Sunday, January 2, 2011

hapdate cerita basi -.-

hye there ;) wah! lame tk hapdate nie, ad seminggu. Tapi hapdate or not, there's no different la since no one read my blog =.=' . Lagipown mengalami kekangan internet yang slow as sloth or slow as syafiq musa, lagi laju ulat blu ngan kura kura kot. Speaking of kura kura ngan ulat, mahu bercerita ckit eh, hasil mengkaji cerita fullhouse buat kali ke berapa kali ntah -.- tp the good thing is, xpenah boring tgk fullhouse.

pada suatu hari, arnab dan kura kura berlumba lari, dengan semangat nya arnab nk menang. Tp sesemangt arnab, kura kura lagi bersemangt untuk menang eventho mcm mustahil. setelah lima mint berlari, arnab telah mendahului kura kura dengan beza jarak yg sgt jauh. Tiba tiba, tgh kura kura berlari, dia ternmpk siput babi dengan sush payahnya, lalu kura kura berkata

" siput, naeklah atas belakang ku, biar ak bantu kau bergerak"

maka naeklah siput babi itu tadi diatas belakang si kura kura. Setelah berjalan sedikit kehadapan, si kura kura tdi ternampak seekor ulat yg bersusah payah mengesot untuk berjalan, lalu dia pown berkata

"wahai si ulat, naeklah atas belakang ku inie"

lalu naeklah si ulat tdi ke atas belakang si siput itu, lalu si ulat menyapa si siput tadi.

" hye there"

lalu si siput menjawab

"hey si ulat, pegang kuat kuat, si kura kura sgt laju "

okay dah, hahaha,, mcm kelakar kan?? laju mne sgt la kura kura tu..
-.-

bercerita dongeng sudah, sekarang kite citer benda realiti lak peeps!
lately mmg sibuk kat umah, the main reason why ku x hapdate belog yg bersawang semut nie -.-
eh ?? alasan semata mata, sbb kakak ak hapdate je blog hari hari -.- . btw ritu sibuk sbb my dad was admitted to hospital, luckily there's nothing serious , glad thou. pastu sibuk menjaga kanak kanak yg tk bole stay pegun -.- mcm hape ntah nakal nya, adam ngan aidil. penat penat. mcm mne la klo ad ank kecik ramai ramai ,. wah! cant imagine it, papehal, learn a lot :) kredit to along :)) pastu blaja memasak lagi, nk sgt pndia memask mcm my mom :O, lately mmg take note kot ap yg my mom mask, ap yg diletakn dlm ramuan itu, dan mcm mcm la, so far, ku bole buat kot ikan steam :)) tgk je da bole buat ahaa :) baru skrunk ku rase memasak sgt fun ahaa :D adakah ini simptom ku sudah bersedia untuk berumah tgga?? hahah, ada hti nkj berumah tangga, =.= masak mcm tu pown da bangga tahap bagai kan kan??? eh eh, ada je kot yg xpndai masak teruss okay :D kira ku okay la ;) lg pown mmg bercita cita nk jadik tukang masak untuk femly ahaa :D xkn nk mkn kedai je kan?? dwet bai, brg mahal, semua benda naek kot -.- (rakyat didahulukan) tiada kaitan lagi #_#

ap lgi eh ku wat sepanjg tk hapdate blog nie.. hurm, okay agak loser dicnie, sbb da xda idea nk type ape. haaa, slh satu sbb xnk hapdate belog jadi mcm ni la selalu lupe nk tulis ap, time tk hapdate, membuak buak lak dia keluar idea dlm kepala hotak nie =.=

mmg sejak azali mcm tu, btw tdi chat ngan wan syafiq :) mcm biasa, kami selalu mengarut, tiada ap mahu diceritakn ^_^ okay lah, len kli kite smbung eh, mmg xda idea langsung nie. -.-


owh tidak lupa juga, untk next entry mahu bercerita pasal new year ahaa :D sekian :D

pee-ass: semoga diberkati :)

3 comments:

rizqiibrahim said...

hai awak ;)

natasha said...

hai gediks :P

natasha said...
This comment has been removed by the author.