Wednesday, January 5, 2011

Realiti konspirasi

hoy hoy ! :D excited ni nk menhapdate blog, nk habaq citer best ^_^ wink wink :) haaaa, anda kenal blog realiti konspirasi? , alaaa yg penulis dia org pggil zack tu, klo tk kenal, mmg rugi la anda. Bkn hape, blog dia terbaek dari ladang ko weh! ^_^ berita baeknya, selepas menyepi selama 4 bulan, wah, lme tu 4 bulan,klo ternak lemak, da bole sebesar gedabak dah tu. zack kemblik dengan entry yg terlatest bai bertajuk retro cyber cafe. Mahupown entry yg sgtlah pendek sedikit dari biasa, element otai plus lawak still ada. Respect lu la brader mne ntah dia dpt ilmu aka skills untk mengarang gile sempoi tu, nk je aku berguru dgn dia weh =.= klo bole jadi mcm dia, means that ak bole ad kerajaan sendiri la. Sbb follower dia pergh! mmg bole buat kerajaan sendiri kot. Betapa ramai nye org yg gilakan entry dia. Spe spe yg xpenah nk godak belog dia tu, baek korg godak, bnyk gile benda bole blaja. prmote dia bai ^_^

Speaking of zack ni , act bnyk benda gak ak blaja dengan hanya membace belog yg mmg heat gile tu ;) dari blog dia la ak jumpe ayat yg kelakar gile. Nak taw ayat hape?meh nk habaq :

perempuan ni makhluk suka bercakap

Memang kene atas batang hidung kot. sbb btol kot, haha, anda yg berjantina perempuan tu, tepuk dada, tnye diri sendiri. Btol ke tak, kan kan???pastu tdi mmg kebetulan ak ngah tgk citer madu tiga P.ramli nye versi , gelak sorg sorg sbb zack mmg btol kot. Nak taw npe?? usha dialog bawah nie

jamil aka p.ramli: pah, butang baju ak mne pah?
latipah isteri jamil : butang bju ap bang? bukan ke bju kot abg mmg ada butang ke??
jamil lgi : butang bju melayu la pah oi
latipah : haish, abg nak pegi mane nie bang, xpenh penah pakai baju melayu nie
jamil : ak nk pegi kenduri kawin la pah, butang bju ak mne pah?
latipah: aik, selalu abg pakai bju kot je bang. spe nk kwin ni bang?
jamil: haish, korg pompuan same je. klo laki pakai baju melayu nk pegi kenduri kawen, ko ckp kitorg yg nk kawen, klo kitorg pegi meeting pakai kot smpi mlm ko ckp kitrg simpan pompuan. *muka jamil fedup habes* butang baju ak mane pah?
latifah: spe yg kawen bang?
jamil : kawan ak da. jamil kat ofis besar tu. butang baju ak mne pah?
latifah: jamil?setahu saya abg sorg je jamil. ke abg yg nk kawen ni bang???
jamil: jamil yg sorg lgi la pah oi, butang bju ak mne pah?
latifah : betol ke tak abg jamil nie?
jamil: butang baju ak mne pah???!!!!
latifah: ada la ni bang. sabar la...
bla bla bla...

Haaa, kan btol tu. Pompuan ni makhluk suka bercakap, sepatah yg ditnye, beribu patah yg dijawab, hahaah. Itulah perempuan kalau anda nk taw ;)
Pastu dari blog dia gak la dia bercerita yg kaum lelaki ngan kaum perempuan ni berbeza. Dari konklusi yg ak phm dari entry dia tu , dia ckp pompuan ni haruslah disayangi manakala lelaki ni harus difahami. Contoh lgi bai. *kapowww dari entry zack nie*

sigadis : ak klo bole nk cari lelaki yg syg ak
siteruna: pling lekeh ak nk ada makwe yg phm ak.

Tgk tgk, lelaki perlu difahami dan perempuan perlu rse diorg disyngi. Rse nya btol kot, sbb lelaki sgt senang bile kite phm diri dia. Klo lelaki pentingkn game dota ke, pentingkn lepaking w/ his friends ke, girls have to understand that. Men are made that way. Nothing's gonna change it. One more thing, lelaki pentingkn career. Wink wink (berfalsampah lgi ) pastu prempuan lak. Kami mmg akn rse sgt hepi lah bila rse diri disygi nie, imiss you mmg dah cukp. Tapi klo nk dihargai lagi, bg bunga secepuk dah okay la kan?? ;) romantik gitu ^_^

Pastu part pling best kat blog si zack ni , tips untk mengayat mmg ada. Kira ilmu turun temurun lah. Untk si lelaki yg ingin kn tips itu. Jangan malu segan kucing , pergi la bertandang kat blog zack tu. Ada sekali tu, tips untk mengayat aka nak start ngan sigadis tu. Zack bg beberapa tips, ada ak terbace , mmg kelakar hbeslah. Nak dijadikn cerita , time ak nk blik dari kelas ritu. Ada sorg mamat nie, jalan pegang tiang, pastu terhoyong hayang, dah la muka pucat, ak time tu nk tlong pown serba salah bai, bukan hape. Lelaki satu hal, pastu bersepah lgi kot lelaki laen yg jln kat situ. Tapi xda org pasan kot dia nk pengsan, muka lak da seputih edward cullen dah. Tp dia gagahkan gak berjalan pegi kemane entah. Dalam hati ak bermonolog

"dia tu betol betol sakit ke? tp sah sah la btol, sbb puct gile kot muka"

blik kelas terus ak gtaw romate ak

"hani ,awak nk taw ,tdi saya jumpe org nk pengsan, lelaki. Tapi nk tlong pown ye lah, susah la."....bla bla bla, pastu ak pown tk semena mena terckp,.

"awak nk taw. tdi saya ragu ragu nk tlong, sbb teringt tips zack kat dlm blog dia, dia ckp salh satu org nk ngayat, dia kan buat buat skit, pastu ad heroin tolong, pastu bertukar fon no. Tp zack ckp tu idea lapok " ....

Hani terus gelak bila ak ckp mcm tu, sbb hani pown bace gak belog si zack tu, haha. Mmg kitorg da terpengaruh dah ngan zack tu. You rock bro! salute sama kau ^_^ mmg bila tensen blaja, layan weh blog dia, kompem stress entah ke mane. Wah, kencang menaip hari nie, hahaaa. Okay la, beta permisi dlu. Nanti mlm hapdate lgi ahaa ;)

pee-ass: klo nk taw, zack tu bole diibaratkn John Gray mesia. Hahahaaa ;D

No comments: