Tuesday, January 11, 2011

Shopping part 2, lepaking w/ besties.


Salam dan hai kepada pembaca. *pembaca yg ntah wujud entah tak* =.=' hari ni godak godak blog ckit, padahal hari hari je menggodak, cume seru untk menghapdate tu je xsmpai smpai. Entah kemane hilang semangt kencang mau hapdate blog ni lapuk lagi cabuk nie -.- Hari ni setelah berjumpe dengan Rizqi dan Iena, bru la terdetik nk hapdate blog nie, sbb ada benda nk story. Lagipown ingin berkongsi kisah duka juga. Alah, mcm la org kiesah ak nk story pasal ap kan?? Gedik gile >.<

Eh eh, lupa lak, entry titled shopping part 2, kli ini post mcm akn panjang, spe spe yg mmg xda keje nk buat, bole la teruskan membaca, spe spe yg ada keje tu, better buat keje masing masing. Sbb dgn membace entry nie, xkn mmbuatkn kerja anda siap (gile bosan ayat ku) *saya xpandai nk godak ayat mcm zack mahupun Kak Nadia , Name zack tidak di"link" kan sbb ritu da penat citer pasal dia, skrunk kite promote org laen lak. Okay, da terpesong, pasal shopping part tu, nk hapload gmbr je act, gmbr hasil buang dwet dgn barang yg gojes aka semart gile ;) *taste ku kot* usha gmbr berkenaan, hasil kugiran natasha kamal :


beg belang paul smith ;)

hahahhah
mampu sgt la nk beli paul smith =.='
untuk makluman, ini bkn paul smith
ini paus semih
-.-
duit seciput ada hati nk pakai PS
saya sedar saya tiada dwet mcm Rosmah -.-

p/s: sory puan rosmah >.<

btw beg ini dimiliki oleh tiga adik beradik sejati aka cun
kami bukan kongsi, apatah lagi berebut, nehi babuje,
kami beli tiga, satu sorg. Ayu Atien Aca ;)
kami sehati sejiwa ahaa
;)


cun cun cun, kan kan kan??? ;P

ni lak beg yg lagi heat!! ^_^ semart kan beg guess nie, mmg berbaloi beli ritu, tp tdi ku pegi kbmall merendek bersama rizqi dan iena, jumpe beg lgi gojes kot =.= nyesal gile beli awal awal, act same je kaler and pekataan guess tu, but then design dia lagi semart, sbb crossbag. Mine isnt. Pastu tdi ada lgi dua bjik kot, kaler je laen, sbb biru dah jadik hak milik kekal natasha kamal ;) maka habeslah agenda shopping mopping nie. Dwet da habes, dan sekarang tgh menuggu wedges :D cant wait bai!nk tgk wedges yg ku gembar gemburkan?? usha entry ini.

Next topik lak -.- ini kisah emo plus stresss >.<


ye saya sgt stresss =.='

Semalam usha result, mcm tutt tutt. Eventho better than before. Tapi masih sdeyh bagai, nk ngs *xda keje laen, hobi ku mmg menangis* ive done the best i could. Tapi xsampai rezeki lgi (mententeramkan diri sendri) . Mereka cakap rezeki ada kat mne mane. Trying to think positve, dear me, please be strong. T_T
Dalam hal agama dan kepatuhannya, kita mesti sentiasa melihat mereka yang lebih dari kita, agar kita terus berusaha. Manakala dalam hal keduniaan, barulah kita disuruh oleh Islam untuk melihat mereka yang kurang berbanding kita, agar kita lebih tahu untuk bersyukur dan tidak dijangkiti penyakit tamak.
Jangan Putus Asa dengan rahmat Allah swt, sentiasa letakkan keyakinan kpadaNya. Allah bersama dengan hambaNya yang taat
Ayat copy from fb just now. Bersyukur dengan ap yg dimiliki, hal dunia banding diri kite dgn yg lgi teruk dari kite. Aja aja fighting! -.- Thanks kepada yg share ayat inie. Sgt membantu diri yg mmg down bawah tahap bahaya nie :( dan jgn putus asa. Lgipown every single thing in this world happened for a reason, and God will test bersesuaian dengan kemampuan kite. He knows what's the best for us. Mungkin rezeki ak kat tmpt laen :) Stop w/ result thingy. Coz it will make me feel bad about myself. -.-

Entry 3- lepaking w/ friends


First of all, would like to thanked my besties, Rizqi dan Ienna. You guys rock! setelah lame tk hangout w/ them, tdi sgt best, kitorg mmg memanfaatkan masa hbes hbesan kot. Perasaan sgtlah gumbira, bnyk snap pic, but then i wont upload them here org fb or mane mne la, 'cause im the one yg xsuke letak gmbr sendri bila hapdate blog. Last time letak pown xingt bila dah. Bkan ape, itu mcm privasi :D (bajet hot mcm blogger laen, hampeh =.= ) pastu before meronggeng kat kbmall, kitorg lepak kat pizza, mkn kat cne, lasagna, best best, da xngidam dah :) pastu salad :D pastu ice lemon tea :) pastu lepak kat umk kejap. Bilik iena , solat gelak gelak ngate ngate nganjing nganjing dan segala yg ptt dilakukan bila xjumpe berkurn la sperti bergosip ;) kami lah makhluk suka berckp, xperlu hairan lgi pelik okay :)

Then after performing shalat, we all went to kbmall, usha usha semua barang. Try baju pastu snap pic mcm org jakun gile tahap bagai sbb baju mahal sgt, nk beli mmg xmmpu, pastu snap lgi pic bila menggayakn spec ;) looking gojes okay :> pastu snap lgi pic pastu jalan jalan lgi. Pastu penat jalan, perut mmg menggila lapar dan tekak menghisteria berteriak " ak dahaga" , maka kami pegi secret resepi, mmbedal beberapa slices kek, dah nme SR, sah sah la kek, xkn nasi ikan masin ngan budu lak =.= pastu nafsu membuak lagi, kami xputus asa untuk tidak menghampakn perut yg merongek dari sejam yg lalu, pegi mekdi lak. Wah, party kot, mkn tk risau kalori fat mahupown berat badan yg mcm tutt tuttt =.=' (xsedar diri badan besar, mcm ni la jdinye) kami mmg tidak waras bile jumpe mknn best best =.= kami makhluk suka mkn mknn yg sedap sedap :D tp skrunk ngidam gila tahap bagai nk mkn sushi king :(.

Lupa nk citer, kitrg tadi mmg bercerita hbes hbesan kot. Pastu from beginning agak terkjut plus teruja ikie da kurusa, jeles jeles :O . Act bnyk perubahan berlaku dalam sekelip mata nie, dan bnyk juga perubahan yg kite sendiri tk sedar. Harus lagi peka terhadap perubahan sekeliling. Lagi tdi pegi umk, act i was afraid of meeting w/ iena, sbb takut terjumpe my friend yg i told you guys earlier. Bkn takut ap, tkt xtaw nk spe mcm mane bila ketemu or what-so-ever. Luckily, kitrg tk bertemu muka tadi.

Hurm okay la, rasenya da pnjng dah post nie =.= kite setop dlu ye . Chalo bete :D

pee-ass : It's a funny thing about life; if you refuse to accept anything but the best, you very often get it.

4 comments:

Dnie+.+ said...

Kak acha...beg guess tu exactly like the one mama ada. Mama kata nak bg dini bwk blk. hahaha

Natasha said...

haha, really? dni beli kat mne??? smlm kak acha tgk the one yg lgi gorgeous kot =.='

Dnie+.+ said...

mama beli kat doha.tp sbb mama dah beli beg2 baru2 yg lawa2 (tau kan yg mane~~), mama cadang nak give the beg to me. ada yg lg cute ke??
ps. i will be in utp by next week. huhu..nervous!

Natasha said...

haha, LV and others tu eh?? i shud ask one frm mak lang coz my birthday is coming :P haha, btw da smpai utp nnti msj kite eh. ill be there on 19 jan :)