Monday, January 31, 2011

Birthday presents.

Hari tu ada terckp mau hapdate pasal bday present. Dan sekarang akhirnya menghapdate, hadiah agak bnyk iaitu lebih dari satu, so i considered it bnyk la . Kan more than one is banyak ;)
Dan bday ni paling akan diingati sbb dapat bnyk sgt bintang :D thanks to y'all kerana memahami ku ni obses bintang. Akhirnya bnyk bintang rebah di pangkuan ku ahaa ;) okay layankn gmbr dari fon cabuk n95 yep, xmmpu nk beli dslr bagai -.- tp bersyukur enough ^_^



ni bday cake from my parent.
sgt segan sbb da tua bangka
tp masih ada bday cake -.-
owh btw cake jadi horror
credit to adam harris =.=


ni lak antara hadiah yg da dpt from my friends.
thank to hani, helmi and kierah
kepada erni dan farihah suhana aten
jgn lupa hadiah ye :P
hahahaha
btw as u all can see
bnyk gile bintang kat atas tu
wink wink :)


ni lak close up untk gmbr rntai yg kierah bg.
thanks kierah!!!! :)
u made my dream came true :)
syg la kirah :)

dan juga bintang langkawi itu
thanks thanks thanks :)
untk hani
biru itu saya
^_^

thats all untk hadiah bday, and still waiting for bday present from syafiq . Sgt lmbt ayam itu T_T
cepat la weh!! haish -.-

pee-ass: untk erni su farihah c.aten , jgn lupe hadiah ye :P

Thursday, January 27, 2011

Tips: Healthy Living ;)

Berat badan ak da turun sejak dua menjak nie ;) * klo la ayat tu bole diaplikasikn untuk ak, kan indah dunia nie =.=' to be true, ayat tu bukan untuk ak semestinya T_T it's for my housemate. Wah, semua da mkin kurus nie, then what the hell is happening to me, badan makin kembang sejak dua menjak nie T_T saya juga mahu memiliki badan mcm kakak saya, tyra banks ;) *ngaku kakak, tk tahan bai =.= . Haa, but then to be honest, ku jua mahu badan slim like tyra dude! helmi!! opppsss, silap, help mi!! :D hahhaa *gedik gila, tiada kaitan name tu, sje je* .Since everyone is racing to have an ideal weight or bikini body, ak pown xnk terlepas kesempatan itu ahaks :) . So, let's us berdiet dengan cara sihat okay.

Before i go farther, i would like to correct some things, or ways that are so wrong, plain wrong, in order to have a slim bikini body. As from my observation, there'r some women out there, take the very wrong way in trying to get the best shape of their body, which might harm themselves. Im talking this based on my experience of having a friend like that, it just happen that i love my friends, perhaps =.= oh yes, i love my friends, so please , take care of ur health. Sometimes what u are having is not good for ur health. Ceh, laju je menaip, but this is for real =.= im not talking shit here.

The very wrong way of having diet as "mentioned" above are;
  1. taking cookies w/ a tons of butter instead of having rice, oat or cereal.
  2. a cupboard of junk foods.
  3. soft drinks instead of plain water.
  4. no exercise.
Y'all should avoid that.

Lets start w/ a healthy living.
  1. getting adequate exercise.
  2. more plain water to act as lubricant in your body.
  3. recognize what ur body need.
  4. dont skip meal 'cause when u are avoiding meals, you will feel more hungry and eat a lot once u eat, better for u to take meal 6 times a day w/ a small amount.
  5. avoid from buying cookies or junkfoods, avoid eat them while watching movies, cause u wont realize the amount u eat is increase while watching. Take fruit and plain water instead.
  6. eat more salads.
That's all for now :) happy diet-ing

pee-ass: i eat everything, i just dont over eat (Tyra Banks)

Monday, January 24, 2011

Homesick ard.

pergh! entry titled pfftt, nmpk bosan gile la utp nie. =.= Haa, yes, UTP mmg bosan mcm hape ntah, balik UTP tu, perasaan macam kene pergi penjara lak T_T . Bila dop UTP je rse gile beban, walaweh! ish ish, teruk kot ak nie, org dtg nk belajar, ak bru je menetap beberapa jam pown da kecoh kan?? sucks #_# org laen da berhari hari kat sinie, xda la riuh mcm aku nie -.- . Untuk yg tk taw, ak smpai UTP tdi kol 2. Hari ni pejalanan pulang ke UTP rse cm jauh gile, jenuh tggu nk smpai, bkn menandakan ak semangat nk blik snie, jadah nye ak semangt kaw kaw nk blik UTP nie, baek dop umah je, makn tido borak astro dan bermain bersama sama anak ini :D rindu juga kepada adik ak yg degil lagi xdgr kata kakak cun nie, balqis dan iqbal T_T , ma abah nyaie yaien dan sume sume la T_T rindu rindan dah nie :'(

Btw tdi i realized something bad about me =.=. Yes, really bad. Ak baru perasan i tend to be kasar w/ the one yg ak syg. Sounds weird, innit? hurm entah la, ak mmg sejak azali pelik dan weird. Haish, kene ubah itu. Rindu gile bebelan my parent T_T . Yesterday have a short conversation w/ my mom. Tgh driving, tetiba my mom berkata something pasal my personal, and i am sure u guys know la, kalo pasal personal ni, mesti ada kaitan ngan cintan cintun nie =.= my mom pesan, play safe. Jgn sia siakn tiga tahun tu. Kalo nk , ckp nak. Dan my mom juga berpesan, jgn bercinta 100%, which means bila ak sakit nnti, xda la sakit tahap bole gila kan?? sigh, yes~sgt btol itu. Tapi....I dont know how to play safe, my style is, once ku syg someone, mmg bole ckp 99% la ku syg, my bad. That's why i hate myself when i love someone opposite in gender. For me, kasih syg xbole nk control, hurm. For me, thats's not a fact; in case u guys have something to be bragged about it,that's my opinion O.o . ONLY. But then i am sure that i wont do anything that can harm me myself bila fail w/ this kind of love thingy. Tp ap yg my mom ckp itu mmg ada btol nya. As usual, the reason i am saying like that 'cause my mom makan garam terlebih dahulu. BIG BIG BIG SIGH.

And for you, yes you , baka, im a serious, like i told u yesterday :O .

Thats all for today kot. Biar dah panjang berjela pown menaip -.-

pee-ass: miss my family T_T miss you T_T missjaggat T_T .
and sedikit pesanan dari penaja , dear teens, make sure to play safe in love thingy, 'cause when u get dumped, u have something left for urself. Dont be like me T_T . I really dont know how to play safe. Poor me. Next entry will be posting about my birthday giftssssss :)
till the, see ya :} (omg, really miss my family, mau ngis , ini seryes)

Friday, January 21, 2011

A wish.


waiting for the spark from heaven to fall.

A wish for my birthday, it sucks. It's my fault at first 'cause im hoping too much for my birthday. Btw, thanks to all who did a good job for a page of birthday wishes. Rizqi Firman, Nurhazirah, Ienna and Muhammad Helmi.

pee-ass: this would be the worst birthday in my life.

Wednesday, January 19, 2011

Bila Chef Ramli bersuara.


Salam :)

Sebelum mengarang panjang meh memperkenalkn dengan chef yang dtg dari seberang jawa. Name diberi Ramli bin Morsid (macam salah je eja morsid tu =.=) Ayah kepada 5 org anak, datuk kepada cucu yg lebih sedosen, saya juga adalah cucu beliau yg pling cun ;) berumur 78 *kot* .Cucu yg lelap, umo atuk sendiri pown xhingat =.=' malas ckp bnyk, usha datuk yg hot eh :)


Age is a very high price to pay for maturity.
*shout mcm xda kaitan lak*
#_#


I will never be an old man. To me, old age is always 15 years older than I am.

ceh, shout out nk ribut je kan?? padahal copy paste je -.-
datuk saya xpenah ckp mcm tu, yet he's awesome!

Da habes gambar untuk phasa pertama, tujuan hapload gmbru tu, sje je nk kenalkn ngan atuk yg heat lgi tuff tu :) tdi boring sgt kat umah, pegi merendek kat umah my grandparent, bohsan eventhough ada tenet plus fb plus blog and mcm mcm lagi, tp kecian, masih buhsan =.= . Time pegi tadik , my atuk ngah ptong potng syr, highlight ckit, my atuk, bkn my nanny . haa, we called him yaie instead of datuk, nyaie is for nanny, told yall my atuk from jawa :)
owh da melalut lgi, tadi tgh potong sayur nk msak syur. Pastu tetiba yaie bersuara

yaie: nah cha, makan la, tdi yaie goreng. (dtuk mengerti si cucu dtg dikala lapar je ) =.='
acha: ap ni yaie?
yaie: ni plut kuning yg mak buat hari tu la.
acha: bukan da lame ke yaie?
yaie: a'ah, yaie keringkan, pastu yaie goreng, cuma rse keras sbb xkembang , hari tu kan ma letak santan, sbb tu tk kembang...
acha: *bermonolog sendiri, pergh! terbaek la yaie ku, bole dikitar mkanan tu jadi kerepek*

nak tgk plut kuning pada asal nye??
usha gmbr bawah nie, pakej ngan rendang daging skli, blurp!


pulut kuning hasil masakan chef noorizan ;)


ni lah kerepek hasil kugiran chef ramli ;)

haaa, mcm xcaye kot, pulut bole goreng =.= sgt moden ye ku inie. Kepada yg ada lebihan pulut kuning ke, pulut hitam ke, jgn khuatir nk buang kat mne, anda ikut je resepi bawah nie :) .Btw yg my atuk buat nie, rase bole tahan la, cume keras sbb ada santan je, yaie pesan "acha klo nasi kat rumah tk habes bole la buat mcm nie, keringkan nasi pastu goreng la, best kalo goreng, sbb nsi xda santan, plus nnti bila goreng, nasi tu akn kembang. Wah! ajaran bru tu ;) bole berjimat nnti, xperlu buang nasi lgi ahaa ;D kepada suri rumah (isteri yg xkeje) atau sumi rumah (suami yg xkeje) , jgn sia siakn makanan yg xhbes, rugi, kitarlah semula ye :D pesanan dari chef natasha to be :D plus it's easy to be cooked, just mcm goreng keropok biasa je, n b4 jemur tu, jadikan bentuk bulat dlu, bru senang nk goreng nnti, tp klo yg kreatip sgt nk buat bentuk laen, dipersilakan :D

owh, kat bawah ni ku tmpal gmbr perhiasan hasil nukilan nfon cabuk n95 :( bila la bole beli fon bru nie =.= mau bb please. Y_Y


ni la sayur yg my atuk masak tdi :)

pee-ass : jgn membazir, manfaatkn makanan yg ada , klo bole kitar semula, kitar la ye :)

Tuesday, January 18, 2011

It's my 21st.


It’s my birthday
Another year come and gone.
What have I done
In the year that’s flown?

Am I happy?
Do I regret?
Is life as good as
It should be.

God willing the sun will
Shine upon me one more year.
And my family and friends will
Be even more dear to me.

And it won’t matter
That the years fly by...
Because life’s good, love’s good
And I’m good.

by Rasma Raisters

Monday, January 17, 2011

Money cant buy me love.

Can't buy me love, love
Can't buy me love

I'll buy you a diamond ring my friend if it makes you feel alright
I'll get you anything my friend if it makes you feel alright
'Cause I don't care too much for money, money can't buy me love

I'll give you all I got to give if you say you love me too
I may not have a lot to give but what I got I'll give to you
I don't care too much for money, money can't buy me love

Can't buy me love, everybody tells me so
Can't buy me love, no no no, no

Say you don't need no diamond ring and I'll be satisfied
Tell me that you want the kind of thing that money just can't buy
I don't care too much for money, money can't buy me love

reblog from laila

was doing a blog walking, found this nice poem, or lyrics, im not so sure about it. Think this suits me well for today. Yes , all i need is love. That's a fact, money cant buy love. At least, there's a thing in this world that cant be buy w/ ur money. Money is not everything peeps. There's one line which i bold, i just love that sentence so much. Really love it. I'll do everything to get u say u love me too.

pee-ass: jiwa kacau =.='

Road not taken.













The Road Not Taken

Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;

Then took the other, as just as fair
And having perhaps the better claim,
Because it was grassy and wanted wear;
Though as for that, the passing there
Had worn them really about the same,

And both that morning equally lay
In leaves no
step had trodden black
Oh, I kept the first for another day!
Yet knowing how way leads on to way,
I doubted if I should ever come back.

I shall be telling this with a sigh
Somewhere ages and ages hence:
two roads diverged in a wood, and I --
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.

road not taken, a very good poem to be read when it comes to the decision making. Me posting this doesnt mean like i have to make a tough decision, but just wondering what should and should not i do. Really confuse about what's going on. Is it possible for me to make a decision, go for it, and see whether it'will suit me or not, what if the decision that i've made is not the best for me?? can i just turn around and try the other?? no i cant, i wish i have a time machine, so i can go back to the old situation, which i can get it right this time. I promise i will make a wise decision if i am about to have a chance of making the decision on same situation. But i sometimes would like to take the one w/ less traveler, so that i can make a different. But i dont know what future will be if i go w/ my decision, how my life would be affected w/ my decision, i dont know until i lived for it. Sigh.

pee-ass: it is important to be careful with the time frame.

Sunday, January 16, 2011

Big sigh.

Hye there, im back after a week, perhaps. Is it a week or more?? im not so sure about it. Lately my life kinda sucks, no no , it wasnt sucks, just that im the one who's not use of being all alone. By right, alone here means, no chatting, no skype-ing, no calling, and all that. But i dont give a damn about it. Life must go on no matter what happened. :)

Last night i received a message from celcom. For the first time im not that "into" my birthday which coming soon. Im not that excited to have a week of free calling and texting for the besday present. First time ever in my life, after getting text from clcm, i felt so sad, confuse of why am i feeling very sad about replying "YES" for that text. Back then, i was thinking, who am i gonna call, since my very bestfriend isnt here. I should get a life act, nothing to be bragged about this thing. =.=' poor me.

Lately maxis broadband is behaving very good, kalau skype mesti best. But again i had no one to skype w/ =.=' . Feeling so doomed. Fighting !! aja aja, in one day , im gonna turn to 21, dear me, please be matured, dont be a spoiled brat. Cant wait to see what he got for my birthday, act i supposed not to expect something from him, 'cause i knew him well, ard.

Btw before i forgot this important thing, few days ago, i have a chat w/ weirdo,after a few months been apart. Glad to hear that he's still remember me and i thought he completely forget about me, yet i was so wrong. Seems like he's been very well there, in UK. Good to hear that, and im looking forward to see you. Good luck there weirdo :)

pee-ass: weirdo seems different a bit, i mean he's been nice compared to before. Next time i'll text u.

Tuesday, January 11, 2011

Shopping part 2, lepaking w/ besties.


Salam dan hai kepada pembaca. *pembaca yg ntah wujud entah tak* =.=' hari ni godak godak blog ckit, padahal hari hari je menggodak, cume seru untk menghapdate tu je xsmpai smpai. Entah kemane hilang semangt kencang mau hapdate blog ni lapuk lagi cabuk nie -.- Hari ni setelah berjumpe dengan Rizqi dan Iena, bru la terdetik nk hapdate blog nie, sbb ada benda nk story. Lagipown ingin berkongsi kisah duka juga. Alah, mcm la org kiesah ak nk story pasal ap kan?? Gedik gile >.<

Eh eh, lupa lak, entry titled shopping part 2, kli ini post mcm akn panjang, spe spe yg mmg xda keje nk buat, bole la teruskan membaca, spe spe yg ada keje tu, better buat keje masing masing. Sbb dgn membace entry nie, xkn mmbuatkn kerja anda siap (gile bosan ayat ku) *saya xpandai nk godak ayat mcm zack mahupun Kak Nadia , Name zack tidak di"link" kan sbb ritu da penat citer pasal dia, skrunk kite promote org laen lak. Okay, da terpesong, pasal shopping part tu, nk hapload gmbr je act, gmbr hasil buang dwet dgn barang yg gojes aka semart gile ;) *taste ku kot* usha gmbr berkenaan, hasil kugiran natasha kamal :


beg belang paul smith ;)

hahahhah
mampu sgt la nk beli paul smith =.='
untuk makluman, ini bkn paul smith
ini paus semih
-.-
duit seciput ada hati nk pakai PS
saya sedar saya tiada dwet mcm Rosmah -.-

p/s: sory puan rosmah >.<

btw beg ini dimiliki oleh tiga adik beradik sejati aka cun
kami bukan kongsi, apatah lagi berebut, nehi babuje,
kami beli tiga, satu sorg. Ayu Atien Aca ;)
kami sehati sejiwa ahaa
;)


cun cun cun, kan kan kan??? ;P

ni lak beg yg lagi heat!! ^_^ semart kan beg guess nie, mmg berbaloi beli ritu, tp tdi ku pegi kbmall merendek bersama rizqi dan iena, jumpe beg lgi gojes kot =.= nyesal gile beli awal awal, act same je kaler and pekataan guess tu, but then design dia lagi semart, sbb crossbag. Mine isnt. Pastu tdi ada lgi dua bjik kot, kaler je laen, sbb biru dah jadik hak milik kekal natasha kamal ;) maka habeslah agenda shopping mopping nie. Dwet da habes, dan sekarang tgh menuggu wedges :D cant wait bai!nk tgk wedges yg ku gembar gemburkan?? usha entry ini.

Next topik lak -.- ini kisah emo plus stresss >.<


ye saya sgt stresss =.='

Semalam usha result, mcm tutt tutt. Eventho better than before. Tapi masih sdeyh bagai, nk ngs *xda keje laen, hobi ku mmg menangis* ive done the best i could. Tapi xsampai rezeki lgi (mententeramkan diri sendri) . Mereka cakap rezeki ada kat mne mane. Trying to think positve, dear me, please be strong. T_T
Dalam hal agama dan kepatuhannya, kita mesti sentiasa melihat mereka yang lebih dari kita, agar kita terus berusaha. Manakala dalam hal keduniaan, barulah kita disuruh oleh Islam untuk melihat mereka yang kurang berbanding kita, agar kita lebih tahu untuk bersyukur dan tidak dijangkiti penyakit tamak.
Jangan Putus Asa dengan rahmat Allah swt, sentiasa letakkan keyakinan kpadaNya. Allah bersama dengan hambaNya yang taat
Ayat copy from fb just now. Bersyukur dengan ap yg dimiliki, hal dunia banding diri kite dgn yg lgi teruk dari kite. Aja aja fighting! -.- Thanks kepada yg share ayat inie. Sgt membantu diri yg mmg down bawah tahap bahaya nie :( dan jgn putus asa. Lgipown every single thing in this world happened for a reason, and God will test bersesuaian dengan kemampuan kite. He knows what's the best for us. Mungkin rezeki ak kat tmpt laen :) Stop w/ result thingy. Coz it will make me feel bad about myself. -.-

Entry 3- lepaking w/ friends


First of all, would like to thanked my besties, Rizqi dan Ienna. You guys rock! setelah lame tk hangout w/ them, tdi sgt best, kitorg mmg memanfaatkan masa hbes hbesan kot. Perasaan sgtlah gumbira, bnyk snap pic, but then i wont upload them here org fb or mane mne la, 'cause im the one yg xsuke letak gmbr sendri bila hapdate blog. Last time letak pown xingt bila dah. Bkan ape, itu mcm privasi :D (bajet hot mcm blogger laen, hampeh =.= ) pastu before meronggeng kat kbmall, kitorg lepak kat pizza, mkn kat cne, lasagna, best best, da xngidam dah :) pastu salad :D pastu ice lemon tea :) pastu lepak kat umk kejap. Bilik iena , solat gelak gelak ngate ngate nganjing nganjing dan segala yg ptt dilakukan bila xjumpe berkurn la sperti bergosip ;) kami lah makhluk suka berckp, xperlu hairan lgi pelik okay :)

Then after performing shalat, we all went to kbmall, usha usha semua barang. Try baju pastu snap pic mcm org jakun gile tahap bagai sbb baju mahal sgt, nk beli mmg xmmpu, pastu snap lgi pic bila menggayakn spec ;) looking gojes okay :> pastu snap lgi pic pastu jalan jalan lgi. Pastu penat jalan, perut mmg menggila lapar dan tekak menghisteria berteriak " ak dahaga" , maka kami pegi secret resepi, mmbedal beberapa slices kek, dah nme SR, sah sah la kek, xkn nasi ikan masin ngan budu lak =.= pastu nafsu membuak lagi, kami xputus asa untuk tidak menghampakn perut yg merongek dari sejam yg lalu, pegi mekdi lak. Wah, party kot, mkn tk risau kalori fat mahupown berat badan yg mcm tutt tuttt =.=' (xsedar diri badan besar, mcm ni la jdinye) kami mmg tidak waras bile jumpe mknn best best =.= kami makhluk suka mkn mknn yg sedap sedap :D tp skrunk ngidam gila tahap bagai nk mkn sushi king :(.

Lupa nk citer, kitrg tadi mmg bercerita hbes hbesan kot. Pastu from beginning agak terkjut plus teruja ikie da kurusa, jeles jeles :O . Act bnyk perubahan berlaku dalam sekelip mata nie, dan bnyk juga perubahan yg kite sendiri tk sedar. Harus lagi peka terhadap perubahan sekeliling. Lagi tdi pegi umk, act i was afraid of meeting w/ iena, sbb takut terjumpe my friend yg i told you guys earlier. Bkn takut ap, tkt xtaw nk spe mcm mane bila ketemu or what-so-ever. Luckily, kitrg tk bertemu muka tadi.

Hurm okay la, rasenya da pnjng dah post nie =.= kite setop dlu ye . Chalo bete :D

pee-ass : It's a funny thing about life; if you refuse to accept anything but the best, you very often get it.

Sunday, January 9, 2011

Reasons.


Recently, I've read one article full of reason. Reason of why I love you, why I like you, why why why and why. To be exact, 99 reason why I love you, 150 reason why I like you. Thats bullshit i guess. Act as for me, I don't think we have to have reason to love, like or what so ever which get the same meaning as before this. Innit? It hurts to hear someone like or love you with reason, if it happens to me, cause me tend to think that he or she loves me for being good only, not for who I am.

I need someone that will give no reason why he or she likes/ loves me.

Girls and guys facts.

GIRL FACTS:

When a girl bumps into your arm while walking she wants you to hold her hand

When she wants a hug she will just stand there

When u break a girls heart, she still feels it when u run into each other 3 years later

When a girl is quiet, millions of things are running through her mind.

When a girl is not arguing, she is thinking deeply.

When a girl looks at you with eyes full of questions, she is wondering how long you will be
around.

When a girl answers, "I'm fine, " after a few seconds, she is not at all fine.

When a girl stares at you, she is wondering why you are so wonderful.

When a girl lays her head on your chest, she is wishing for you to be hers forever.

When a girl says that she can't live without you, she has made up her mind that you are her future.

When a girl says, "I miss you, " no one in this world can miss you more than that

When a girl is mean to you after a breakup she wants you back, but she's scared she'll get hurt and knows you're gone forever

GUYS FACTS:

When a guy calls you, he wants to be with you

When a guy is quiet, He's listening to you...

When a guy is not arguing, He realizes he's wrong

When a guy says, "I'm fine, " after a few minutes, he means it

When a guy stares at you, he wishes you would care about him and wonders if you do

When you're laying your head on a guy's chest, he has the world

When a guy calls you everyday, he is in love

When a (good) guy tells you he loves you, he means it

When a guy says he can't live without you, he's with you till your done

When a guy says, "I miss you, " he misses you more than you could have ever missed him or anything else

reblog from girls & guys facts

Thursday, January 6, 2011

Competent


Hoy hoy! :) hari ni kita berstory telling lagi yerp pasal lesen kereta. Berita gembiranya ku da dapat lesen competent, eh btol ke org panggil lesen competent ??? pape je la ,pokok nya dikira lesen besar okay. Da bole merewang berdrift tanpa menampal sticker bertanda P kat belakang. Wah, dah besar rupanya ku nie yerp, sedar xsedar dah dua tahun dah dapat lesen. Ingat blik pengalaman time amek lesen ritu, pergh sumpah ngeri gile, cukup la sekali je ak amek lesen dalam seumur hidup nie, untuk lesen laen, ak rela rasuah org kot, hahhahahaa cm jahat je kan??? tapi btol la bai, mmg ngeri part amek lesen nie, nk tggu latihan nk amek lesen. Bole berderau darah muda sampai atas ubun kepala korg, geram tggu turn nye pasal. Latihan ni sorg sejam kot, nk nye klo korang kene turn ke 5, pergh! lime jam bai kene tggu, jam bkn mins mahupun sec. 5 jam tu klo tido, nk nye mimpi , da bole smpai ke planet laen dah tu. Pastu satu lagi part yg memang penat tahap bole nangis, time nk tggu dhantar ke rumah. =.= ni bukan auta ni ye, ni kisah benar lgi tiada kaitan hidup mahupun mati nie.

Plus speaking of license, act i've experienced a lot of things in two years time nie. Tolak accident jerp, semua benda ku da lalui dalam process nak lepas P itu sendiri. Mula mula bawak kereta tu, i was talking to my friends while driving plus laughing and mcm mcm lagi, suddenly kereta tk bergerak, and at that time lesen baru berusia 2 bulan rasenye. Guess what happened? tayar kereta masuk longkang, omg , it was freaking embarassing -.- wont happen again in my life. And luckily, waktu dan detik itu ada la dua org mamat ncem nie, ncem okay ;) tlong kitorg angkat kereta dibantu oleh pak cik penjual buah buahan =.= at first, dia ckp kene panggil crane. And i was shocked of kos, cuak takut parent tahu la -.- mmg hbes cuak, pastu dgn kudrat lelaki yg berjumlah tiga org itu, selamat la kereta ak diangkat, wah! *clap clap* mmg syukur hbeslah, nsib tk kemek kereta tu, dan smpai skrunk my parent dont know about it. Biarlah rahsia.

Pastu ada lgi kisah nk kene langgar ngan treler -.- klo my parent tahu pasal nie, kompem tk bole bawak kete dah for next sem -.- mmg cuak hbes. At that time, kami which terdiri daripada ak, helmi, fahmi dan ikram . Kitorg konvoi untuk pegi ke rumah pak cik mak cik yg susah untuk buat survey, dah la time tu im the only girl dalam my vi hitam tu. Pastu time nk potong tu, ingtkn lepas treler tu , rupa rupanya tidak. Semua dalam kete mcm cuak gile, hahaha :D sooory peeps! tp hilang akal la kan klo xcuak, situasi genting hbes kot ! salah godak stereng tu, bwk treler la alamatnye kitorng nie. Alhamdulillah kami dipanjgnkn umur lgi untuk beribadat ^_^ pastu bnyk kali gak drift kat perak tu, mmg gaya mcm DK lak, semua mesti cuak naek kete ngan ku, nak nak hosmate tersyang, -.- . Okay len kli xnaek bahaya lgi :D tu semua alkisah kat perak, bnyk lagi la kisah laen ,klo nk list smpai petg ni pown belom hbes, sbb msuk part langgar traffic, part memotong dalam utp , part pecut 120 ++ time nk hantr erni pegi ktm, part kereta mti time lesen mentah gile aka lesen ditahap feutes -.- .

Sekarang kite bukak perihal kat kelantan lak. Haa, kat kelantan mmg mencabar tahap bagai kot klo nk bawak kete. Bkn hape, jln agak sempit, pastu kereta mcm semut tgh berparti kat tempt gula kapas -.- mmg bnyk gile nk nk time office hour, pergh! bole baran weh. Kalau kol 5 tk yah ckp la, kat mne mne pown akn teruk gak jalan detik itu. Bila ingt blik , agaknya dosa ku bnyk menyumbang kat atas jln raye kot -.- sbb bukn semua driver berhemah mcm ku nie (berhemah la sgt =.=') nk nk klo ada motor kat depan kete -.- haa, tu mmg bercabar tahap bagai bagai dah tu. Ada sekali tu ak bawak kete yg ad double lane tu. satu lorg penuh kete. Ak amek lorong pelan, pastu depan ak lak ada motor, bermaharajalela kat atas jln raya tu. Ak xkeysah pown klo nk bermaharajalela kat atas jln raya yg bukn milik bapak ku tu, tp klo ye pown , dah drive 20 km/hr, jadahnye. Bole berjanggut ak drive belakang dia kot =.= Dats y ku mmg xsuke sgt sgt klo tgk org bwk motor tgh tgh jln mcm tu. Nak bwk pown beragak la bai, godak la laju ckit motor hang tu, ni tak, klo kayuh beskal ngan motor pown bole smpai beskal dlu, tu haram jadah namenye. Tak gitu ke?? -.- Pastu tk kira lagi yg bwk kete selaju hape ntah, mmg pelan hbes, sayg sgt kete tu smpai xbole nk bwk 60km/hr. Dah klo syg kete tu, ap kata letak dlam frame gmbr je kete hang pa tu -.- Plus ada gak yg bwk kete mcm tutt tuttt. Tetiba brek, tetiba nk belok kanan tanpa signal, belok kiri tanpa warning, mmg mencbar hbeslah bawak kete nie -.- .

Papepown itu semua mmg mengajar hangpa erti sabar dalam menghadapi dugaan dlm hidup nie (berfalsampah lgi) haa, lupa nk citer, sejak ku pandai bwk kete la ku mmg baran bila ada ura ura ckp minyk naek. Mmg baran tahap bagai lagi. Even 10sen pown bole buat ak marah kot, Slogan kerajaan kite , rakyat di dahulukan. Itulah dia -.-sbb tu semua barang naek, sbb kerajaan sygkn rakyat =.='

Kepada yg belom amek lesen tu, korg buat la yg terbaek eh :) jgn smpai repeat. Seram weh, perasaan test jpj ngan test computer ni seramnya ngalahkn nk amek paper pmr spm dan seangkatan nya la =.= . Okay la, sekian wink wink ;)


Wednesday, January 5, 2011

Realiti konspirasi

hoy hoy ! :D excited ni nk menhapdate blog, nk habaq citer best ^_^ wink wink :) haaaa, anda kenal blog realiti konspirasi? , alaaa yg penulis dia org pggil zack tu, klo tk kenal, mmg rugi la anda. Bkn hape, blog dia terbaek dari ladang ko weh! ^_^ berita baeknya, selepas menyepi selama 4 bulan, wah, lme tu 4 bulan,klo ternak lemak, da bole sebesar gedabak dah tu. zack kemblik dengan entry yg terlatest bai bertajuk retro cyber cafe. Mahupown entry yg sgtlah pendek sedikit dari biasa, element otai plus lawak still ada. Respect lu la brader mne ntah dia dpt ilmu aka skills untk mengarang gile sempoi tu, nk je aku berguru dgn dia weh =.= klo bole jadi mcm dia, means that ak bole ad kerajaan sendiri la. Sbb follower dia pergh! mmg bole buat kerajaan sendiri kot. Betapa ramai nye org yg gilakan entry dia. Spe spe yg xpenah nk godak belog dia tu, baek korg godak, bnyk gile benda bole blaja. prmote dia bai ^_^

Speaking of zack ni , act bnyk benda gak ak blaja dengan hanya membace belog yg mmg heat gile tu ;) dari blog dia la ak jumpe ayat yg kelakar gile. Nak taw ayat hape?meh nk habaq :

perempuan ni makhluk suka bercakap

Memang kene atas batang hidung kot. sbb btol kot, haha, anda yg berjantina perempuan tu, tepuk dada, tnye diri sendiri. Btol ke tak, kan kan???pastu tdi mmg kebetulan ak ngah tgk citer madu tiga P.ramli nye versi , gelak sorg sorg sbb zack mmg btol kot. Nak taw npe?? usha dialog bawah nie

jamil aka p.ramli: pah, butang baju ak mne pah?
latipah isteri jamil : butang bju ap bang? bukan ke bju kot abg mmg ada butang ke??
jamil lgi : butang bju melayu la pah oi
latipah : haish, abg nak pegi mane nie bang, xpenh penah pakai baju melayu nie
jamil : ak nk pegi kenduri kawin la pah, butang bju ak mne pah?
latipah: aik, selalu abg pakai bju kot je bang. spe nk kwin ni bang?
jamil: haish, korg pompuan same je. klo laki pakai baju melayu nk pegi kenduri kawen, ko ckp kitorg yg nk kawen, klo kitorg pegi meeting pakai kot smpi mlm ko ckp kitrg simpan pompuan. *muka jamil fedup habes* butang baju ak mane pah?
latifah: spe yg kawen bang?
jamil : kawan ak da. jamil kat ofis besar tu. butang baju ak mne pah?
latifah: jamil?setahu saya abg sorg je jamil. ke abg yg nk kawen ni bang???
jamil: jamil yg sorg lgi la pah oi, butang bju ak mne pah?
latifah : betol ke tak abg jamil nie?
jamil: butang baju ak mne pah???!!!!
latifah: ada la ni bang. sabar la...
bla bla bla...

Haaa, kan btol tu. Pompuan ni makhluk suka bercakap, sepatah yg ditnye, beribu patah yg dijawab, hahaah. Itulah perempuan kalau anda nk taw ;)
Pastu dari blog dia gak la dia bercerita yg kaum lelaki ngan kaum perempuan ni berbeza. Dari konklusi yg ak phm dari entry dia tu , dia ckp pompuan ni haruslah disayangi manakala lelaki ni harus difahami. Contoh lgi bai. *kapowww dari entry zack nie*

sigadis : ak klo bole nk cari lelaki yg syg ak
siteruna: pling lekeh ak nk ada makwe yg phm ak.

Tgk tgk, lelaki perlu difahami dan perempuan perlu rse diorg disyngi. Rse nya btol kot, sbb lelaki sgt senang bile kite phm diri dia. Klo lelaki pentingkn game dota ke, pentingkn lepaking w/ his friends ke, girls have to understand that. Men are made that way. Nothing's gonna change it. One more thing, lelaki pentingkn career. Wink wink (berfalsampah lgi ) pastu prempuan lak. Kami mmg akn rse sgt hepi lah bila rse diri disygi nie, imiss you mmg dah cukp. Tapi klo nk dihargai lagi, bg bunga secepuk dah okay la kan?? ;) romantik gitu ^_^

Pastu part pling best kat blog si zack ni , tips untk mengayat mmg ada. Kira ilmu turun temurun lah. Untk si lelaki yg ingin kn tips itu. Jangan malu segan kucing , pergi la bertandang kat blog zack tu. Ada sekali tu, tips untk mengayat aka nak start ngan sigadis tu. Zack bg beberapa tips, ada ak terbace , mmg kelakar hbeslah. Nak dijadikn cerita , time ak nk blik dari kelas ritu. Ada sorg mamat nie, jalan pegang tiang, pastu terhoyong hayang, dah la muka pucat, ak time tu nk tlong pown serba salah bai, bukan hape. Lelaki satu hal, pastu bersepah lgi kot lelaki laen yg jln kat situ. Tapi xda org pasan kot dia nk pengsan, muka lak da seputih edward cullen dah. Tp dia gagahkan gak berjalan pegi kemane entah. Dalam hati ak bermonolog

"dia tu betol betol sakit ke? tp sah sah la btol, sbb puct gile kot muka"

blik kelas terus ak gtaw romate ak

"hani ,awak nk taw ,tdi saya jumpe org nk pengsan, lelaki. Tapi nk tlong pown ye lah, susah la."....bla bla bla, pastu ak pown tk semena mena terckp,.

"awak nk taw. tdi saya ragu ragu nk tlong, sbb teringt tips zack kat dlm blog dia, dia ckp salh satu org nk ngayat, dia kan buat buat skit, pastu ad heroin tolong, pastu bertukar fon no. Tp zack ckp tu idea lapok " ....

Hani terus gelak bila ak ckp mcm tu, sbb hani pown bace gak belog si zack tu, haha. Mmg kitorg da terpengaruh dah ngan zack tu. You rock bro! salute sama kau ^_^ mmg bila tensen blaja, layan weh blog dia, kompem stress entah ke mane. Wah, kencang menaip hari nie, hahaaa. Okay la, beta permisi dlu. Nanti mlm hapdate lgi ahaa ;)

pee-ass: klo nk taw, zack tu bole diibaratkn John Gray mesia. Hahahaaa ;D

Tuesday, January 4, 2011

2011- 2010

hye peeps. Promised yall earlier that i will be posting about new year. Tp skrunk bru nk menaip. entry ditagged mendahului kerana itu lgi menarik plus mmg ada idea untk menjawab tag itu berbanding entry yg xtaw hape nk ckp nie -.- btw bercerita pasal new year, act i have no idea kenapa semua org mcm keysah sgt bila masuk tahun baru, sbb bagi ak , seems like nothing's changing kot unless angka kat belakanfg 2010-2011. see, it just a number #_# that's why i dont get it when people sgt keysah pasal new year , or mungkin im the one yg sgt L dsini =.=' btw dah sume berckp pasal peristiwa 2010 nie, ku pown mau berdongeng jugak la yep ^_^ .

2010.Ada ape je ngan 2010 ku nie he. kite recall ikut bulan la eh, wink wink :)tp act bnyk benda yg ku blaja dalam tahun 2010 nie, pengalaman yg sgt berharga bersama csrian sgt sgt berharga. xda jual kat kedai bai. sbb tu la org ckp pengalaman mmg berhrga. ap yg berharga sgt ??? sbb msuk csr ak bole rse mcm mne hidup sush. dan betapa sushnye nk menolong org susah. Kekangan masa xpyah ckp la, mmg tu yg pling bermasalah since kami kami still blaja. Pastu gathering ngan csrian mmg terbaek dari ldg, pergi pangkor sesama, go-kart sesama, scuba?? eh snorkelling la. hurm either one la, xhingat, tp sgt best, pastu berkebun , berpanas. dan mcm mcm lagi. tidak lupe juga i had crush dlm sife :D funny thou but then i wont forget i till die . pertama kli dilayan mcm princess oleh seseorg dari kalangan csrian itu sendiri. omg! no kidding nie. tk percaya tnye erni lihan :D i was into him. but then biasa la, kank kank membesar, perasaan itu cuma sebentar. Done w/ csr thingy. Pastu tahun 2010 sgt bermakna sbb ku taw my befu sgt menghargai ak, ikie dan juga wan syafiq. Love both of you! :) ku suka dia :) pastu tahun 2010 jugak la ak dapat lecture yg sgt ncem plus gentleman bagai. =.= pastu 2010 ak msuk nic pastu menang rm1700 per person! per person, i repeat :P, pengalaman walk-in mmg awesome, sgt best! kene halau, org xlyan, kene tggu berpluh pluh minit.mmg best. mcm model lak rse nye ;D pastu 2010 gak ak start pakai wedges, pakai bedak. (perlu ke ckp =.=) pastu 2010 gak dpt raja rimba! syg lah sama kau raja rimba :D wink wink ;) pastu raya ritu best gila blik johor setelah bertahun tahun xblik. 2010 bnyk berjalan,pegi melaka ngan mereka mereka dari PEC , u guys rock!best.Tahun ni gak 2 kali my abh was admitted to hospital. sgt cuak, moga abh sihat selalu.tahun ni gak makin rapat ngan semua org :D dan mcm mcm lagi lah , nk type semua mmg xkn hbesla kan =.= owh tp ni kene ckp gak, 2010 ritu dapat bday wish yg agak suwwweet lgi dari wan syafiq. sweet ke?? =.= droooling @_@ pastu dapat mesj pling sweeeeet jugak dari my befu lgi :D ak xdelete lgi msj itu :D (hun :P) pastu bnyk lgi la. nk stop berckp pasal 2010 .kite pegi kepada 2011 lak.

new year: skrunk da 2011. masih awal di tahun ini. hope this year will be better. Rezeki makin mencurah, semoga semua dirahmati.moga kami sihat sejahtera. semoga yg terbaek untk kami. tahun 2011 ni ku bakal intern, moga dapat tempat yg elok. 2011 ni umur akn mengjangkau 21, moga diri ini makin matang :) itu je kot, dah xda idea nie -.- . Sekian dan nite nite :)

pee-ass: terima kasih kepada kawan kwan yg menceriakn my 2010 ^_^

Monday, January 3, 2011

Ditag rizqi ;)


woot woot!! :D (muka bangga cm hape ntah) gara gara ditag oleh mrs jewellery :P , haha, dah berkurun tk ditag nie, berkurun?? silap silap, selalu je ditag oleh my sis, yuni tp malas nk buat, tp yg ni tetiba je nk buat. adakah sbb berkaitan jdoh?? haha, gedik gedik -.- tp its normal la kan.
pembesaran katenya :D okay dah melalut dah nie -.- jom jom start buat benda alah nie


Ucapan anda :
hahaha, kiranya ucapan untk rizqi la eh?? nk bg ucapan ap je kat ikie nie. hurm semoga ko makin btol kie, jgn weng 24/7 PH ;) letih nk melayan, nk nk bile mg masuk geng ngan nuzie kenekan ak =.= mentang mentang la ak xtaw septh pown pasal medical studies nie -.- pastu moga bahagia ngan ehem ehem, chipsmore mg tu :P wink wink :B

Ciri ciri idaman untuk dijadikan husband:
wah, soklan fevret nie, tiap tiap tahun mmg akn ada soklan ni eh?? ritu dah jwb kat formspring dah -.- klo surver mmg bnyk kutipan untuk soklan nie.
hurm ciri ciri lelaki idaman, ada tiga kategori jawapan nie

1) jawapan zaman budak hingusan dlu : klo bole nk suami yg ncem, beriman, warak, kaya. ada kete bmw , pling lekeh nk keta bmw , pastu nk yg keje opis, haaa -.- tu jwpn time tk kenal dunia lagi -.-

2) jawapan bile da matang aka bnyk pengalaman dah: haa, mmg btol pown nk yg warak dan alim, tu yg pling penting sbb suami kan nk jadi ketua keluarga, kene didik ank dan isteri. tu mmg penting. tipu la klo tu bkn slah satu ciri cirinya kan. Tapi tu la, semua jodoh, kite xbole nk pilih lebih lebih, bila da matang nie, kene terima je seadanya, bila da syg, semua ciri ciri lelaki idaman melayang ntah ke mana. kan kan?? dlu ada je ckp nk yg ncem , act pekataan ncem setiap kaum hawa ni laen, maksud laen laen, lgpown klo semua pompuan pandang ncem tu lee min ho, bygkn la semua girls tergilakan dia, hrm okay ayat da mcm keling , act nk ckp yg setiap org akn plih yg sedap mata memandang. bg org laen mmg la pilihan dia tk segah pelakon, tp bg sigadis. it's more than enuf, haaa ,ada phm?? ;D pastu pasal character silelaki after kawen, mgkin dia pown ak pkir yg terbaek untk family dia, kan kan ?? :D da nme suami, dia pown mesti pkir gak demi ank bini :) wah! yes , da lulus pra perkahwinan nie ;)

p/s: tp lee min ho mmg ncem pown -.-' but then ku prefer domyouji lgi ahaa ;D

Tips untuk kekalkan hubungan:
wah, soklan makin advance, btw tag ni mmg ditujukan untuk yg da dewasa ke?? haha, kanak kanak sekolah tk bole buat tag nie -.- . hurm act kahwin ni senang, nk cerai pown senang. part paling susah, bila nk kekalkan hubungan dalam perkahwinan tu. as for me, bnyk benda kene buat , meh nk list kan :D
  • bg si suami, si isteri aka kaum hawa nie, kami org tk demand, kami hnye perlu disayangi. i love you hari hari pown da ckp, asalkan ikhlas. ;)
  • bg si isteri lak, kaum adam aka lelaki nie, mereka pown xdemand act, mereka hanya perlu difahami, setakat yg ku taw la :D wah, mcm ada pengalaman kawen lak, hahaha :)
  • pastu kene open minded, ckp je ap yg tk puas hti sesama sendiri, dan bila ckp tu ,jgn lak emo semacam,. nnti mkin teruk keadaan. klo keadaan da buruk sgt, give urself and ur partner time-out. after that, smbung blik perbincangan tu :)
  • pastu kene la bertolak ansur :)
haaa, tu je la kot, nk lebih lebih ,kontek thru fb or hntr kan komen anda , nnti i bg intensive eh :D hahaha

Pernah jumpa doa pendekat jodoh:
wah, soklan killer hbes kot -.- hurm org ckp klo nk jodh yg kite impikan, doa la tiap tiap kli solat tu :) papepown, klo xdpt idaman hati, jgn bersedih . He knows what is d best for us :) ada hikmah disebalik kejadian ^_^


tag peeps??
spe yg nk buat, buat la eh :)

pee-ass: perkahwinan tu satu ibadah, perkahwinan meningkatkan keimanan :) buat yg terbaek ye rakan rakan :) (wah, berfalsampah =.=' )

Sunday, January 2, 2011

hapdate cerita basi -.-

hye there ;) wah! lame tk hapdate nie, ad seminggu. Tapi hapdate or not, there's no different la since no one read my blog =.=' . Lagipown mengalami kekangan internet yang slow as sloth or slow as syafiq musa, lagi laju ulat blu ngan kura kura kot. Speaking of kura kura ngan ulat, mahu bercerita ckit eh, hasil mengkaji cerita fullhouse buat kali ke berapa kali ntah -.- tp the good thing is, xpenah boring tgk fullhouse.

pada suatu hari, arnab dan kura kura berlumba lari, dengan semangat nya arnab nk menang. Tp sesemangt arnab, kura kura lagi bersemangt untuk menang eventho mcm mustahil. setelah lima mint berlari, arnab telah mendahului kura kura dengan beza jarak yg sgt jauh. Tiba tiba, tgh kura kura berlari, dia ternmpk siput babi dengan sush payahnya, lalu kura kura berkata

" siput, naeklah atas belakang ku, biar ak bantu kau bergerak"

maka naeklah siput babi itu tadi diatas belakang si kura kura. Setelah berjalan sedikit kehadapan, si kura kura tdi ternampak seekor ulat yg bersusah payah mengesot untuk berjalan, lalu dia pown berkata

"wahai si ulat, naeklah atas belakang ku inie"

lalu naeklah si ulat tdi ke atas belakang si siput itu, lalu si ulat menyapa si siput tadi.

" hye there"

lalu si siput menjawab

"hey si ulat, pegang kuat kuat, si kura kura sgt laju "

okay dah, hahaha,, mcm kelakar kan?? laju mne sgt la kura kura tu..
-.-

bercerita dongeng sudah, sekarang kite citer benda realiti lak peeps!
lately mmg sibuk kat umah, the main reason why ku x hapdate belog yg bersawang semut nie -.-
eh ?? alasan semata mata, sbb kakak ak hapdate je blog hari hari -.- . btw ritu sibuk sbb my dad was admitted to hospital, luckily there's nothing serious , glad thou. pastu sibuk menjaga kanak kanak yg tk bole stay pegun -.- mcm hape ntah nakal nya, adam ngan aidil. penat penat. mcm mne la klo ad ank kecik ramai ramai ,. wah! cant imagine it, papehal, learn a lot :) kredit to along :)) pastu blaja memasak lagi, nk sgt pndia memask mcm my mom :O, lately mmg take note kot ap yg my mom mask, ap yg diletakn dlm ramuan itu, dan mcm mcm la, so far, ku bole buat kot ikan steam :)) tgk je da bole buat ahaa :) baru skrunk ku rase memasak sgt fun ahaa :D adakah ini simptom ku sudah bersedia untuk berumah tgga?? hahah, ada hti nkj berumah tangga, =.= masak mcm tu pown da bangga tahap bagai kan kan??? eh eh, ada je kot yg xpndai masak teruss okay :D kira ku okay la ;) lg pown mmg bercita cita nk jadik tukang masak untuk femly ahaa :D xkn nk mkn kedai je kan?? dwet bai, brg mahal, semua benda naek kot -.- (rakyat didahulukan) tiada kaitan lagi #_#

ap lgi eh ku wat sepanjg tk hapdate blog nie.. hurm, okay agak loser dicnie, sbb da xda idea nk type ape. haaa, slh satu sbb xnk hapdate belog jadi mcm ni la selalu lupe nk tulis ap, time tk hapdate, membuak buak lak dia keluar idea dlm kepala hotak nie =.=

mmg sejak azali mcm tu, btw tdi chat ngan wan syafiq :) mcm biasa, kami selalu mengarut, tiada ap mahu diceritakn ^_^ okay lah, len kli kite smbung eh, mmg xda idea langsung nie. -.-


owh tidak lupa juga, untk next entry mahu bercerita pasal new year ahaa :D sekian :D

pee-ass: semoga diberkati :)