Sunday, March 27, 2011

Aku terjatuh chenta =.='

Halo halo, ada org tak bace belog ak nie??? :O soklan loser gile kot, mmg sah sah la org yg bace blog nie xsampai 10 org dalam sehari, erk dalam seminggu pown xsure sampai ke 10 org yg bace blog nie. Statement before fullstop tadi mmg menjelaskn yang blog ni xda harapan nak femes mcm blog zack or fatin liyana, tpi tidak mengapa, ak sedar siapa diri ini. Btw tujuan asal nak update beog ni nk bercerita serba sedikit pasal my love life :) ceh, bajet org kisah je kan pasal hidup ak nie =.= dush! eh eh, pembetulan ada je org kisah pasal love life ak nie, mereka mereka ialah wan syafiq dan juga rizqi firman ;) .

sesuatu terjadi pada hatiku
adakah itu cinta ;)
cewaaah~

Dulu first time ak terpikir pasal teman lelaki time tgk citer kuch kuch hota hai, sbb dalam citer tu, abg aku, Shah Rukh Khan sgtlah ncem, plus dia sangatlah romantik. Heroin yang aku idam idamkan dalam citer tu bukan lah Rani tetapi Kajol ;) sbb ak rase kisah cinta kajol ngan abg Shah ;) lgi semart compared dari cinta abg Shah ngan Rani. Pastu dalam benak fikiran, asyik fikir "mintak mintak la ak dapat kisah cinta mcm tu" . Ingat blik ,hampir beratus kli je ulang citer kuch kuch hota hai tu :P obses bagai ngan abg Shah tu -.-' .

Pastu time darjah lima tu, cne entah tetiba dapat hidayah nk bace novel. Novel lak Bicara Hati, mmg terbaek nye novel la, klo buat citer tu, kalah citer Merong Mahawangsa KRU tu. Aku yakin kot. Masa yg diambil untuk menghabeskn sebuah novel tu dalam masa seminggu, gile lame =.= pastu tu baru tempoh ak nk habeskan citer Bicara Hati, effect lepas khatam Bicara Hati tu xyah ckp la, dua tiga minggu gak nak lupakan kisah manis suka duka dalam novel tu. Betapa besar pengaruh novel dalam hidup aku -.- Pastu susah sangat nak lupakan Tengku Shahran tu -.- padahal terang terang tu semua cinta dunia khayalan. Tapi nyah sama itu fakta, kita haruslah bermimpi untuk jadikn mimpi itu benar ;) pastu start dari situlah, ak buang tepi tepi nak bercinta macam dalam citer kuch kuch hota hai tu, terus nak cinta kontrak. Nak gila gila, sbb romantik bagai kot =.= kalau boleh nak yang sekacak Tengku Shahran tu, *melalui description dalam novel tu, Shahran sgtlah ncem, kaya lak tu " Pastu terus addicted ngan novel yg menceritakan kisah cinta lepas kawen or cinta kontrak seperti sepi tanpa cinta dan ada lagi yg ak gagal nak ingt tajuk novel tu. Memang hari hari doa nk cinta lepas kawen, sbb xkn rse kekok or bersalah untk buat ape ape, sbb da halal :)

bicara hati kesayangan
shahran kesayangan
:)

Pastu hari berganjak hari, tahun berganjak tahun, da makin besar ckit, terus usha citer korea. Lepas tengok citer korea tu, tetiba lak menggedik nak kisah cinta aku mcm citer korea -.- hero ngan heroin mesti akn jumpe first time untk gaduh je, kan sweet tu ;) tp penangan citer korea hanyalah seketika sahaja, penangan novel lagi terbaek. Stick w/ cinta lepas kawen.

Pastu tetiba lak, btw ni da real story nie, xda citer citer dah, this is real life. Pastu skrunk nampk nya ak terjatuh chenta dengan kawan baek, which is nmpk sgt la kan kisah cinta pertama yg menjadi juara -.- *clap clap* dlu ramai sgt ckp aku akan ada jodoh ngan kawan baek aku sendiri iaitu wan syafiq, dan mcm biasa, mesti aku akn jawab " xda maknenye, mati hidup blik pown ak xnk jodoh ngan syafiq" and yes! skrunk tgk ape dah jadi -.- but who cares, 'cause im happy ^_^ kepada spe spe yg xtaw, ak kenal syafiq since std 4, lame kan??? tp time tu dia sgtlah kerek, bajet ncem bijak pandai, padahal tahap kepandaian kami sama je ;) hahaha :D pastu darjah 5 and 6 kami sekelas lagi. Kami jadi mkin rapat lepas dua dua masuk form 1. Pastu jadi makin rapat pas form 5 pas aku masuk UTP. Dan smpai skrunk pown lagi la rapat :)

and yes, i have to admit! ak terjatuh cinta ngan kawan baek sendiri =.='

kawan menjadi kekasih, takdir atau ujian??? harap harap takdir kan??? ^_^

and they said, you can find the best husband in ur bestfriend :)

p/s: moga kami terpelihara dari sebarang perkara yg bole membawa kepada kemungkaran dan semoga perhubungan kami diberkati.


2 comments:

Anonymous said...

geli nk muntah

Nur Natasha said...

bolop bolop :D