Thursday, February 24, 2011

Busy bee.

Hye all, sgt lame xhapdate belog, busy doing, (busy watching prison break weh) omg omg X_X da dtg blik da demam prison break. Act havent finish watching it dari awal lgi, im not re-watch it, just nk hbeskn ap yg belom hbes, and it's crazy, once u watched it, seems like syg gile nk stop! that's the very bad thing about watching series T_T . Tp house tk da la addicted smpai mcm tu skli T_T mungkin sbb Scofield ngan Burrows sgt ncem kot, that's the main reason why i cant stop watching it. Eventhough got 2 test tomorrow, managed to finish 4 episodes of PB, screw me! skrunk terkapai mcm kura kura kepanasan, 3 hours! wasted!~ =.='

Lame xhapdate belog, mcm mcm berlaku, mcm mcm tempt ku pegi, mcm mcm benda ku mkn, dan mcm mcm lagi lah. -.- loser gile nk mengarang benda yg mmg org xbce nie T_T. Haa, ini crita betul, skrunk busy ngan buat ETP - Engineering Team Project. Dan part pling best, we all doing hydrogen car kot! mne ada dak degree buat h2 car. Sebb tu la kepala kitrg mcm nk pecah je weh! budget for ETP yg kitrg bole claim RM200 only. Tp fuel cell for hydrgen car cost RM3000+. Sah sah la lari budget kan?? nseb baek la lecturer kitrg kaya gile T_T. Nk gak teruskn ngan hydrogen car tu. Btw our gp consist of 6 members. Jadi ke tidak kete tu nnti x_x . Doakan kami berjaya kamu kamu sekalian. Aah , bosan gile ckp benda nie, o.O (okay, ku mmg xpandai mengarang and xtaw nk buat ap skrnk memandangkn hari sudah senja.)

Ouch btw tadi tgh stress stdy TP, smbil chat ngan my bepu, mood tgh stress time tu, tetiba dia type kat gtalk, "weh, nk tnye benda nie, ko pakai bju size bpe"...
hahahaah.. n ap lagi , xsemena mena ak perasan sendri, sngih senyum mcm kambing T_T . haha, ku tnye dia, nk belikan bju ke, sah sah la dia ckp x, syafiq kot, xda nya ngaku bulat bulat =.= '
pastu dia ckp la nk beli baju MU untk dia dan isteri wannabe, hahahahahaahahah, okay, this is sgt kelakar wan syafiq! :D hahahaa, loser, baka! ..wan syafiq mmg wan syafiq ^_^. Ouch btw dia minat MU -.-'

pastu ap lgi nk citer eh, hurm..... okay xda idea dah. mau mndi wink wink :B

pee-asss: happy birthday Mohd Iqbal Aliff :) may god bless you.

Sunday, February 20, 2011

Rose 11.


----------(@

pee-ass: this is a rose :)

Saturday, February 19, 2011

Kita sama.

Tidak ada insan suci yang tidak mempunyai masa lampau dan tidak ada
insan yang berdosa yang tidak mempunyai masa depan.

p/s: malas nk hapdate pnjg pnjg -.-'

Friday, February 18, 2011

Birthday Tasha

Hye peeps! :)))))
omg bahagia gila kot! akhirnya, after waiting for a month, a month, akhirnye dapat gka video bday from my very very very besfriend!!! wan syafiq. hey my bepu! i heart you la. First of all, thanks a lot lop sbb ko berjaya buat video tu, dari UK jauhnya, ak sgt hargai. Siyesly terharu kot :') mula mula i thought u will song monalisa to me since intro tu ngan lagu monalisa, bertapa punye la, that's y im waitng for monalisa's song. Tapi lagu bday ! but then it's more than enough la my bepu! :) pastu lagu nasyid last tu, omg omg, buat ak lgi excited kot! -.-' yes! sgt excited :) lop, thanks thanks thanks, xtaw nk ckp cne lagi. Ouch btw thanks to ajes for the kukareku, :)) alip?? mr black??? -.-' ada maksud tersirat ke tak tu eh ???? hahaha, kalid?? omg omg, ko mmg ngeng, hahaha, tulang rusuk tulang rusuk :D and lop, ko pakai jacket yg ak plih ritu ke??? haha, makin terharu lak ak -.- ouch tu sweater yg ak bg kan???? :') wah! xtaw nk ckp hape dah. excited sgt sgt dah nie :) cant wait to see. nnti dpt perfume lak :)) haish, i heart you la wan syafiq :') owh lpa, pastu bukk blog wan syafiq! :) dia sematkn my name at his blog, wah! tetiba lak ko sweet eh???? :) xpenh nk sweet mcm ni ngan ak :D

btw layankn video birthday tasha ni :)


sweet tak korng???? sweet kan???? :) haa, last bday wish tu mmg xbole blah, suruh jaga wan syafiq, it shud be the other way kot, he's the one yg ptt jaga ku -.-'
tp betul la ckp ajes tu, dia xpandai jaga diri lagi -.- hey wan syafiq, ko da 20, cepat cepat la pandai jaga diri, xkn nk tgu 27 kot :P hahahaah 27???? ahaks :) maka hari ni genap la umor ku 21 tahun 1 bulan di mana wan syafiq berusia 20 tahun 2 bulan -.-'

18.01.1990
18.12.1990
Tercipta engkau dari rusuk lelaki.. Bukan dari kaki utk dialasi.. Bukan dari kepala utk dijunjung.. Tapi dekat dibahu utk dilindung.. Dekat jua di hati utk dikasihi.. Engkaulah wanita hiasan duniawi.. Engkaulah wanita istimewa.. Sedarilah insan istimewa.. Bahawa kelembutan bukan kelemahan.. Bukan jua penghinaan dari Tuhan. Bahkan sbg hiasan kecantikan.

p/s : dear wan syafiq, terima kasih sangat sangat :)

Thursday, February 17, 2011

Diamonds.


nk hapdate blog, tp sgt mlas. Blog da bersawang, pape hal pown kene hapdate gak, blog diabaikan ketika ini, gara gara terlalu bahagia, e ceh! :') segan, hahaah.. disebabkn simptom gembira yg melampau, tetiba tgn menggedik pegi google benda alah yg kat bawah ni tadi, and sgtlah nk gimik lagi, ku pening ketika lihat gmbr yg dicari tadi. Sbb omg! bila nk dpt benda alah nie T_T craving kot! -.-' kene keje mmg tahap bagai lah untuk memiliki benda alah nie , chayok! aja aja! :D


ni adalah couple ring ;)
gediks ahaks :')
hahaha, gile gedik -.-
umo baru msuk 21 da pikir nk ad couple ring -.-
weh tasha, come to ur sense~
#_#


ni lak gmbr lepas sedar diri dihanyut mimpi tadi
this one cm realistik
coz single ring :)
wah! cantik nya bhai, i wnt this sooo sooo bad!
x_x'



xdpt yg atas tadi, yg ni pown jadi la ye mak ;)
ala, satu je pown, plus i tak mintk kondo kot
cincin sebentuk je
tu pown xda diamond sebesar ibu jari
okay what??? ;)

pee-ass: totally got nothing to do, tapi mmg hilang akal nk gak hapdate belog -.- shame on me. Got task from rizqi, will do that later ye ikie :D mls nk karang skrunk nie -.-'

(H) "bruno mars" ;)

Monday, February 14, 2011

Marry you.

It's a beautiful night,
We're looking for something dumb to do
Hey baby
I think I wanna marry you

Is it the look in your eyes?
Or is it this dancing juice?
Who cares baby
I think I wanna marry you

Well I know this little chapel on the boulevard we can go
No one will know
Oh come on girl
Who cares if we're trashed got a pocket full of cash we can blow
Shots of patron
And it's on girl

Don't say no, no, no, no-no
Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah
And we'll go, go, go, go-go
If you're ready, like I'm ready

Cause it's a beautiful night
We're looking for something dumb to do
Hey baby
I think I wanna marry you

Is it the look in your eyes?
Or is it this dancing juice?
Who cares baby
I think I wanna marry you

I'll go get a ring let the choir bells sing like oooh
So whatcha wanna do?
Let's just run girl

If we wake up and you wanna break up that's cool
No, I won't blame you
It was fun girl

Don't say no, no, no, no-no
Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah
And we'll go, go, go, go-go
If you're ready, like I'm ready

Cause it's a beautiful night,
We're looking for something dumb to do
Hey baby
I think I wanna marry you.

Is it the look in your eyes?
Or is it this dancing juice?
Who cares baby,
I think I wanna marry you.

Just say I do,
Tell me right now baby,
Tell me right now baby, baby. [x2]

Cause it's a beautiful night
We're looking for something dumb to do
Hey baby
I think I wanna marry you

Is it the look in your eyes?
Or is it this dancing juice?
Who cares baby
I think I wanna marry you

so into this song.

pee-ass: whoever his girlfriend is, she's lucky enough to have Bruno Mars.

Sunday, February 13, 2011

Cantik itu subjektif.


beauty gets the attention, personality gets the heart

Salam. Kiranya sentence diatas describe well what im gonna write or tell for this entry. Tidak pernah diminta untuk kelihatan cantik sbb ku tahu kecantikan tak penting. Plus org ckp kalau cantik pown xkan dapat pahala lebih, innit?? So, what's the big deal kan dengan org cantik nie. Entah la, sejak dua menjak tersentuh hati barangkali. Tapi siapa mahu kisah kan?? -.- dush! Mungkin ku tidak tergolong dalam org yg dikategorikan cantik itu, but ku bersyukur dengan diri seadanya (bosan bosan) =.=' yes! ku tidak secerah seputih gebu mcm certain peeps. Ku tidak mempunyai rupa sebujur sirih, tidak mempunyai hidung mcm zizan, tidak setinggi tyra banks, tidak sehot angelina jolie, tapi secute makino :)) . Tetapi hati ini sensitif kebelakangan inie, sedikit teguran tentang jerawat yg bermaharaja lela kat muka yg ngah naik kepala ni mmg meruntuhkn jiwa raga. Mungkin teguran itu dtgnya dari org tersayang, tu yg luruh jntung nie. Tetiba rasa diri ini tk layak untuknya. Tetiba terasa mereka mementingkn paras rupa dari segala galanya. Mohon maaf jiwa kecantikan bukan milik diri ku. Terasa diri disayangi tanpa keikhlasan. Mungkin itu hanya gurauan sinis.

Tengah layan perasaan tadi, tiba tiba romate kesayangan suruh baca belog best. Maka usha la blog tersebut. Yes, mmg best, pastu nk dijadikn citer, terbukak la entry nie , sgt kena la dengan situasi sekarang. Thanks to author. Layan kan petikan menarik kat bawah inie :

"kita masih manusia, tetapi kita bukan sekadar manusia, kita hamba Allah dan khalifah. Isteri adalah teman kita untuk memikul amanah dua misi berat itu, untuk melaksanakannya, kita bukan hanya perlukan kecantikan seorang wanita, tetapi ilmunya, akhlaknya, sifat pengorbanannya dan kesetiaanya. "

“Cantik juga relatif mengikut keadaan. Jelitawan sekalipun akan nampak hodoh dan membosankan apabila asyik marah-marah dan merampus. Sebaliknya, wanita yang sederhana sahaja wajahnya akan nampak manis apabila sentiasa tersenyum, sedia membantu dan memahami hati suami.”

dari petikan tu kita tahu kecantikan is not everything. Yang penting hati dan keikhlasan, jika hati yg memberi, yg menerima juga pastilah hati. Renung renungkan lah ye readers sekalian :)

p/s: jgn dipuji seseorng kerana pujian itu memudaratkan hati, juga jgn dicaci cerna seseorg itu kerana mampu merapuhkan hatinya yg kukuh. Jangan pula memiliki yg hanya sedap dimata, sakit dihati. Look for a guy who calls you beautiful instead of hot.

Beauty is in the eye of the beholder,

Saturday, February 12, 2011

Rose.

pic taken by natasha

persahabatan menjadi cinta.
ujian atau takdir...

p/s: you like rose. i like you.

Friday, February 11, 2011

I love you.


p/s: u know better how much i heart you.

Thursday, February 10, 2011

Tips: Love life.

Hai kawan kawan -.-'
this is short entry, kot, or mungkin entry bosan, perhaps atau entry yg sgtlah mengjengkelkan =.=' kerana ia berkaitan hidup saya. (mcm la before this ak ada post pasal hidup org laen) . Ouch btw my life is good, xda la bosan atau mengjengkelkan seperti yg diuar uar kan tadi -.- cume cara ku hapdate belog mmg bosan bagai la, cnt help 'cause ak bukan dikurniakn kelebihan untuk mengarut lebih lebih -.-' .Thank God.

Berbalik kepada asal usul npe ku hapdate belog, act ada persoalan dlm hidup nie, ceh ceh =.= persoalan yg baru timbul smlm, bkn dah la terperap dlm kepala nie, tpi baru smlm je. Tpi soalan ni ak nk tnye n ak nk jwb gak, loser kot.

Nape kite selalu gaduh ngan org kite sayang???
soalan ni ak tujukan kat romate tersyg sebentar tdi

lalu dia menjawab
" sbb kite da kenal sgt dia, so kite nk cari gak kesalahan dia, lgpown klo xgaduh ,mcm pelik la"

sedetik lebih
ak pown berpkir, betol tu. Lagipown dgn org yg kite selalu gaduh la yg kite sgt syg. Dulu time kat mrsm Tganu, ak hari hari gaduh ngan ikie, tp sbb pergaduhan tu la yg menyebabkn kitorg rapat gile, bersyukur dengan setiap kejadian itu. Plus after gaduh mesti akn jadi rapat, rindu sbb xborak borak berhari hari. Lagipown ada pepatah mengatakan lagikan lidah tergigit, apatah lagi manusia. Kan kan kan?? tp betol la, ce tgk parent korg, penah gaduh tak??? haa, mesti pernah kan, i mean ada perselisihan paham ke, tu ke , ni ke. Innit??? Plus org ckp setiap ap yg kite buat adalah ilmu, which means ilmu tk semestinya pasal pelajaran je, hari hari kite berjalan, kite menimba ilmu. Mungkin kite belajr cara untuk berjalan dengan lebih ayu, cepat or gediks. Atau contoh laen, katakan korg kapel berpuluh kali cm aku nie, tp tetap clash (owh btw ak xkapel bnyk, sje je tu) . Apa yg korg lihat, setiap pengalaman kapel korang bertmbh as time goes by, which mean mungkin korg taw ap yg perlu dan tidak perlu dibuat dlm alam kapel nie, haa kan ilmu tu namenya. Bila dah tiba masanya kamu expert, hubungan korg xkn ada masalah dah, sbb korg da expert hbes dah pasal relationship thingy nie. Innit??? haa begitulah cerita, tp xda la ak nk galakn korg berkapel , jgn jgn -.-' tp tula, setiap yg terjadi tu, amek yang jernih, buang yg keruh, baru teguh peribadi. Sbb tu when it comes to a situation bila ku gaduh ngan my bepu, rasa xsbr sgt nk kontek blik lepas gaduh tu, sbb after that mmg kitrg akn rapat gile la. Ckp fon gelak gelak, hurm.

Owh sedikit tips mungkin, tp benda alah ni x semestinya akn working to everyone. Bila gaduh tu, u shud give urself and ur partner time-out, jgn terus desak untk settlekan problem itu, sbb lelaki tend to be rude bila kite nk dia time waktu genting sebegitu. Yes, women jenis yg klo bole nk settlekn time tu gak, tp laki laen, diorg prefer to calm first. *cakap kencang, padahal ak cm tu gak* =.=' tp itulah, benda yg tk memanfaatkn buat apa mahu dipanjang panjangkn, kan tak elok namenya :) perkara yg bole memudaratkan hati, eloklah dielakkan. Kami wanita kadang kadang sgtlah sensitif, tp itu biasa la kan, ckp wanita, berjiwa lembut, kaum lelaki kadang kadang haruslh phm. Saya beratkan belah wanita?? mungkin sbb ku juga adalah insan bergelar perempuan. Pokoknya marilah kite saling melengkapi, sbb hidup adalah untuk melengkapi antara satu sama lain, yg kite tiada, pasangan kita ada, kite salah dia betul, dia xtahu, pasangan sling berkongsi. Kami kaum hawa, mmg lemah, jdik lelaki yg kuat haruslah membimbing kami.

Tercipta engkau dari rusuk lelaki.. Bukan dari kaki utk dialasi.. Bukan dari kepala utk dijunjung.. Tapi dekat dibahu utk dilindung.. Dekat jua di hati utk dikasihi.. Engkaulah wanita hiasan duniawi.. Engkaulah wanita istimewa.. Sedarilah insan istimewa.. Bahawa kelembutan bukan kelemahan.. Bukan jua penghinaan dari Tuhan. Bahkan sbg hiasan kecantikan.

Kata pujangga, perempuan bagaikan angin , lembutnya melenakan, ributnya menggusarkan.
Adakalanya mereka seperti ibu , menyaji kasih, menghidang sayang, adakalanya mereka seperti anak, ingin dibelai, minta dimanjakan , adakalanya mereka seperti
nenek, berleter seadanya, merungut semahuannya.


Kita menempiskan 99% kemarahan walau kepada orang yang kita cintai. Dan akibatnya adalah penyesalan, seringkali penyesalan itu datang dikemudianya, akibatnye setelah kita menyedari kesalahan kita, semua telah terlambat. Kerana itu, jagalah orang yang kita sayangi, sebelum mengucapkan sesuatu, berfikirlan sejenak, apakan kata kata itu akn menyakitkan hati pasangan mu kelak.

(H) my bepu :)

p/s: ucapan maaf seorang lelaki boleh menyihatkan jantung wanita. :)

Monday, February 7, 2011

Engineering =.='

Hye yall, now im here, at University Tronoh, after 4 days of hols for Chinese New Year even though im not celebrating it ;) back to the old times, my family and me of course, used to celebrate it at my father's friend, tp sekarang tidak lagi, dunia terbalik, they are the one who'll come to our house when it is Hari Raya. Okay now im out of subject (subject la sgt kan -.- , pembetulan not subject but titled of this so-called new post ) . Engineering?? Hurm before taking this course as my major, i used to think things that has thing to do w/ engineer like this :


kami akn buat pistol kat rumah, mungkin
untuk kegunaan sendiri :O *muka xcited*
bole maen perang perang..
so lame -.-


atau mungkin kami bole buat jet peribadi sendiri
tanpa mengeluarkan berjuta zillion untk beli jet
dan mungkin kami bole bersiar siar pakai jet
instead of kereta


owh ni lagi xbole blah
pernah ku terpkir ak akn buat kerete yg lgi laju dari skyline
or bmw perhaps.
bole melunjur dengan bangganya
dengan design kereta sendri

semua mimpi hanye tinggal angan angan
untuk ada pistol mcm angelina jolie
or memiliki jet peribadi mcm trump
atau meluncur laju dgn kereta sport mcm jun pyo
yg kami dpt hnyelah berhelai helai
berkeping keping
of kertas formula
sick of them ard.


inilah maenan kami sepanjang berada di utp
T_T
sadis
kerana ini tidak septtnya jadi mainan untuk kami



ini juga maenan tambahan lgi
@_@
adalah pelik utk mnjwb exam dengan mengarang formula for more than a page T_T
sgt pelik kan??
xptt
T_T

tu baru bercerita pasal engineering dlm scope yg sgtlah general skrunk mari bercerita pasal engineering untuk kimia ye rakan rakan =.=' chemistry, dlu when it comes to a situation where i have to choose my major , major means civil, electrical, petroleum and chemical dgn sgt yakin ku plih chemical sbb dalam pale pkir chemistry mcm kat sekolah dlu, sory la bhai time muda muda tk didedahkn dgn chemical engineering stuff nie -.- thats why cm xrase pape bila plh chemical engineer nie bila foundation tu okay je la. Seronok je blaja sbb ada lagi term magnesium
hydrochloride acid potassium and all that la. Atau mungkin kitrog akan buat bom atom baru perhaps.Ni tidak, bila da mkin tua, makin pelik lak term dia pelik bukn sbb term tu digabung smpai 1o nama tp pelik sbb perkataan tu da xwjd langsung dah -.-' . Sgtlah pelik sbb ap yg kitorng belajar cm more to process. Okay untuk yg tk taw lagi, chemical engineering is all about process, how you control process dan mcm mcm la T_T . Untuk memudahkn korang, meh nk citer skit cne process tu.

Bayangkn korang ngan jemur kaen, jemur kaen okay, tiba tiba baju da kering. We called it as drying, kot lupa lak -.- bnyk sgt term nk same maksud. Bukan itu yg jadi bual bicara kita anak anak ye. Kami kami belajar pasal mcm mane kaen tu bole kering, heat drying rate and bla bla bla. -.- Pastu process cne nk keringkn dengan cepat. Sound wah! senang gile, omg omg. Terlanjur kata tk bole diundur bhai, berhati hati berbicara tu T_T nnti nyesal tk sudah la spe yg ckp Chem.E senang #_# bole pitam blaja benda alah ni , nk nk org average like me. Saya terima diri saya seadanya *konon* . Wah, bnyk lak mengarang hari nie . Gara gara stress ngan Transport phenomena la ni T_T ap TP??? TP tu ibarat korng naek gelongsor, tp kitorang kene derive formula pasal ap yg menyebabkn kamu turun dari gelongsong itu, dimana ada tiga component x y z. Itu aja, tp sgtlah pening. Tgk tgk, nk turun gelongsor pown jadi masalah kepada kami =.=' . Kadang kadang cm tk logik akal kan?? tu pown nk kene kaji ke?? Tpi itulah realiti Chem.E. Wah, i wont let my children take Chem.E. Kesian diorg nnti, unless diorg mmg nk gila gila la. End.

pee-ass: harap harap berjaya la jdi Chemical Engineer yang berjaya. Wish me luck peeps!

Sunday, February 6, 2011

Cant smile w/o you :)

You know I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile without you

You came along just like a song
And brightened my day
Who would have believed that you were part of a dream
Now it all seems light years away

And now you know I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile

Now some people say happiness takes so very long to find
Well, I'm finding it hard leaving your love behind me

And you see I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel glad when you're glad
I feel sad when you're sad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile without you

pee-ass: SHE'S MY GIRLFRIEND! . sounds better!!! :)

Saturday, February 5, 2011

Bahagia tweet tweet :D (part 2)

Tweet tweeet lgi ;0 ni sambungan entry ini ye . Sje mau hapload gmbr beliau itu ;) anda ada masalah?? hahahaa


ni la brad pitt m'sia. ahaa ;')
brad pitt la sgt kan -.-
bread prit ada la #_#
ni la gmbr selepas ptong rmbut okay :D


gmbr bawah lak
.
.
.
.



dr rozmey, eh eh dr romzey versi UK
hahahaha ;)
ye, rmbut beliau seakan akan rmbut dr rozmey *ke romzey eh?*
(which one la eh, ku xtaw sgt pasal dia tu -.-)
no offense ;)

anda bole lihat bezanya?? jom kite bid
gmbr mane lgi mahal
hahahaah ;)

saya vote untuk gmbr atas okay!! ^_^
end.

pee-ass: saya sgt suke brad pitt compared to dr rozmey yg ntah hape hape -.-'

Friday, February 4, 2011

Holidays.

Wink wink ;) hye there! last entry smlm is about my bepu! wan muhammad syafiq. (omg, mesti readers mcm da fobia asyik terbace terpandang name tu je untuk setiap entry =.= ) dlm erti kate laen, da ada syafiq'snamephobia. Btw tu klo ada yg bace belog cabuk ni la -.- okay skrunk ku xkn hapdate perkara berkaitan wan muhammad syafiq dah ;)

Hols untk CNY sgtlah best! thanks utp sbb bg cuti selama 4 hari. Dapat jumpa family dalam mase yg singkat tpi sgtlah bahagia plus hepi mmg best la! rase cm masa tu dihargai sgt sgt :D smlm first day smpai umah, riuh xyah ckp la =.=' nk nk umah ni mmg ramai anak dara. Semalam menu nasi kerabu home-made ;) walaweyh! best beest! nasi kerabu berlaukan ayam bakar, daging bakar, ikan celup tepung plus paru goreng. Tk ckp lgi tu dengan rakyat yg ramai dlm umah nie, maka menu pulut kuning ditambah dengan rendang, wah! dessert orang america ;) biasa la kan??? :D pastu ptg tu ada lak koktail ^_^ tweeet tweet! guess what? smlm baru ku bole mkn koktail dengan normal nye seperti org laen, before ni mmg xbole nk telan sbb ku xminum susu plus mmg haram la klo nk telan agar agar dan segala jenis agar agar tu. Tapi smlm berani mencuba ahaa ;) eh tk hbes lagi menu tu bhai! pastu mlm tu lak my mom buat steamboats. Ye, makann sgt bnyk sbb mak saya mmg sgt suka memasak. Hobi mak saya memasak, anda ada masalah??? ;)

Pastu aktiviti petg septtnye bekebun secara berjemaah, tp niat tergendala sbb plan tukar last mins. Semua pegi jalan jalan kat kg sebelah, tgk sawah padi yg sgtlah lawa :D plus tgk umah my uncle. Rumah baru nk buat, tp sgt lawa :) smlm ada amek gmbr ngan fon cabuk, dan untk entry ni, mesti mau ada gmbr itu ahaa ;)


ni gambar sawah padi itu ye ;)
cantik tak cantik tak???
+.+


ni lak model yg sesat kat kampung tesebut -.-
adam mmg spoiler =.=
ultraman ultraman



sawah lgi ^_^

p/s : gambar edit tu bhai, sbb gmbr asal cm hape ntah. Tak lawa kot, kaleer tk kene -.-' (ku mau slr ) ouch btw patt la photographer selalu ckp, gmbr skrunk tiada nilai dah, semua edit pakai software dah, tiada keaslian. Ye, sgt betol itu okay. -.-

smbung citer sal hols lgi, pastu smlm (entry dah terperap sejak semlm) smbut bday adam wink wink. Nanti adam nk dpt ultraman besar :O untung bochah lanang itu ya, dpt mak cik mak cik yg cun lagi baek ahaa ;) okay da tk da ideadah =.= pagi pagi mmg buntu sbb xbekfes lagi.

pee-ass: balik utp mau buat koktail resepi keluarga yosh! ouch btw ku akn pandai masak la tweet tweet, jgn risau la, hahaha :P ko xkn makan kedai nye,no worries ^_^ *ANDA HARUS YAKIN, ANDA HEBAT, ANDA BOLEH LAKUKAN, BERSIHKAN HATI LAPANGKAN DADA!!! * ( tetiba tepengaruh ngan adib) -.-'

ouch ouch, lupa lak -.- hurm thanks to you , my friend sbb concern sgt sgt :) thanks thanks thanks ye villa :)

Thursday, February 3, 2011

Bahagia tweet tweet :D

yosh! hye peeps! guess what?? im homey! hahaha. Pagi tadi smpai selepas pegun selama 7 jam dalam bas untuk balik kelantan. Dalam bas macam biasa, tido msj berbual dan ckp fon. Before naek bas smlm syafiq hun kol :) woot woot, trimas ahaa ^_^ part yg pling best, time tersedar dari tido, dpt text dari wan muhammad syafiq

" ak da ptong rmbut, beyond ur expectation"

and i was like, omg! excited tahap bagai kot! da lame nk tgk dia berambut pendek. Wah tahap ke-excited-tan tu mmg xbole nk citer or express kat sape sape dah! mmg excited hbes lah! tgk la bpe kli ku type excited nie -.-' Tdi sempat skype ngan wan syafiq, nyesal sbb xprint screen, klo tk, bole tampal gmbr dia kat entry nie, woot woot ;) bkn hape, penat tgk dia berambut pjngn. dah la xncem :D tp skrunk sgt ncem sbb da rmbut pendek , cant wait to see him .

okay nk hapdate tu je act, tp bnyk benda lgi nk ckp, cuma next entry la eh, sbb xsyok nk cmpur citer, nnti jadi rojak :D

pee-ass : anda sgt handsome :)

Tuesday, February 1, 2011

Tips: Things that men know about women.


Hai all, act i have a lot in my mind, but dont know how to tell in paragraph. That's why for this entry, i put a pic, 'cause pic speaks well, innit?? padahal for every entry mesti mau ada picture =.= . Reason why i put picture sbb other blogger ckp if u want others read ur blog, make it interesting by putting a pic, to be exact a lot of pic. But i dont see this thing works, 'cause pembaca belog berhabuk ni tk ramai pown. Ke kene tmpal picture sendiri nie??? -.- if it is like that, then smpai bile i wont have a hundred of readers 'cause ku tk suke tampal gambr sendiri for my entry. Weird innit?? -.- okay act dah kuar topic nie.

Berbalik kepada the reason why im updating this so-called blog nie, sbb nk tepek gmbr kat sebelah je act, tp termengarut. =.= . Menarik kan gmbr kat sebelah tu??? angguk angguk +.+

Yes, the pic is true indeed. Men do know nothing about women. That is true. Thats why some said korg mmg xkn habis belajar when it comes to women's thingy. Plus, in my opinion la, sometimes woman the one who's trying so hard to understand man, yet man do nothing to make relationship better. In the end, argument after argument. Haa sometimes man have to become more sensitive to woman needs instead of their needs only. That's all perhaps.

pee-ass : behind every successful man is a surprised woman. so do appreciate woman more :)