Monday, January 3, 2011

Ditag rizqi ;)


woot woot!! :D (muka bangga cm hape ntah) gara gara ditag oleh mrs jewellery :P , haha, dah berkurun tk ditag nie, berkurun?? silap silap, selalu je ditag oleh my sis, yuni tp malas nk buat, tp yg ni tetiba je nk buat. adakah sbb berkaitan jdoh?? haha, gedik gedik -.- tp its normal la kan.
pembesaran katenya :D okay dah melalut dah nie -.- jom jom start buat benda alah nie


Ucapan anda :
hahaha, kiranya ucapan untk rizqi la eh?? nk bg ucapan ap je kat ikie nie. hurm semoga ko makin btol kie, jgn weng 24/7 PH ;) letih nk melayan, nk nk bile mg masuk geng ngan nuzie kenekan ak =.= mentang mentang la ak xtaw septh pown pasal medical studies nie -.- pastu moga bahagia ngan ehem ehem, chipsmore mg tu :P wink wink :B

Ciri ciri idaman untuk dijadikan husband:
wah, soklan fevret nie, tiap tiap tahun mmg akn ada soklan ni eh?? ritu dah jwb kat formspring dah -.- klo surver mmg bnyk kutipan untuk soklan nie.
hurm ciri ciri lelaki idaman, ada tiga kategori jawapan nie

1) jawapan zaman budak hingusan dlu : klo bole nk suami yg ncem, beriman, warak, kaya. ada kete bmw , pling lekeh nk keta bmw , pastu nk yg keje opis, haaa -.- tu jwpn time tk kenal dunia lagi -.-

2) jawapan bile da matang aka bnyk pengalaman dah: haa, mmg btol pown nk yg warak dan alim, tu yg pling penting sbb suami kan nk jadi ketua keluarga, kene didik ank dan isteri. tu mmg penting. tipu la klo tu bkn slah satu ciri cirinya kan. Tapi tu la, semua jodoh, kite xbole nk pilih lebih lebih, bila da matang nie, kene terima je seadanya, bila da syg, semua ciri ciri lelaki idaman melayang ntah ke mana. kan kan?? dlu ada je ckp nk yg ncem , act pekataan ncem setiap kaum hawa ni laen, maksud laen laen, lgpown klo semua pompuan pandang ncem tu lee min ho, bygkn la semua girls tergilakan dia, hrm okay ayat da mcm keling , act nk ckp yg setiap org akn plih yg sedap mata memandang. bg org laen mmg la pilihan dia tk segah pelakon, tp bg sigadis. it's more than enuf, haaa ,ada phm?? ;D pastu pasal character silelaki after kawen, mgkin dia pown ak pkir yg terbaek untk family dia, kan kan ?? :D da nme suami, dia pown mesti pkir gak demi ank bini :) wah! yes , da lulus pra perkahwinan nie ;)

p/s: tp lee min ho mmg ncem pown -.-' but then ku prefer domyouji lgi ahaa ;D

Tips untuk kekalkan hubungan:
wah, soklan makin advance, btw tag ni mmg ditujukan untuk yg da dewasa ke?? haha, kanak kanak sekolah tk bole buat tag nie -.- . hurm act kahwin ni senang, nk cerai pown senang. part paling susah, bila nk kekalkan hubungan dalam perkahwinan tu. as for me, bnyk benda kene buat , meh nk list kan :D
  • bg si suami, si isteri aka kaum hawa nie, kami org tk demand, kami hnye perlu disayangi. i love you hari hari pown da ckp, asalkan ikhlas. ;)
  • bg si isteri lak, kaum adam aka lelaki nie, mereka pown xdemand act, mereka hanya perlu difahami, setakat yg ku taw la :D wah, mcm ada pengalaman kawen lak, hahaha :)
  • pastu kene open minded, ckp je ap yg tk puas hti sesama sendiri, dan bila ckp tu ,jgn lak emo semacam,. nnti mkin teruk keadaan. klo keadaan da buruk sgt, give urself and ur partner time-out. after that, smbung blik perbincangan tu :)
  • pastu kene la bertolak ansur :)
haaa, tu je la kot, nk lebih lebih ,kontek thru fb or hntr kan komen anda , nnti i bg intensive eh :D hahaha

Pernah jumpa doa pendekat jodoh:
wah, soklan killer hbes kot -.- hurm org ckp klo nk jodh yg kite impikan, doa la tiap tiap kli solat tu :) papepown, klo xdpt idaman hati, jgn bersedih . He knows what is d best for us :) ada hikmah disebalik kejadian ^_^


tag peeps??
spe yg nk buat, buat la eh :)

pee-ass: perkahwinan tu satu ibadah, perkahwinan meningkatkan keimanan :) buat yg terbaek ye rakan rakan :) (wah, berfalsampah =.=' )

No comments: