Monday, February 7, 2011

Engineering =.='

Hye yall, now im here, at University Tronoh, after 4 days of hols for Chinese New Year even though im not celebrating it ;) back to the old times, my family and me of course, used to celebrate it at my father's friend, tp sekarang tidak lagi, dunia terbalik, they are the one who'll come to our house when it is Hari Raya. Okay now im out of subject (subject la sgt kan -.- , pembetulan not subject but titled of this so-called new post ) . Engineering?? Hurm before taking this course as my major, i used to think things that has thing to do w/ engineer like this :


kami akn buat pistol kat rumah, mungkin
untuk kegunaan sendiri :O *muka xcited*
bole maen perang perang..
so lame -.-


atau mungkin kami bole buat jet peribadi sendiri
tanpa mengeluarkan berjuta zillion untk beli jet
dan mungkin kami bole bersiar siar pakai jet
instead of kereta


owh ni lagi xbole blah
pernah ku terpkir ak akn buat kerete yg lgi laju dari skyline
or bmw perhaps.
bole melunjur dengan bangganya
dengan design kereta sendri

semua mimpi hanye tinggal angan angan
untuk ada pistol mcm angelina jolie
or memiliki jet peribadi mcm trump
atau meluncur laju dgn kereta sport mcm jun pyo
yg kami dpt hnyelah berhelai helai
berkeping keping
of kertas formula
sick of them ard.


inilah maenan kami sepanjang berada di utp
T_T
sadis
kerana ini tidak septtnya jadi mainan untuk kami



ini juga maenan tambahan lgi
@_@
adalah pelik utk mnjwb exam dengan mengarang formula for more than a page T_T
sgt pelik kan??
xptt
T_T

tu baru bercerita pasal engineering dlm scope yg sgtlah general skrunk mari bercerita pasal engineering untuk kimia ye rakan rakan =.=' chemistry, dlu when it comes to a situation where i have to choose my major , major means civil, electrical, petroleum and chemical dgn sgt yakin ku plih chemical sbb dalam pale pkir chemistry mcm kat sekolah dlu, sory la bhai time muda muda tk didedahkn dgn chemical engineering stuff nie -.- thats why cm xrase pape bila plh chemical engineer nie bila foundation tu okay je la. Seronok je blaja sbb ada lagi term magnesium
hydrochloride acid potassium and all that la. Atau mungkin kitrog akan buat bom atom baru perhaps.Ni tidak, bila da mkin tua, makin pelik lak term dia pelik bukn sbb term tu digabung smpai 1o nama tp pelik sbb perkataan tu da xwjd langsung dah -.-' . Sgtlah pelik sbb ap yg kitorng belajar cm more to process. Okay untuk yg tk taw lagi, chemical engineering is all about process, how you control process dan mcm mcm la T_T . Untuk memudahkn korang, meh nk citer skit cne process tu.

Bayangkn korang ngan jemur kaen, jemur kaen okay, tiba tiba baju da kering. We called it as drying, kot lupa lak -.- bnyk sgt term nk same maksud. Bukan itu yg jadi bual bicara kita anak anak ye. Kami kami belajar pasal mcm mane kaen tu bole kering, heat drying rate and bla bla bla. -.- Pastu process cne nk keringkn dengan cepat. Sound wah! senang gile, omg omg. Terlanjur kata tk bole diundur bhai, berhati hati berbicara tu T_T nnti nyesal tk sudah la spe yg ckp Chem.E senang #_# bole pitam blaja benda alah ni , nk nk org average like me. Saya terima diri saya seadanya *konon* . Wah, bnyk lak mengarang hari nie . Gara gara stress ngan Transport phenomena la ni T_T ap TP??? TP tu ibarat korng naek gelongsor, tp kitorang kene derive formula pasal ap yg menyebabkn kamu turun dari gelongsong itu, dimana ada tiga component x y z. Itu aja, tp sgtlah pening. Tgk tgk, nk turun gelongsor pown jadi masalah kepada kami =.=' . Kadang kadang cm tk logik akal kan?? tu pown nk kene kaji ke?? Tpi itulah realiti Chem.E. Wah, i wont let my children take Chem.E. Kesian diorg nnti, unless diorg mmg nk gila gila la. End.

pee-ass: harap harap berjaya la jdi Chemical Engineer yang berjaya. Wish me luck peeps!

4 comments:

azuaNi kasiraN said...

totally different..
bile intern ti.. lg gile dibuatnye!
kat block 3 tu kck je equipment nye..
tgk dpn mata..mau ternganga.. hailo!
xpyh jd engineer..jd stewardess je..muahaha~

Nur Natasha said...

haha, equipment kacak ni la yg cam susah kak wani -.-
pitam pitam. cuak gile nieh =.='
ETP xyah ckp la. xnmpk byg lgsung T_T

azuaNi kasiraN said...

ETP br cket..ikot je flow..
xpyh aim tggi..wat je..hehehe~
semoga intern dpt tmpat best!
hahaha~

Nur Natasha said...

trimas kak wani :)
enjoy internship (: