Sunday, March 27, 2011

Aku terjatuh chenta =.='

Halo halo, ada org tak bace belog ak nie??? :O soklan loser gile kot, mmg sah sah la org yg bace blog nie xsampai 10 org dalam sehari, erk dalam seminggu pown xsure sampai ke 10 org yg bace blog nie. Statement before fullstop tadi mmg menjelaskn yang blog ni xda harapan nak femes mcm blog zack or fatin liyana, tpi tidak mengapa, ak sedar siapa diri ini. Btw tujuan asal nak update beog ni nk bercerita serba sedikit pasal my love life :) ceh, bajet org kisah je kan pasal hidup ak nie =.= dush! eh eh, pembetulan ada je org kisah pasal love life ak nie, mereka mereka ialah wan syafiq dan juga rizqi firman ;) .

sesuatu terjadi pada hatiku
adakah itu cinta ;)
cewaaah~

Dulu first time ak terpikir pasal teman lelaki time tgk citer kuch kuch hota hai, sbb dalam citer tu, abg aku, Shah Rukh Khan sgtlah ncem, plus dia sangatlah romantik. Heroin yang aku idam idamkan dalam citer tu bukan lah Rani tetapi Kajol ;) sbb ak rase kisah cinta kajol ngan abg Shah ;) lgi semart compared dari cinta abg Shah ngan Rani. Pastu dalam benak fikiran, asyik fikir "mintak mintak la ak dapat kisah cinta mcm tu" . Ingat blik ,hampir beratus kli je ulang citer kuch kuch hota hai tu :P obses bagai ngan abg Shah tu -.-' .

Pastu time darjah lima tu, cne entah tetiba dapat hidayah nk bace novel. Novel lak Bicara Hati, mmg terbaek nye novel la, klo buat citer tu, kalah citer Merong Mahawangsa KRU tu. Aku yakin kot. Masa yg diambil untuk menghabeskn sebuah novel tu dalam masa seminggu, gile lame =.= pastu tu baru tempoh ak nk habeskan citer Bicara Hati, effect lepas khatam Bicara Hati tu xyah ckp la, dua tiga minggu gak nak lupakan kisah manis suka duka dalam novel tu. Betapa besar pengaruh novel dalam hidup aku -.- Pastu susah sangat nak lupakan Tengku Shahran tu -.- padahal terang terang tu semua cinta dunia khayalan. Tapi nyah sama itu fakta, kita haruslah bermimpi untuk jadikn mimpi itu benar ;) pastu start dari situlah, ak buang tepi tepi nak bercinta macam dalam citer kuch kuch hota hai tu, terus nak cinta kontrak. Nak gila gila, sbb romantik bagai kot =.= kalau boleh nak yang sekacak Tengku Shahran tu, *melalui description dalam novel tu, Shahran sgtlah ncem, kaya lak tu " Pastu terus addicted ngan novel yg menceritakan kisah cinta lepas kawen or cinta kontrak seperti sepi tanpa cinta dan ada lagi yg ak gagal nak ingt tajuk novel tu. Memang hari hari doa nk cinta lepas kawen, sbb xkn rse kekok or bersalah untk buat ape ape, sbb da halal :)

bicara hati kesayangan
shahran kesayangan
:)

Pastu hari berganjak hari, tahun berganjak tahun, da makin besar ckit, terus usha citer korea. Lepas tengok citer korea tu, tetiba lak menggedik nak kisah cinta aku mcm citer korea -.- hero ngan heroin mesti akn jumpe first time untk gaduh je, kan sweet tu ;) tp penangan citer korea hanyalah seketika sahaja, penangan novel lagi terbaek. Stick w/ cinta lepas kawen.

