak. Tapi ye la, zaman kanak kanak, memang layan la, xgerak langsung, kalau tanah runtuh depan rumah pun tak kisah dah, janji boleh tengok benda tu lompat lompat, yang tak menahan takut lak tu tengok benda alah tu >.<" macam tak logik kan? Pastu si budak dua orang tu la yang akan lawan pakai kungfu diorang. Part yang kelakar dalam cerita tu bila si gemuk kerdil tu nak berak la, nak kentut la, nak makan la, mesti ada je gangguan mana mana hantu. Aku ingat lagi scene yang dia nak pegi berak, pastu ada kuar tangan from the toilet la, toilet bowl! and jujur aku bagitahu korang, masa aku kecik ,memang tak la nak masuk toilet malam malam sorang, terbawa bawa kot! hahaha, funny meh! :D Pastu banyak lagi la scene yang gelak boleh pecah perut. Dulu ayah aku pun tengok kot cerita nie! :D

persoalan, kenapa sekarang dah tak da cerita hantu cina yang buat hantu macam ni ye??
menarik kot! :D

Owh tidak lupa juga dengan cerita kat bawah nie. Korang mesti penah dengar kan cerita God Must Be Crazy. Cerita ni pun masa zaman kanak kanak jugak dulu. Memang setanding la dengan cerita Shaolin Popey. Pun ada jugak hantu lompat! kelakar la. Cute sangat! Cerita ni lagi la kelakar, dengan anak dia dua orang yang kulit tak berapa nak cerah tu, pastu ada omputih pergi masuk hutan, jumpe diorang, pastu part lucu tu lagi tambah lucu bila omputih tu buat hauk kat dalam hutan tu. Wah teringin nya nak tengok!! :(

haa ni la dia pelakon tu! :D

sekali pandang, macam barack obama pun ada nie :S

Well, tu je kot nak cerita. Teringin nye nak tengok cerita berkenaan~ Kene beli Cds nie, nak tunjuk kat anak anak nanti. " haa ni la cerita yang mama tengok dulu! " hahaha, owh lupa, sengkek, bila nak masuk duit nie? mau tengok cerita nie! internet utp sangat laju. Tak dapat nak download oh! :(

p/s: chao chin chau :(

Monday, August 15, 2011

Hari kekecewaan


Assalamualaikum

Sebelum aku nak mula membebel, nak tanye korang, penah tak dalam satu hari tu korang punya la mengidam nak makan makanan yang memang hari hari ada jual, teringin sangat sangat, padahal hari hari lain tak nak beli. Plus nak dijadikan cerita la kan, hari korang nak makan tu, korang dengan bersemangat kental macam aku ni pergi la turun cafe nak beli, tengok tengok detik korang ngidam tu la kedai tu tak buat hidangan tu, nak dijadikan cerita makin menarik lagi menyedihkan, tu bukan pertama kali korang kena macam tu, sudah berkali kali, hari korang turun je, mesti makanan tu tak ada. Agak agak korang la kan, bole tak jadi fobia dah untuk ngidam nak makan benda tu? T_T


Haa ni la gambar tempe yang aku idam idam kan macam ape tu, tempe yang dijual kat kedai mamak v5 sangat hebat, kalau makan tu, tahap bole meleleh air mata sebab sedap. First time aku jatuh cinta dengan tempe tu, first time aku makan tempe tu " wah,best gila tempe nie" tu la ayat yang tersembur dari mulut aku. Rasa dia kalau korang makan tu, korang akan rase hebat sangat. Hebat tak terhingga.


sekadar gambar hiasan :'(


ini adalah ayam uncle bob :'(
juga sekadar gambar hiasan


Hari ini aku punye la ngidam nak makan ayam uncle bob, semalam pegi bazaar ramadhan, tapi tak beli sebab ngidam nak makan ayam percik, nasib la aku berbelanja dengan cara berhemah sekali, tidak mengikut nafsu makan ni, semalam tahan je nafsu tu. Pastu hari ni kebetulan la kan hosmate pegi bazaar , so kirim la, tengok tengok uncle bob tutup. Wah, marvelous nye hidup ini. Dugaan datang bertimpa timpa ni, macam dah kene hentam dengan batu kepala aku ni T_T Pastu iftar lak tak jadi pergi hari ni sebab ramai xavailable. Memang hari ini hari menduga kesabaran dan ketatasusilaan aku kot. Last last mangsa yang aku susahkan adalah nabilah, kesian kak b, sorry kak b. Okaylah , lain kali update lagi. Btw before tu, aku tak tahu la macam mane kalau ngidam ketika ngandung nanti. Agak agak la ibu ngandung mesti ngidam macam hape ntah, aku yang tak kahwin ni pon ngidam mengalahkan ibu mengandung T_T

Iftar for the first time :)

"Iftar (Arabic: إفطار‎), refers to the evening meal when Muslims break their fast during the Islamic monthof Ramadan. Iftar is one of the religious observances of Ramadan and is often done as a community, with people gathering to break their fast together. Iftar is done right after Maghrib (sunset) time. Traditionally, a date is the first thing to be consumed when the fast is broken.

Many Muslims believe that feeding someone iftar as a form of charity is very rewarding and that it was practiced by Muhammad"

Assalamualaikum

Selamat menyambut bulan ramadhan kepada semua, rase nya aku macam dah terlambat sangat sangat dah ni, tapi tidak mengapa, janji ucapkan selamat ramadhan itu :) Bercakap pasal ramadhan nie, sepanjang aku hidup lah kan, hurm berapa tahun ye, haa 12 tahun (facepalm *_* ) 21 tahun nie, last week adalah pertama kali aku pergi iftar. Perasaan mula mula nak pergi iftar tu sah sah la ak teruja. First time makan dalam dulang beramai ramai. And actually i thought that iftar ni we have to mixed all those stuff yang dalam dulang tu, mixed not with mixer, but with your own hand, not two hands, but 8 hands or 10 perhaps because for one dulang you have to share with 4 or 5 persons. And luckily, this iftar they already separate the lauk, vege and also rice. Baru nak merasa iftar, i mean real iftar, which is lauk dikambus di dalam nasi. And untuk iftar kali nie, kitorang pergi sepuak 'cause kitorang kalau bole la tidak mahu kongsi bersama yang tidak dikenali. Certain peeps might not have problem with that, but aku ada problem sikit -.-' Malas nak bercakap panjang, we all sempatt snap some pics to be uploaded here and fb, biasala kan, kemane mane mesti akan ada update melalui gambar, zaman sekarang nie, pegi la mane mane, gambar tu dah jadi macam "harus" dah.







So, what say you? ada meleleh tak tengok gambar nie? Tengah hari kalau tengok gambar ni memang nahaslah kau T_T Merana macam ngidam nak makan budu ketika korang tengah bercuti kat Africa haa T_T

That's all for now, btw we are going to iftar again today! moga moga makanan best macam hari lepas :) Yosh!


Sunday, August 14, 2011

#trolololol

Craving meh -.-


Things that i want the most!














So, sapa nak belikan aku ni?? paling paling aku nak mestilah yang last berwarna biru lagi seksi nie T_____T takat leleh dah emoticon ni, nak sangat sangat dah, justeru sape yang nak beli, saiz kasut aku 6 tapi untuk size crocs 7 ;) sila sila la, kepada Wan Syafiq, agak agak la yang mane dia nak beli eh??? ;)

Thursday, August 11, 2011

Mess.

Assalamualikum.

Lame gila aku xupdate blog ni, padahal bukak je hari hari. Tapi bukak pon nak tengok ada komen ke tak kat entry, macam bagus lak kan blog nie, nak ada komen hari hari. Plus selalu usha sape sape yang ada update blog, kalau nak tahu, bloglist aku kat tepi layout tu lah sajian dikala keboringan. Tapi jujur la aku bagitaw, aku excited gile bila fatin liyana update blog dia, tidak lupa juga dengan zackzuhairi.

Dah la pasal update jadah semua tu, hari ni update sebab nak cakap pasal nasib diri aku yang kebelakangan ni macam teruk je. Haish, da penat mengeluh, rasanye hari hari aku mengeluh pasal diri ni. Rase macam da penat sangat dah, xtahu apa yang penat tu, tapi penat sangat dah. Nak cakap fedup tak jugak, dia bukan fedup, tapi penat, lately banyak gila benda dalam kepala ni. Dan buat masa sekarang, memang heaven la kalau dapat pegi tempat yang bersawah padi, air terjun yang cantik gile nak mati yang ada kat google search, pergi pantai tengok pokok kelapa lambai lambai, memang heaven la, xbalik utp balik pon tak pa. Kalau boleh nak bersendirian, berdua pon xpa. Hirup udara segar, xyah pikir pape, life is a mess. Complete mess. Siyesly aku da penat dah, penat sangat sangat dah.

Sekarang semua macam dah lain dah. And aku xbagus dalam pape hubungan, bukan xhargai, tapi dari dulu macam tu. Bukan xcuba berubah, cuba, tapi when it comes to try, bukan sekali try bole jadi. Yes mesti da bosan dah dengan ayat sama je. Tapi memang betul pun, bukan nya xda effort langsung. Im trying. Dah tak taw nak cakap macam mane. Da try sehabes baek, bukan tak sayang, sayang sangat sangat.

im just tired.
in a week, will get better.

Sunday, August 7, 2011

6 Perkara Yang Allah Sembunyikan

Allah SWT selesai menciptakan Jibrail as dengan bentuk yang cantik, dan Allah menciptakan pula baginya 600 sayap yang panjang , sayap itu antara timur dan barat (ada pendapat lain menyatakan 124, 000 sayap). Setelah itu Jibrail as memandang dirinya sendiri dan berkata:


"Wahai Tuhanku, adakah engkau menciptakan makhluk yang lebih baik daripada aku?."


Lalu Allah swt berfirman yang bermaksud.. "Tidak"

Kemudian Jibrail as berdiri serta solat dua rakaat kerana syukur kepada Allah swt. Dan tiap-tiap rakaat itu lamanya 20,000 tahun.


Setelah selesai Jibrail as solat, maka Allah SWT berfirman yang bermaksud.

"Wahai Jibrail, kamu telah menyembah aku dengan ibadah yang bersungguh-sungguh, dan tidak ada seorang pun yang menyembah kepadaku seperti ibadat kamu, akan tetapi di akhir zaman nanti akan datang seorang nabi yang mulia yang paling aku cintai, namanya

Muhammad.' Dia mempunyai umat yang lemah dan sentiasa berdosa, sekiranya mereka itu mengerjakan solat dua rakaat yang hanya sebentar sahaja, dan mereka dalam keadaan lupa serta serba kurang, fikiran mereka melayang bermacam-macam dan dosa mereka pun besar juga. Maka demi kemuliaannKu dan ketinggianKu, sesungguhnya solat mereka itu aku lebih sukai dari solatmu itu. Kerana mereka mengerjakan solat atas perintahKu, sedangkan kamu mengerjakan solat bukan atas perintahKu."


Kemudian Jibrail as berkata: "Ya Tuhanku, apakah yang Engkau hadiahkan kepada mereka sebagai imbalan ibadat mereka?"


Lalu Allah berfirman yang bermaksud. "Ya Jibrail, akan Aku berikan syurga Ma'waa sebagai tempat tinggal..."


Kemudian Jibrail as meminta izin kepada Allah untuk melihat syurga Ma'waa. Setelah Jibrail as mendapat izin dari Allah SWT maka pergilah Jibrail as dengan mengembangkan sayapnya dan terbang, setiap dia mengembangkan dua sayapnya dia boleh menempuh jarak perjalanan 3000 tahun, terbanglah malaikat jibrail as selama 300 tahun sehingga ia merasa letih dan lemah dan akhirnya dia turun singgah berteduh di bawah bayangan sebuah pohon dan dia sujud kepada Allah SWT lalu ia berkata dalam sujud:


"Ya Tuhanku apakah sudah aku menempuh jarak perjalanan setengahnya, atau sepertiganya, atau seperempatnya? "

Kemudian Allah swt berfirman yang bermaksud. "Wahai Jibrail, kalau kamu dapat terbang selama 3000 tahun dan meskipun aku memberikan kekuatan kepadamu seperti kekuatan yang engkau miliki, lalu kamu terbang seperti yang telah kamu lakukan, nescaya kamu tidak akan sampai kepada sepersepuluh dari beberapa perpuluhan yang telah kuberikan kepada umat Muhammad terhadap imbalan solat dua rakaat yang mereka kerjakan.... ."


Marilah sama2 kita fikirkan dan berusaha lakukan... Sesungguhnya Allah S.W.T telah menyembunyikan enam perkara iaitu :


* Allah S.W.T telah menyembunyikan redhaNya dalam taat.

* Allah S.W.T telah menyembunyikan murkaNya di dalam maksiat.

* Allah S.W.T telah menyembunyikan nama-Nya yang Maha Agung di dalam Al-Quran.

* Allah S.W.T telah menyembunyikan Lailatul Qadar di dalam bulan Ramadhan.

* Allah S.W.T telah menyembunyikan solat yang paling utama di dalam solat (yang lima waktu).

* Allah S.W.T telah menyembunyikan (tarikh terjadinya) hari kiamat di dalam semua hari.


Saturday, July 30, 2011

90's


Assalamualaikum!
Da lame sangat dah tak update blog nie, nak cakap pasal sawang da lapuk dah , tapi pokoknye memang da lame la xupdate nie, sibuk xbuat pape, macam ni la jadinya. Entry ni pon malas nak cakap banyak pon, layan kan gambar yang tak seberapa nie!


haaa ni peveret all the time la, tengok benda alah nie,
seribu satu macam rase timbul kat lubuk hati nie
besar sangat penangan push pop nie
T_T

haaa, ingat pape tak tengok gambar nie?? kalau tak ingat, memang hilang ingatanlah
-..-

gambar ni lak?? ada memory datang joget joget tak??? ;)

agak agak korang la kan, kat mane bole jumpe pizza macam ni lagi eh?
merata aku cari, xjumpe meh :'(

yang ni pon da pupus ditelan zaman dah
sedih sedih seribu kali sedih

p/s: merata dah cari gambar gula gula kaler pink yang love tu, tapi xda, hampa lah hati kecil inie di kala tidak jumpe harta pencarian. okay la, nak chaw la, sedih sangat nie.

Friday, July 22, 2011

Sweet meh ;)


Whatever u give to a woman, she will make it greater. Give her sperm, she will give u a baby. Give her a house, she will give u a home. Give her groceries, she will give u a meal. Give her a smile, she will give u her heart. She multiplies & enlarges what is given to her
.

Tuesday, June 28, 2011

Internship session~ alhamdulillah :)

Hye guys, another entry for tonight, actually this is the 3rd one lah, tetiba hari ini bermood semacam je nak update blog. Dont know what's happening with me, mungkin sebab bosan, nak study tapi tak dapat, sebab bosan, nah! logik la sangatkan reason tu, xbole diterima pakai langsung lah >.<

Pape pon enough dengan mengarut tu, for this entry I would like to talk about my internship session that will start on 3 October - 20 April of next year. Honestly speaking la kan, memang tak sabarlah nak berinternship since i've got a very good place la for my internship, thanks to Allah, rezeki Nya :) and i am very excited la. Actually i got Emerson and if you guys don't know Emerson, bole la klik this link :')

Actually never thought that i will get Emerson for my internship since i don't perform well lah, dean' list tu last one i got during my secondary school lah , tapi itulah orang cakap, tuah manusia dan juga rezeki masing masing. Tuhan tu adil, kita kurang kat situ, kita lebih kat sini, innit? jangan pernah tak percaya dengan Nya :) Act w/ my result yang memang ala kadar tu, I got 4 offers for my intership session, yet there are many of us still didnt get even one. Memang sangatlah bersyukur dengan nikmatNya. And to make it more dramatic lah kan, all offers that i got, semua memenuhi kehendak lah as Chemical Engineering student. I got Pasir Gudang,and will be placed at plant, i got P.Pinang, one at ceramics, and another one for chemicals, which is dealing with acid thingy, semua berkaitan dengan Chemical lah :') and for Emerson, i will assist process engineer, cool meh? :D

Before applying for internship session nie, lots lots of senior told us, it's hard to find intership lah, plus if you want to get what u want, it's like 30% out of 100% lah, u can see how difficult it is. Detik nak apply internship tu, i was like" sape la nak amek aku nie, dah la tak perform , but deep in my heart, tak pe, rezeki ada kat mane mane lah, dont worry too much la" . I never expect lah to get something like this, cause i know my limitation, and that's why i was like, the hell i got Emerson, and feeling like pass-out lah bila dapat call tu, telling u i never hoping for it, sebab Emerson is big la for me yang tak perform nie. Tapi tu lah, again rezeki manusia, hanya Dia yang tahu :)

All my life, i believed yang rezeki memang ada kat mane mane, and i keep telling myself la Allah tu maha adil, kita kurang kat situ, dia bagi lebih kat sini. Guys if you are sad about things that you didn't have while your friend have it, bear in your mind, what do you have that ur friend dont have, then you know how to be bersyukurlah. Honestly speaking, sometimes me myself kadang kadang feeling iri hati lah w/ my friends, dah la kaya, bijak pandai, tapi tu la, they dont have what i got. Renungkan balik, that's why when someone saying dunia ni tak adil, i kind of didnt agree w/ them, for me dunia nie adil, the actors who acted on this earth yang tidak adil. Dont blame the world lah, blame the actors. And Tuhan tu adil, percaya dengan rezekiNya :) then you will be very happy :) and i should do more for Allah since im not a good servant on earth. Setiap pemberian ada rahmatnye :) pandai pandailah and dont take it for granted okay :)


p/s: kite manusia memang tidak dapat menghitung nikmatNya, tidak layak untuk tangisi musibah yang menimpa, lihatlah apa yang dihadapan, jangan dia tangisi yang bukan milik :)

Monday, June 27, 2011

Tips: Face Saving, itulah orang melayu.

face-saving ;)

Assalamualaikum

Hari ni bukan nak mengarut atau nak mendongeng pasal diri sendiri, hari ni nak bercerita pasal face-saving we Malaysian selalu buat, before that, do you know what face-saving is? Face saving (or saving face) refers to maintaining a good self image. People who are involved in a conflict and secretly know they are wrong will often not admit that they are wrong because they don’t want to admit they made a mistake. They therefore continue the conflict, just to avoid the embarrassment of looking bad. If you guys dont get it, hurm macam ni la kiranya face-saving, perhatikan dialog dibawah:

si A: "eh bole tak ak nak pinjam kereta ko hari nie?"
si B: berfikir sejenak, eh berjenak jenak jugak la, pastu menjawab " erk, aku ada keje la kejap lagi"
si A: "owh kalau macam tu xpa la ye, thanks taw"

lalu si A pon berlalu pegi dengan perasaan hampa lagi sebak lah, xdapat merewang, si B lak bermonolog, "fuh lega, leceh la nak bagi pinjam kete kat orang laen nie"

So guys, you got the message? kalau tak dapat jugak, then it's not my fault lah, since I've clearly stated the situation above. Actually talking about face saving nie, its kinda of you are avoiding something and at the same time cuba mahu menjaga air muka masing masing lah. Itulah melayu atau pon Malaysia, itulah budaya kita dan kita di didik macam tu la. For those who still don't understand it, I give u another example la eh;

Gadis A : "happy birthday , ni I hadiahkan u hadiah yang tak seberapa nie "
Gadis B : "terima kasih"

lalu bercakap lah mereka, tanpa gadis B membuka hadiah tersebut, dalam kes ni, gadis B cube menjaga air muka gadis A, khuatir hadiah yang dibuka tu tidak memenuhi kehendak, maka decided not to open the present in front of her friend la, takut terpancar wajah ketidak puasan hati kerana dapat hadiah yang tak seberapa tu, as u can see, the first dialog is all about jaga air muka sendiri, for the second situation, jaga air muka kawan .

Face-saving ni adalah baik kadang kala nye, but for certain situation tu it is not necessarily la tu apply face saving nie, as we can see lah kan, most western culture, they didn't apply face-saving thingy nie, example when they are in classroom, when teacher is saying something wrong about the topic, the student dengan tidak malunya akan interrupt the session and correct the teacher la, but in Malaysia, we are not allowed to do that, u can see the different ? because we Malaysia, tend to think it's a rude thing to be done lah kan, but for them it's norm la since it's for the betterment la katakan. We were told that the country who's having very high degree of face -saving adalah Thailand. We don't know in details about it, but we believed it that way la since we were told by senior lecturer, he surely did his study well la kan, if not he wont be saying like that.

However we can find some cases dimana Malaysian tak mengamalkan face-saving nie, seperti when we lepak with our bestfriend la kan, we tend to tell them that there's something wrong in their faces, that's because relationship that we are having tu, xmembataskan cara pergaulan kita. Sebab dah terlalu rapat, we dont mind about jaga air muka lah dengan mereka. Haa begitulah gamaknye.

So, that's all for now kot, and sudah semestinye la me myself pon ber-face-saving jugak kadang kadang, air muka mesti mau jaga maaaa, innit?

p/s: don't be shocked if you go to oversea, diorang maen hentam atas muka, sebab diorang memang xkisah la about face-saving thingy ni :)

Sunday, June 26, 2011

A lesson :D

lesson in life: a wise man sat in the audience and cracked a joke, everybody laughh like crazy, after a moment, he cracked the same joke again, this time less people laughed. He cracked the same joke again n again, when there's no laughter in the crowd, he smiled and said " u cant laugh at the same joke again n again, but why keep crying over the same thing over and over again?" .

Sunday, June 19, 2011

Space bound

We touch I feel a rush
We clutch it isnt much
But its enough to make me wonder whats in store for us
It's lust its torcherous
You must be a socerous cause you just
Did the impossible
Gained my trust dont play games itll be dangerous
If you fuck me over
Cause if I get burnt imma show you what its like to hurt
Cause I been treated like dirt before ya
And love is evil
Spell it backwards ill show ya
Nobody knows me im cold
Walk down this road all alone
Its noones fault but my own
Its the path ive chosen to go
Frozen as snow I show no emotion whatsoever so
Don't ask me why I have no love for these mufuckin hos
Bloodsuckin' suckubusses what the fuck is up with this
Ive tried in this department but I aint had no luck with this
Its sucks but its exactly what I thought it would be
Like tryin to start over
I gotta hole in my heart im some kind of emotional roller-coaster
Somethin I wont go on til you toy with my emotion so its over
Its like an explosion everytime I hold ya wasnt jokin when I told ya
Ya take my breathe away
Your a supernova.. and im a
I'm a space bound rocket ship and your heart's to the moon
And I'm aiming right at you
Right at you
250, 000 miles on a clear night in June
And I aim it right at you
Right at you
Right at you
I do whatever it takes
When im with you I get the shakes
My body aikes when I aint
With you I have zero strength
Theres no limit on how far I would go
No boundries no lengths
Why do we say that until we get that person that we thinks
Gonna be that one and then once we get em its never the same
You want them when they dont want you
Soon as they do feelings change
Its not a contest and I aint on no conquest for no mate
I wasnt lookin but I stumbled onto you mustve been fate
But so much is at stake what the fuck does it take
Lets cut to the chase
But a door shuts in your face
Promise me if I cave in and break and leave myself open
That I wont be makin a mistake
I'm a space bound rocket ship and your heart's to the moon
And I'm aiming right at you
Right at you
250, 000 miles on a clear night in June
And I aim it right at you
Right at you
Right at you
So after a year and 6 months its no longer me that you want
But I love you so much it hurts
Never mistreated you once
I poured my heart out to you
Let down my guard swear to god
I'll blow my brains in your lap
Lay here and die in your arms
Up to my knees and im bleedin
I'm tryin to stop you from leavin
You wont even listen so fuck it
I'm tryin to stop you from breathin
I put both hands on your throat
I sit on top of you squeezin
Till I snap ya neck like a popsicle stick
Aint no possible reason I could think of
To let you walk up out this house and let you live
Tears streamed down both of my cheeks
Then I let you just go and just give
And before I put that gun to my temple
I told you this:
And I would do anything for you
To show you how much I adored you
But its over now
Its too late to save our love
Just promise me youll think of me everytime you look up in the sky and see a star cause imma
I'm a space bound rocket ship and your heart's to the moon
And I'm aiming right at you
Right at you
250 thousand miles on a clear night in June
And im so lost without you
So lost without you
Without you
Without you

Wednesday, June 8, 2011

Tips: Culture Change

Assalamualaikum

Lame sangat dah tak update blog nie, busy je this few weeks, dengan National Intership Challenge, dengan event Jom Makan Weyh and segalanya la. Btw update hari ni bukan nak mengadu domba dan menjadikan blog makhluk yang tidak bole berkata kata ni sebagai mangsa, hari ni nak bercerita sedikit pasal culture kita dia malaysia (wah, memang baguslah amek subject ni this sem) bole gak share sedikit sebanyak ilmu kat blog yang memang ntah ape ape nie =.='

Okay back to the main topic, have you heard about cultural change? for those who has not heard about it before, cultural change ini adalah semacam perubahan culture that happens due to a lot of reason of course, few of them are diffusion of culture, globalization, and travelling of mankind all over the world. Basically there are a lot of differences between mankind all over the world. Before taking this course, I never knew that even the way we sleep is influence by culture and of course I am sure that you guys never realized it too, innit? For example, we Malaysian people wont go to sleep with at least 5 pillow on bed, and Japanese people, even with piece of wood, they will have a soundless sleep. See, that's how culture had influenced us. I believe most of Malaysia will nod their head reading this la. (bajet je kan )

Plus they way we eat rice also is influenced by our Malay culture. As what my lecturer said before, 99 % of Chinese will have nose or throat cancer, this is due to their culture which is eating rice when it is still hot by using chopstick. Malaysian wont do that because they will eat using their hand which they will wait for the nasi panas to be cooled first by blowing ( i dont know what is the exact word la for tiup nasi when it is still hot) the nasi panas. This will eventually prevent them from having nose or throat cancer. See how it works dude?

Besides, they way we speak is influence by culture too. We were told that Malaysian have a low touch culture, low touch means when u meet someone else, either you friend or you relatives, the thing that you will do or cross your mind first is, to shake hand, innit? that's what we called low touch culture, by right it means the degree of touching between them is low.Meanwhile, the country that have high touch culture is Egypt, and many more that have the habit, when they meet their friends or relatives, they will hug each other and kiss perhaps. And the country that have very low touch culture is Japanese. They don't even want to touch you when meeting with you, they will just nod their head showing respect. That's how it works to them. This thing goes on till the end of world.

Culture change also diffuse through globalization. Years ago, when I were a kid, I used to play with mud and clay, playing with lompat tali *we called them, dont know their exact name* we play patung kertas, we played power rangers among us, we play games called *lawan pemadam*, we buy dendang, tora and all that stuff la. Nowadays because of culture change, kids today will played PSP, PS2, PS3, Xbox and all those thing. This is due to globalization through out the world. Even power rangers series is changed b'cos of globalization. Can u imagine what will happen next 50 years, 100 years? Sometimes i do see globalization will make good to the world, and sometimes i dont think so. Globalization has it's positive and negative effects. Depends on how people accept it and use it. Fuh~

You guys have to learned this subject. We will know how to behave and not to behave when we are in different country and different ethnic. Maybe they way we are practicing in our country such as how we speaks, is interpret as a rude way of talking in other country, we wont know it until we study about their culture. That's how important culture to us. Enough for now la.

p/s: kepada anak anak zaman moden, korang memang xda life la, asyik ngadap psp je keje :P

Monday, May 23, 2011

Short sembreak :'(

Tears is the only way how my eyes speak when my mouth can’t
explain how things made my heart broken..

okay quote xda kene mengena dengan entry hari nie. sje je buat sepah tu :D btw hari ni bukan nak cakap pasal sepah, tears, my eyes speak, or heart broken atau pasal my mouth yang tak reti nak berhenti kunyah sejak dua menjak ni, hari ni bercherita pasal cuti yang xberapa nak lame tempoh hari, sob sob, Universiti Teknologi Petronas sgt kedekut nak bagi cuti lame lame kat pelajar dia, al maklum lah takut otak student UTP ni berkarat lagi berhabuk kalo cuti lama kat rumah, takut kepala kitorang da xbole nak terima belaja apa nanti bukak semester baru ni, takut kitorang lupa jalan balik YUTIPEEE ni :'( and segala macam negative yang mungkin berlaku lah kalo cuti 4 bulan tu, sob sob sob :'(

Okay da banyak na menyimpang nie, selalu sangat xbole nak straight to the point, ada je benda iklan masuk. Lempang nak :-s *eh tertiru Fatin Liyana lak :')* okay cuti yang ak bising sangat tu adalah cuti selama seminggu iaitu bersama 10 hari plus 3 hari sebab ak habes exam awal, bukan sebab xpandai mengira ye rakan rakan, ak tahu je seminggu tu selama berapa hari, iaitu 8 hari, oh sangat la xlogik kan, okay seminggu 7 hari -.-' . Haa, cuti seminggu yang memang lame dah ak nanti nantikan sebab kempunan sangat nak balik rumah, sebab bila balik rumah, bole makan masakan my mom :'( which is now ak xbole dah nk santap masakan my mom lagi, pastu bole maen ngan pakwe pakwe sekalian, pastu bole lepak kat bilik sendiri sambil berangan pasal masa depan, pastu bila balik rase dekat gile ngan WAN SYAFIQ sebab rumah sangatlah dekat, pastu bole lepak lepak dengan family, sob sob sob, lambatnye tunggu bulan 7, nak balik :'(

Btw cuti hari tu memang bermanfaatlah, *manfaat dari segi kamus dewan bahasa dan pustaka natasha* cuti memang sangatlah sibuk, dengan aktivity yang menguatkan ukhuwah bersama rakan sekolah dulu, bersama cikgu cikgu yang telah ditinggalkan, bersama nenek nenek yang telah hampir dilupakan, dan juga kepada jiran kampung yang memang xpenah nak ingat pon pasal mereka tu. Cuti hari tu pegi maher, kebetulan hari guru, pastu pegi tengok my teacher yang kene admitted to hospital, kecian , tp thank god, da keluar after having a big operation keatas dirinya, dan pegi jalan jalan bagi menghabiskan sisa sisa pada hari berkenaan. Pastu pegi jalan jalan dengan keluarga juga, pergi berkelah di Lata Rek ketika cuti hari wesak, sangatlah best, lame sangat xmandi manda air terjun bersama family, pastu pegi santap sate Malaysia, *a must* bila cuti sekolah bermula, pastu pegi pengkalan kubur satu family juga dengan tujuan membuang masa lagi :) but it was fun though. Pastu maen dengan anak anak buah, yang makin chumel lagi chubby, macam mak cik mak cik mereka :')

Haa cakap pasal budak budak nie, sejak dua menjak ni, keinginan nak ada anak tu tinggi bebenar la, xpaham normal ke tak bagi kanak kanak bawah umur macam aku nie :| mungkin itu simptom awal menandakan aku sudah bersedia sangat sangat, atau mungkin tanda tanda menunjukan tahap kemiangan dalam diri makin memberontak (-.-") atau mungkin akibat enzym berpasangan tu telah trigger diri ini kearah itu *mahukan anak anak* . Btw name anak first, mungkin WAN DANIAL ASYRAF seperti permintaan si dia, yang kedua ketiga keempat kelima keenam ketujuh kelapan akan difikirkan kemudian *wah ramainye :D, satu team bole sepak bole tak? * orang cakap anak tu rezeki kan :D tapi anak ramai tu, pandai pandailan didik nye nanti, jangan besar semua jadi hantu sudah la ye jah oi (<>_<>').

And and now back to the basic, maka begitulah cuti cuti telah dimanfaatkan, sekarang aku sudah berada ni bumi TRONOH, thanks to my family kerana sanggup memandu demi menghantar ku ke sini, sob sob, homesick, dari tadi asyik nangis *bila la nak sedar diri nie* . And lupa nak mention, tadi baru jumpa blog my sis, atein and every entry dia sangatlah awesome!! kalah aku yang dah lame berkecimpung dalam dunia blogging nie. And sangatlah terpikat dengan ayat yang tertera dibawah inie :

i care too much about youu
just you dun know it
please babe !
dun make ur own conclusion
i do care about youu
i do love youu
i do want youu
i want to make youu happy

p/s: i miss my family so much, words cant say :'( after all, family is the most important thing in your life :( i miss my family, home where i belong to :|

Monday, May 9, 2011

Tips: How To Memorize The Quran

Salam sejahtera :) hari ni post pasal benda yang berfaedah sikit, asyik asyik benda yang xda faedah untuk semua je ku post, tetiba dapat hidayah nak berkongsi sebarang dua, untuk kebaekan bersama. So, let's check it out!


So, this hifz technique was taught by the Algerian Shaykh Zakariya al-Siddiqi who teaches at the Institute of Human Sciences in France and is one of the foremost scholars of Quran today.

He memorised it by the age of 9 and dedicated his life to studying and teaching it, and he once told us the story of one of his friends. His friend was an engineering student, who was a ’Fresher’ about to embark on a 5 year degree. Let’s call him Ahmed…

Ahmed was an intelligent student who followed one of the oft-forgotten Sunnah’s of Success…

Quran Memorization Tip 1: Wake Up Early

He woke up earlier than most people. In fact, he woke up on time to get to the Mosque to pray Fajr every day. When he got home from the mosque, instead of busying himself with the internet or watching television, he spent the first few minutes of each day memorising the Quran.

Quran Memorization Tip 2: Each Day Memorise Less Than You Think You Can

Ahmed made a firm commitment to memorise the Quran, but instead of rushing in and trying to memorise one or two pages each day (like his friends who gave up before long), he confined himself to learning 5 lines per day.

This worked out to be about 20-30 minutes per day for him.

Quran Memorization Tip 3: Get Familiar First

In order to overcome the initial unfamiliarity with the new verses, he spent the first few minutes each day actually writing out the 5 lines of that day onto a small sheet of paper.

He spent the next few minutes reciting them over and over, and then attempted to memorise them.

Quran Memorization Tip 4: Keep Today’s Verses Close At Hand

As Ahmed went about his day, he often found that he had a few chunks of time – several minutes each. During these times, such as waiting for the bus, or waiting for a teacher to turn up to a class, Ahmed would try to remember the 5 lines from that morning.

To aid his memory, he kept the sheet that he wrote out that morning folded in his pocket, and would pull it out if he was struggling.

Quran Memorization Tip 5: Use What You Memorise In Every Single Salah

To further support his memory, every prayer he prayed that day, he would recite the same 5 verses of Quran that he learned that morning. In each aka’, he would alternate between the 5 lines from that day, and the 5-10 lines he learned the previous days. And remember…

Quran Memorization Tip 6: Keep Track Of Your Goal

With the Uthmani script of the Quran, there are exactly 15 lines per page. So, by the end of the week, Ahmed had not only memorised 2 whole pages of the Quran, but he had written them out in full, too… a very blessed act if ever there was one.

Quran Memorization Tip 7: Perfect Your Tajweed As You Go

On the weekend, Ahmed would visit a local scholar of Quran recitation, and would revise with him the 2 pages he had just memorised, and have a go at the 2 pages he would be working on the following week. This way, he was certain to learn the Quran with accurate tajweed and beautiful recitation.

There was one other secret to Ahmed’s success.

The Spiritual Secrets Of Successful Memorisation…

Once a week, on a weekend evening (usually on a Friday night), Ahmed would wake up in the middle of the night, and pray Tahajjud. During his special Tahajjud prayer, Ahmed would recite the whole two pages he had learned that week, and consolidate them.

At this point, the Shaykh mentioned that perhaps one of the reasons so few people manage to wake up and do this special prayer, which is highly recommended by the Quran and by our beloved Prophet (saw), is that we don’t have anything to recite.

We have so little Quran memorised that there’s no fun or enjoyment in the challenge of waking up for Tahajjud, and we often find even the fard prayers a ’chore’ instead of a pleasure.

The Results…

You can imagine Ahmed’s excitement and feeling of achievement and success 3 months after he started, when he had memorised the entire 1st Juz!

It’s not just the feeling of success and empowerment that the Quran gave him, but also the deep connection with Allah (SWT) he felt every single day.

You can only imagine how proud he must have felt of himself, when upon graduation Ahmed not only received a 1st class degree in engineering (he was 3rd in his class), but he had also officially memorised the entire Quran. He was a hafidh.

Shaykh Zakariya pointed out a final lesson from this blessed brother.

In this post, you’ll learn one of the most effective strategies I’ve ever come across for doing your hifz of the Quran and building a very close relationship with Allah (swt) in the process…

+++++++++++++++++++++

If you want TONNES of more effective strategies to achieve each of your personal Quran goals, check out…

www.quranforbusypeople.com/timeforquran

+++++++++++++++++++++

The biggest achievement he made was not to memorise the Quran. The biggest achievement he made was to be deeply connected with the Quran every single day for 5 years.

That connection with Allah (SWT) is what made Ahmed so special. That deep link with the Creator is what keeps life in perspective and is what helped Ahmed to keep on track with the little weekly targets he set for himself.

One can only imagine what happened to Ahmed’s levels of personal fulfilment, Iman andtaqwa, as he went back every single day to develop this ritual of ihsan (spiritual excellence). Each day he woke up for Fajr and wrote out another 5 lines of Quran, his self-esteem and self-confidence soared…

Thursday, May 5, 2011

Kami sekawan :)

Layankan gambar dibawah nie :)

Kellie's Castle 290411

Salam dan selamat sejahtera :)
Agak skema disitu, but who cares kan. Sudah lama sgt tak hapdate blog nie, bukan setakat berhabuk dah, sawang kunang kunang anai anai dan segala bagai binatang dah mula bertapak kat blog ini. Tapi hari ni update bkn nak bercerita pasal sekawan binatang itu, tapi sekawan gadis cun, haha gile perasan kan? Tapi xkisah la, sbb orang cakap confidence is sexy ;) which means im sexy since ku confident akn diri ini cun :D baeklah berbalik kepada tujuan atau motif sebenar nak update blog nie, nk bercerita dan coretkan pasal hommie kat blog nie. Blog da berzaman ditubuhkan, da berusia tiga tahun dah, tapi bole kira ngan jari berapa kli ckp pasal hommie kat post blog nie, bukan ape, selalu cakap pasal wan syafiq, rizqi, homesick, tension and semua benda alah yang tak da kaitan la ngan hidup orang awam -.- Tapi memandangkn semua akan pergi intern xlame lagi, especially erni ngan suhana, jadi maka hari ni terdetik la nk bercerita pasal hommie ;)


nabilah, kierah, hani, kathy, erni, farihah, myself, suhana, aten, non
kami sekawan dan serumah
^_^

Nabilah atau kakbi adalah yang pling lembut dan sangatlah keibuaan dalam rumah kami, sangat suka bercerita dengan kak b, by the way, ku kenal nabilah since form 4 and kami satu geng dengan rizqi. Kak b sangat baek, bila turun beli makanan, mesti mau tanya nak kirim ape, since ku ni bukannye rajin nak turun pegi cari makn, besides, kitorang selalu masak pape pakai barang kak b je, terima kasih kak b :)

Kierah, seorang yang sangatlah pendiam, tapi bila masuk borak, riuh gak tu, jgn sangka pendiam macam ji hoo okay. Haa, terima kasih kierah sebab menghadiahkan rantai bintang! :) dream comes true disebabkan kierah :)

Hani aka rommie. Okay malas nak cerita pasal hani , sebab sangatlah bosan ;) hahaha, by the way, kepada yang tak kenal sgt hani, kalo nk berbual dengan dia kene hati hati, tkt mati sesak nafas sbb semput gelak kuat sgt, lawak nak spontan je, xpaham =.=' selalu pillowtalk dengan hani since katil dia sebelah mine, alaaa kalau katil u olss sebelah i pun, i akn pillowtalk dengan uols gak :) haaa, tidak lupa, hani senyap dengan orang yang dia xkenal sgt, which is sgtlah berbeza w/ me since ku dgn semua org mau riuh -.-' hani ku kenal since form 1 ketika di Maher and hani pun pegi mrsm kt juga :)

Kathy seorang yang same macam yang laen, haha gile pening ayat -.- Kathy seorang yang masuk je, ajak je pegi mane mane, on memanjang . Sangatlah suka okay. Kathy adalah tempat kami meminta movie or series since kathy ada supplier iaitu kamarul :)

Erni, haa inilah gadis yang akan pegi intern bersama suhana bulan 6 ni. Ku kenal erni dari foundation, masuk basic dance sama sama, menari same same, dapat malu sama sama, tido sama sama, ngumpat sama sama, gosip sama sama, latih menari sama sama, makan sama sama, maen card sama sama, masuk sife sama sama, masuk csr sama sama, masuk yec sama sama, ada myvi sama sama, penah minat org yg sama juga and semua lah sama sama.

Farihah, ni sorang yg sangatlah pelik, and dia muda setahun dari kitrg since dia budak lompat. Asal chinese, and sgt salute farihah sbb dia ada kelebihan yang orang laen xda, iaitu bole dengar apa org ckp ketika tido, that's why bila masuk kelas, dia tido and bila xphm, kejutkan dia, dan tnye dia, dan dengan selamba dia akn jawb soalan anda. Kite yg sepnuh sedar tak phm, dia yg tido nyenyak bole paham =.=' farihah same mcm erni, kitrng selalu maen kad same same, masuk yec same same, lepak same same and semua la

Suhana juga akan pegi intern dengan erni. Su intern kat Cimbs, and nnti intern jgn lupa claim top4 ak ngan cimbs su, yg xmasuk masuk sampai sekarang -.-' su sangatlah cute gayanya, xpham, kitorang suka lagu yang same, lagu yg aku suke, mesti su pun akn suke. Su maen card juga, kitrg ada kenangan maen card ngan suhana, sgt kelakar okay -.- penah pegi tambun ngan erni su ak and ada lagi dak laen.

Aten seorg yang sngatlah pendiam, dlu sebelum kenal c.aten selalu dlm hati ckp " nape budak ni selalu jln sorg eh" pastu bila da kenal elok elok, haaa bru ko taw nyah! -.- gile gile nya xyah ckp la, aten seorg yang selalu pegi je klo ajak g mane mane, ajak la kebulan pun, and one thing ku suke pasal c.aten, kadang kadang kata kata tu, fuh! melekat kat jiwa! ckp nye jarang, tapi ble ckp, ada input nye :)

Non, haaa non ada tunggal perempuan, tapi ada abang laki lebih dari seorng. Romate kathy, dan seorg yang agak riuh juga, selalu nyanyi same same ngan kathy, kitrg kat blik bole dengar dia nyanyi pagi pagi, kadang kadang lagu rock kapak, kadang kadang lgu hindstan dan mcm mcm lagi la.

Amirah, tp takda dalam gambar, sbb aemy da pindah rumah, aemy pling bagus, yg mengingtkan kami kepada asal usul kami, tujuan kami kat dunia nie, bagi dorongan kat kami, bg nasihat kat kami kalau kami terlanjur, tegur kami kalau kami buat salah, mintk kunci spare ngan rc bila kami terkunci blik, bawak blik makann free kalau ada event, selalu hntr tazkirah kat gmail, sellau ajak buat usrah, halaqah and semua la. Thanks mie :( npe pindah umah T_T

Aiman juga tiada dalam gambar. Aiman senyap lebih bnyk dari ckp, kitrg selalu bekfes mesti pakai roaster aiman, panaskn makann pakai microwave aiman and smeua smua la yang berkaitan ngan barang dapur. :)

Sangat pnjang mengarang nie, terima kasih to all sbb jadi hosmate yg sgtlah cool! pengalaman sekali bnyk sgt, nak nak bile celebrate birthday party, bile tgk wayang ramai ramai, bile lepak kat jj ramai ramai, bile makan kat rusna ramai ramai, bile masak kat dapur ramai ramai, bile makan nasi goreng dalam periuk secara berjemaah, bile bising gelak gelak dalam bilik air, bila convoi g makan shabu shabu. And big thanks to erni su kak b farihah,bnyk sgt pengalamn best gile ngan korang, sumpah weh T_T pegi melaka same same, pegi cameron same same, tu keje paling gile, otw back to utp it was unforgettable babes! sgtlah cuak, makan ice cream same same kat cameron, dengan cuaca yg sgtlah cool, makan ice cream cake pakai tangan, maen kad smpai nangis nangis sbb kalah, pegi pasar malam kat cameron dgn hujan yg amat, makan strwberi smbil jalan di tgh hujan, and mcm mcm la. Da tiga tahun bersama, thanks thanks thanks. Sgt sedih bile erni ngan su nk pegi intern. Wont forget you guys! T_T

kami sayang kami kami semua T_T
manfaatkn masa bersama
cipta kenangan sebanyak mungkin
untk kita kenang di kemudian hari.
bila da berkeluarga nnti,
tunjuk kat anak anak gmbr nie,
and ckp " ma rindu hosmate ma dlu"
:')

P/S: guys, thanks for being a good friend, eventhough kadang kadang terasa hati, terkesan dihati, termengumpat tanpa disedari and terkasar tanpa dipinta :| and sorry sbb ku jenis yang cepat terasa bila sahabat diambil org laen, that's my bad for loving you guys so much T_T .

Monday, April 11, 2011

Wanita

Kau digelar sebagai penyeri dunia
Hadirmu melengkap hubungan manusia
Bukan sahaja dirindui yang biasa
Malah Adam turut sunyi tanpa Hawa

Akalmu senipis bilahan rambut
Tebalkanlah ia dengan limpahan ilmu
Jua hatimu bak kaca yang rapuh
Kuatkanlah ia dengan iman yang teguh

Tercipta engkau dari rusuk lelaki
Bukan dari kaki untuk dialasi
Bukan dari kepala untuk dijunjung
Tapi dekat dibahu untuk dilindung
Dekat jua di hati untuk dikasihi
Engkaulah wanita hiasan duniawi

Mana mungkin lahirnya bayangan yang lurus elok
Jika datangnya dari kayu yang bengkok
Begitulah peribadi yang dibentuk

Didiklah wanita dengan keimanan
Bukannya harta ataupun pujian
Kelak tidak derita berharap pada yang binasa

Engkaulah wanita istimewa

Sedarilah insan istimewa
Bahawa kelembutan bukan kelemahan
Bukan jua penghinaan dari Tuhan
Bahkan sebagai hiasan kecantikan

Wednesday, April 6, 2011

imissyou

...
missingyou
everysinglethingremindsmeofyou
somuchinlove
andimissyoulikecrazy
wansyafiq..

p/s: dont fall in love.

Sunday, March 27, 2011

Aku terjatuh chenta =.='

Halo halo, ada org tak bace belog ak nie??? :O soklan loser gile kot, mmg sah sah la org yg bace blog nie xsampai 10 org dalam sehari, erk dalam seminggu pown xsure sampai ke 10 org yg bace blog nie. Statement before fullstop tadi mmg menjelaskn yang blog ni xda harapan nak femes mcm blog zack or fatin liyana, tpi tidak mengapa, ak sedar siapa diri ini. Btw tujuan asal nak update beog ni nk bercerita serba sedikit pasal my love life :) ceh, bajet org kisah je kan pasal hidup ak nie =.= dush! eh eh, pembetulan ada je org kisah pasal love life ak nie, mereka mereka ialah wan syafiq dan juga rizqi firman ;) .

sesuatu terjadi pada hatiku
adakah itu cinta ;)
cewaaah~

Dulu first time ak terpikir pasal teman lelaki time tgk citer kuch kuch hota hai, sbb dalam citer tu, abg aku, Shah Rukh Khan sgtlah ncem, plus dia sangatlah romantik. Heroin yang aku idam idamkan dalam citer tu bukan lah Rani tetapi Kajol ;) sbb ak rase kisah cinta kajol ngan abg Shah ;) lgi semart compared dari cinta abg Shah ngan Rani. Pastu dalam benak fikiran, asyik fikir "mintak mintak la ak dapat kisah cinta mcm tu" . Ingat blik ,hampir beratus kli je ulang citer kuch kuch hota hai tu :P obses bagai ngan abg Shah tu -.-' .

Pastu time darjah lima tu, cne entah tetiba dapat hidayah nk bace novel. Novel lak Bicara Hati, mmg terbaek nye novel la, klo buat citer tu, kalah citer Merong Mahawangsa KRU tu. Aku yakin kot. Masa yg diambil untuk menghabeskn sebuah novel tu dalam masa seminggu, gile lame =.= pastu tu baru tempoh ak nk habeskan citer Bicara Hati, effect lepas khatam Bicara Hati tu xyah ckp la, dua tiga minggu gak nak lupakan kisah manis suka duka dalam novel tu. Betapa besar pengaruh novel dalam hidup aku -.- Pastu susah sangat nak lupakan Tengku Shahran tu -.- padahal terang terang tu semua cinta dunia khayalan. Tapi nyah sama itu fakta, kita haruslah bermimpi untuk jadikn mimpi itu benar ;) pastu start dari situlah, ak buang tepi tepi nak bercinta macam dalam citer kuch kuch hota hai tu, terus nak cinta kontrak. Nak gila gila, sbb romantik bagai kot =.= kalau boleh nak yang sekacak Tengku Shahran tu, *melalui description dalam novel tu, Shahran sgtlah ncem, kaya lak tu " Pastu terus addicted ngan novel yg menceritakan kisah cinta lepas kawen or cinta kontrak seperti sepi tanpa cinta dan ada lagi yg ak gagal nak ingt tajuk novel tu. Memang hari hari doa nk cinta lepas kawen, sbb xkn rse kekok or bersalah untk buat ape ape, sbb da halal :)

bicara hati kesayangan
shahran kesayangan
:)

Pastu hari berganjak hari, tahun berganjak tahun, da makin besar ckit, terus usha citer korea. Lepas tengok citer korea tu, tetiba lak menggedik nak kisah cinta aku mcm citer korea -.- hero ngan heroin mesti akn jumpe first time untk gaduh je, kan sweet tu ;) tp penangan citer korea hanyalah seketika sahaja, penangan novel lagi terbaek. Stick w/ cinta lepas kawen.

Pastu tetiba lak, btw ni da real story nie, xda citer citer dah, this is real life. Pastu skrunk nampk nya ak terjatuh chenta dengan kawan baek, which is nmpk sgt la kan kisah cinta pertama yg menjadi juara -.- *clap clap* dlu ramai sgt ckp aku akan ada jodoh ngan kawan baek aku sendiri iaitu wan syafiq, dan mcm biasa, mesti aku akn jawab " xda maknenye, mati hidup blik pown ak xnk jodoh ngan syafiq" and yes! skrunk tgk ape dah jadi -.- but who cares, 'cause im happy ^_^ kepada spe spe yg xtaw, ak kenal syafiq since std 4, lame kan??? tp time tu dia sgtlah kerek, bajet ncem bijak pandai, padahal tahap kepandaian kami sama je ;) hahaha :D pastu darjah 5 and 6 kami sekelas lagi. Kami jadi mkin rapat lepas dua dua masuk form 1. Pastu jadi makin rapat pas form 5 pas aku masuk UTP. Dan smpai skrunk pown lagi la rapat :)

and yes, i have to admit! ak terjatuh cinta ngan kawan baek sendiri =.='

kawan menjadi kekasih, takdir atau ujian??? harap harap takdir kan??? ^_^

and they said, you can find the best husband in ur bestfriend :)

p/s: moga kami terpelihara dari sebarang perkara yg bole membawa kepada kemungkaran dan semoga perhubungan kami diberkati.


Tuesday, March 22, 2011

Have you ever really, ever loved a woman?

To really love a woman
To understand her - you gotta know her deep inside
Hear every thought - see every dream
N' give her wings - if she wants to fly
Then when you find yourself lyin' helpless in her arms
You know you really love a woman

When you love a woman then tell her
that she's really wanted
When you love a woman then tell her that she's the one
'cause she needs somebody to tell her
that it's gonna last forever
So tell me have you ever really
- really really ever loved a woman?

To really love a woman
Let her hold you -
till you know how she needs to be touched
You've gotta breathe her - really taste her
Till you can feel her in your blood
N' when you can see your unborn children in her eyes
You know you really love a woman

When you love a woman
then tell her that she's really wanted
When you love a woman then tell her that she's the one
'cause she needs somebody to tell her
that you'll always be together
So tell me have you ever really -
really really ever loved a woman?

You got to give her some faith - hold her tight
A little tenderness - you gotta treat her right
She will be there for you, takin' good care of you
Ya really gotta love your woman...

Then when you find yourself lyin' helpless in her arms
You know you really love a woman
When you love a woman you tell her
that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one
she needs somebody to tell her
that it's gonna last forever
So tell me have you ever really
- really really ever loved a woman?

Just tell me have you ever really,
really, really, ever loved a woman? You got to tell me
Just tell me have you ever really,
really, really, ever loved a woman

Wednesday, March 16, 2011

That's love.


Assalamualaikum, jawab syg, klo xjwb dosa :D (hahaha, gile ah! maria elena celup! =.=' ) okay sory sory, sje je tuh tagline yg famous amos, mesti mau rompak ;) . Btw lama sangat sangat dah tak update belog nie, btw tetiba terpikir, update dalam bahasa melayu apa ye? Sesiapa bole bantu ku?? malas sangat nak belek kamus nie, asyik guna perkataan update or hapdate je, tp maksud in malay tak tahu pown, biasa la, anak kacuk hindustan + pakistan kan B-) all i knw is mere naam he Nur Natasha Kamal ;) but seriously, what does it means in malay eh?? =.=' keep in track?? ergh! sucks, weh tasha, tu pown in english la! bajet superb je kan english ?? -.- okay stop w/ update thingy, sekarang kita goreng cerita banyak banyak, cakap lame tak mengarang kan?? mesti bertimbun bersepah benda nak cerita ni, and i berani jamin taw, post ni akan panjang berjela jela *kot* .

Okay kita start dari hari hari yang da lame berlalu dah. Tujuan asal mengapa xupdate blog nie sbb xda org nak bace pown, jadi berbekalkan dengan otak yang berIQ xsmpai 100 ni, decide that i xnk update pown, sbb kalo update blog, mesti sangatlah lame. Sbb yang 2nd, masa yg diluangkn untk update belog telah diisi oleh season Prison break x_x omg tasha! go get a life la! da berkurun layan Prison break, tak hbes hbes! -.- someone come and kill me la -.- gile kuno sekarang baru nk layan prison break kan?? but who cares?? hahaha, jnji sedap mata memandang lincoln burrows ;) Pastu kan, tetiba lak kekasih lame datang, terus ku tinggalkn prison break, guess who?? mesti la HOuse! omg omg!season 7 mmg awesome gile kot! im looking forward to work w/ house's team! mesti sgtlah best :O rachel sgt cute okay :) Pastu reason ketiga nape xupdate belog, sbb ku surrender nak jadi penulis handal mcm zackzuhairi, *tinggi gila angan angan, nk jadi mcm zack* fuuuu, bosan kot ak nie -.-' Kadang kadang wonder la, mcm mne la si zack tu bole karang something yg sgtlah awesome mcm tu -.-' . Pastu sbb xupdate blog lagi; ritu ada test! 2 test, so xsempt sbb mse dihbeskn untuk stdy dan tgk Prison Break #_# .

---IKLAN---
tetiba teringat pasal citer house, ramai kawan ku tnye, npe la minat sangat ngan citer house tu, dah la boring, pasal penyakit je, dah la scientific gile. Omg house best kot, sbb dia citer sains la ku minat, nk cakap minat sbb house tu ncem, derr mmg haram la, langsung tk ncem kot, nk ckp dia tough, lagi la, habuk tough pown xda. Plus dia jahat kot, exact word is jerk, yes house is a jerk! but hell yeah! ak suke,haha, kinda weird innit?? he's jerk , but there's something in him yg mmg attract ak untk terus menonton citer tu! Ritu tgk yg episode 13, ak mmg terkesan gile gile ngan ayat lisa cuddy, okay those who dont know, lisa cuddy tu adalah boss kepada house, and she is house's gf! ;) cool innit? statement lisa cuddy yg mmg ak suke bila dia ckp kat house

" u perhaps love me, you need me, u cant live w/o me, but u dont care about me"

gila semart ayat tu. Ak suka ayat ni sbb ak rse citer ni real gile. Nak taw npe ak ckp real?? sbb klo korg perasan, dalam citer hindustan, bila laki da jatuh cinta kat pompuan tu, mmg tipu ah, laki tu sggp korbankn segalanya untuk gadis yang dia cintai, sggp kene tembak smpai pistol tu direload, tp mcm biasa, xmati lagi, pastu bla bla bla, haa, xke xreal tu?? tu hindustan punye jalan citer, klo korea nye jalan citer lak, hero terlebih kejam part mula mula citer tu, yg tu pown xlogik gak, dah nk hbes series bru sedar suka gadis tu la, bla bla bla la. Kalo citer melayu, lgi la, malas ah nak citer, korg bkn xtaw kan citer melayu mcm mne, bosan kot! semua nk kaya je -.-' . Haa, berbalik kepada ayat lisa cuddy tu, ramai lelaki xsedar yg diorg tk penah amek berat pasal pasangan dia. innit?? mungkin diorg xperasan, atau mungkin diorg mmg dijadikn mcm tu, lumrah alam -.-' . Kan kan??? tu yang ak perasan la sepanjang hidup kat bumi ni selama 21 tahun. Plus mungkin sbb diorg pikir, " ak da dpt kot pompuan tu, so whats the big deal" gile jahat ayat :O haa, lbih kurang mcm tu la, tp salah tu ye wahai kaum lelaki :D okay jgn ckp ak bias, haha, tp mmg mcm bias pown, alaaa i kan gadis mesti la nk backp kaum sendiri :D ...

ooopssss gile pjng iklan! hahaha, okay smbung citer asal balik. fullstop pasal house.
---- IKLAN HABES------

Sekarang ak nk ckp ak da xda idea -.-' hurm pastu kan, pastu kan...okay nk stop dah!! mmg xda idea langsung ,td kencang je ckp nk karang berjela -.-'

i love seeing old couples who are still in love, remind me someone can love you forever :)

p/s : kepada yg berpasangan tu, kalau sebelum kawen hari hari ckp ILOVEYOU, bila lepas kawen teruskn lah habit tu, sihat untuk dua dua pihak, plus tak rugi ape ape pown klo ckp mcm tu hari hari, xrase romantik ke???? -.-' ni tak, lepas kawen, mmg haram la nk dgr pekataan ILOVEYOU tu. Salah tu korang weh, ce korg usha citer kal hoo na hoo tu, mmg sweet kot! sbb smpai tua dia ckp ILOVEYOU hari hari :))) im in love w/ saif ali khan ;)