Pastu tetiba lak, btw ni da real story nie, xda citer citer dah, this is real life. Pastu skrunk nampk nya ak terjatuh chenta dengan kawan baek, which is nmpk sgt la kan kisah cinta pertama yg menjadi juara -.- *clap clap* dlu ramai sgt ckp aku akan ada jodoh ngan kawan baek aku sendiri iaitu wan syafiq, dan mcm biasa, mesti aku akn jawab " xda maknenye, mati hidup blik pown ak xnk jodoh ngan syafiq" and yes! skrunk tgk ape dah jadi -.- but who cares, 'cause im happy ^_^ kepada spe spe yg xtaw, ak kenal syafiq since std 4, lame kan??? tp time tu dia sgtlah kerek, bajet ncem bijak pandai, padahal tahap kepandaian kami sama je ;) hahaha :D pastu darjah 5 and 6 kami sekelas lagi. Kami jadi mkin rapat lepas dua dua masuk form 1. Pastu jadi makin rapat pas form 5 pas aku masuk UTP. Dan smpai skrunk pown lagi la rapat :)

and yes, i have to admit! ak terjatuh cinta ngan kawan baek sendiri =.='

kawan menjadi kekasih, takdir atau ujian??? harap harap takdir kan??? ^_^

and they said, you can find the best husband in ur bestfriend :)

p/s: moga kami terpelihara dari sebarang perkara yg bole membawa kepada kemungkaran dan semoga perhubungan kami diberkati.


Tuesday, March 22, 2011

Have you ever really, ever loved a woman?

To really love a woman
To understand her - you gotta know her deep inside
Hear every thought - see every dream
N' give her wings - if she wants to fly
Then when you find yourself lyin' helpless in her arms
You know you really love a woman

When you love a woman then tell her
that she's really wanted
When you love a woman then tell her that she's the one
'cause she needs somebody to tell her
that it's gonna last forever
So tell me have you ever really
- really really ever loved a woman?

To really love a woman
Let her hold you -
till you know how she needs to be touched
You've gotta breathe her - really taste her
Till you can feel her in your blood
N' when you can see your unborn children in her eyes
You know you really love a woman

When you love a woman
then tell her that she's really wanted
When you love a woman then tell her that she's the one
'cause she needs somebody to tell her
that you'll always be together
So tell me have you ever really -
really really ever loved a woman?

You got to give her some faith - hold her tight
A little tenderness - you gotta treat her right
She will be there for you, takin' good care of you
Ya really gotta love your woman...

Then when you find yourself lyin' helpless in her arms
You know you really love a woman
When you love a woman you tell her
that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one
she needs somebody to tell her
that it's gonna last forever
So tell me have you ever really
- really really ever loved a woman?

Just tell me have you ever really,
really, really, ever loved a woman? You got to tell me
Just tell me have you ever really,
really, really, ever loved a woman

Wednesday, March 16, 2011

That's love.


Assalamualaikum, jawab syg, klo xjwb dosa :D (hahaha, gile ah! maria elena celup! =.=' ) okay sory sory, sje je tuh tagline yg famous amos, mesti mau rompak ;) . Btw lama sangat sangat dah tak update belog nie, btw tetiba terpikir, update dalam bahasa melayu apa ye? Sesiapa bole bantu ku?? malas sangat nak belek kamus nie, asyik guna perkataan update or hapdate je, tp maksud in malay tak tahu pown, biasa la, anak kacuk hindustan + pakistan kan B-) all i knw is mere naam he Nur Natasha Kamal ;) but seriously, what does it means in malay eh?? =.=' keep in track?? ergh! sucks, weh tasha, tu pown in english la! bajet superb je kan english ?? -.- okay stop w/ update thingy, sekarang kita goreng cerita banyak banyak, cakap lame tak mengarang kan?? mesti bertimbun bersepah benda nak cerita ni, and i berani jamin taw, post ni akan panjang berjela jela *kot* .

Okay kita start dari hari hari yang da lame berlalu dah. Tujuan asal mengapa xupdate blog nie sbb xda org nak bace pown, jadi berbekalkan dengan otak yang berIQ xsmpai 100 ni, decide that i xnk update pown, sbb kalo update blog, mesti sangatlah lame. Sbb yang 2nd, masa yg diluangkn untk update belog telah diisi oleh season Prison break x_x omg tasha! go get a life la! da berkurun layan Prison break, tak hbes hbes! -.- someone come and kill me la -.- gile kuno sekarang baru nk layan prison break kan?? but who cares?? hahaha, jnji sedap mata memandang lincoln burrows ;) Pastu kan, tetiba lak kekasih lame datang, terus ku tinggalkn prison break, guess who?? mesti la HOuse! omg omg!season 7 mmg awesome gile kot! im looking forward to work w/ house's team! mesti sgtlah best :O rachel sgt cute okay :) Pastu reason ketiga nape xupdate belog, sbb ku surrender nak jadi penulis handal mcm zackzuhairi, *tinggi gila angan angan, nk jadi mcm zack* fuuuu, bosan kot ak nie -.-' Kadang kadang wonder la, mcm mne la si zack tu bole karang something yg sgtlah awesome mcm tu -.-' . Pastu sbb xupdate blog lagi; ritu ada test! 2 test, so xsempt sbb mse dihbeskn untuk stdy dan tgk Prison Break #_# .

---IKLAN---
tetiba teringat pasal citer house, ramai kawan ku tnye, npe la minat sangat ngan citer house tu, dah la boring, pasal penyakit je, dah la scientific gile. Omg house best kot, sbb dia citer sains la ku minat, nk cakap minat sbb house tu ncem, derr mmg haram la, langsung tk ncem kot, nk ckp dia tough, lagi la, habuk tough pown xda. Plus dia jahat kot, exact word is jerk, yes house is a jerk! but hell yeah! ak suke,haha, kinda weird innit?? he's jerk , but there's something in him yg mmg attract ak untk terus menonton citer tu! Ritu tgk yg episode 13, ak mmg terkesan gile gile ngan ayat lisa cuddy, okay those who dont know, lisa cuddy tu adalah boss kepada house, and she is house's gf! ;) cool innit? statement lisa cuddy yg mmg ak suke bila dia ckp kat house

" u perhaps love me, you need me, u cant live w/o me, but u dont care about me"

gila semart ayat tu. Ak suka ayat ni sbb ak rse citer ni real gile. Nak taw npe ak ckp real?? sbb klo korg perasan, dalam citer hindustan, bila laki da jatuh cinta kat pompuan tu, mmg tipu ah, laki tu sggp korbankn segalanya untuk gadis yang dia cintai, sggp kene tembak smpai pistol tu direload, tp mcm biasa, xmati lagi, pastu bla bla bla, haa, xke xreal tu?? tu hindustan punye jalan citer, klo korea nye jalan citer lak, hero terlebih kejam part mula mula citer tu, yg tu pown xlogik gak, dah nk hbes series bru sedar suka gadis tu la, bla bla bla la. Kalo citer melayu, lgi la, malas ah nak citer, korg bkn xtaw kan citer melayu mcm mne, bosan kot! semua nk kaya je -.-' . Haa, berbalik kepada ayat lisa cuddy tu, ramai lelaki xsedar yg diorg tk penah amek berat pasal pasangan dia. innit?? mungkin diorg xperasan, atau mungkin diorg mmg dijadikn mcm tu, lumrah alam -.-' . Kan kan??? tu yang ak perasan la sepanjang hidup kat bumi ni selama 21 tahun. Plus mungkin sbb diorg pikir, " ak da dpt kot pompuan tu, so whats the big deal" gile jahat ayat :O haa, lbih kurang mcm tu la, tp salah tu ye wahai kaum lelaki :D okay jgn ckp ak bias, haha, tp mmg mcm bias pown, alaaa i kan gadis mesti la nk backp kaum sendiri :D ...

ooopssss gile pjng iklan! hahaha, okay smbung citer asal balik. fullstop pasal house.
---- IKLAN HABES------

Sekarang ak nk ckp ak da xda idea -.-' hurm pastu kan, pastu kan...okay nk stop dah!! mmg xda idea langsung ,td kencang je ckp nk karang berjela -.-'

i love seeing old couples who are still in love, remind me someone can love you forever :)

p/s : kepada yg berpasangan tu, kalau sebelum kawen hari hari ckp ILOVEYOU, bila lepas kawen teruskn lah habit tu, sihat untuk dua dua pihak, plus tak rugi ape ape pown klo ckp mcm tu hari hari, xrase romantik ke???? -.-' ni tak, lepas kawen, mmg haram la nk dgr pekataan ILOVEYOU tu. Salah tu korang weh, ce korg usha citer kal hoo na hoo tu, mmg sweet kot! sbb smpai tua dia ckp ILOVEYOU hari hari :))) im in love w/ saif ali khan ;)