Monday, May 23, 2011

Short sembreak :'(

Tears is the only way how my eyes speak when my mouth can’t
explain how things made my heart broken..

okay quote xda kene mengena dengan entry hari nie. sje je buat sepah tu :D btw hari ni bukan nak cakap pasal sepah, tears, my eyes speak, or heart broken atau pasal my mouth yang tak reti nak berhenti kunyah sejak dua menjak ni, hari ni bercherita pasal cuti yang xberapa nak lame tempoh hari, sob sob, Universiti Teknologi Petronas sgt kedekut nak bagi cuti lame lame kat pelajar dia, al maklum lah takut otak student UTP ni berkarat lagi berhabuk kalo cuti lama kat rumah, takut kepala kitorang da xbole nak terima belaja apa nanti bukak semester baru ni, takut kitorang lupa jalan balik YUTIPEEE ni :'( and segala macam negative yang mungkin berlaku lah kalo cuti 4 bulan tu, sob sob sob :'(

Okay da banyak na menyimpang nie, selalu sangat xbole nak straight to the point, ada je benda iklan masuk. Lempang nak :-s *eh tertiru Fatin Liyana lak :')* okay cuti yang ak bising sangat tu adalah cuti selama seminggu iaitu bersama 10 hari plus 3 hari sebab ak habes exam awal, bukan sebab xpandai mengira ye rakan rakan, ak tahu je seminggu tu selama berapa hari, iaitu 8 hari, oh sangat la xlogik kan, okay seminggu 7 hari -.-' . Haa, cuti seminggu yang memang lame dah ak nanti nantikan sebab kempunan sangat nak balik rumah, sebab bila balik rumah, bole makan masakan my mom :'( which is now ak xbole dah nk santap masakan my mom lagi, pastu bole maen ngan pakwe pakwe sekalian, pastu bole lepak kat bilik sendiri sambil berangan pasal masa depan, pastu bila balik rase dekat gile ngan WAN SYAFIQ sebab rumah sangatlah dekat, pastu bole lepak lepak dengan family, sob sob sob, lambatnye tunggu bulan 7, nak balik :'(

Btw cuti hari tu memang bermanfaatlah, *manfaat dari segi kamus dewan bahasa dan pustaka natasha* cuti memang sangatlah sibuk, dengan aktivity yang menguatkan ukhuwah bersama rakan sekolah dulu, bersama cikgu cikgu yang telah ditinggalkan, bersama nenek nenek yang telah hampir dilupakan, dan juga kepada jiran kampung yang memang xpenah nak ingat pon pasal mereka tu. Cuti hari tu pegi maher, kebetulan hari guru, pastu pegi tengok my teacher yang kene admitted to hospital, kecian , tp thank god, da keluar after having a big operation keatas dirinya, dan pegi jalan jalan bagi menghabiskan sisa sisa pada hari berkenaan. Pastu pegi jalan jalan dengan keluarga juga, pergi berkelah di Lata Rek ketika cuti hari wesak, sangatlah best, lame sangat xmandi manda air terjun bersama family, pastu pegi santap sate Malaysia, *a must* bila cuti sekolah bermula, pastu pegi pengkalan kubur satu family juga dengan tujuan membuang masa lagi :) but it was fun though. Pastu maen dengan anak anak buah, yang makin chumel lagi chubby, macam mak cik mak cik mereka :')

Haa cakap pasal budak budak nie, sejak dua menjak ni, keinginan nak ada anak tu tinggi bebenar la, xpaham normal ke tak bagi kanak kanak bawah umur macam aku nie :| mungkin itu simptom awal menandakan aku sudah bersedia sangat sangat, atau mungkin tanda tanda menunjukan tahap kemiangan dalam diri makin memberontak (-.-") atau mungkin akibat enzym berpasangan tu telah trigger diri ini kearah itu *mahukan anak anak* . Btw name anak first, mungkin WAN DANIAL ASYRAF seperti permintaan si dia, yang kedua ketiga keempat kelima keenam ketujuh kelapan akan difikirkan kemudian *wah ramainye :D, satu team bole sepak bole tak? * orang cakap anak tu rezeki kan :D tapi anak ramai tu, pandai pandailan didik nye nanti, jangan besar semua jadi hantu sudah la ye jah oi (<>_<>').

And and now back to the basic, maka begitulah cuti cuti telah dimanfaatkan, sekarang aku sudah berada ni bumi TRONOH, thanks to my family kerana sanggup memandu demi menghantar ku ke sini, sob sob, homesick, dari tadi asyik nangis *bila la nak sedar diri nie* . And lupa nak mention, tadi baru jumpa blog my sis, atein and every entry dia sangatlah awesome!! kalah aku yang dah lame berkecimpung dalam dunia blogging nie. And sangatlah terpikat dengan ayat yang tertera dibawah inie :

i care too much about youu
just you dun know it
please babe !
dun make ur own conclusion
i do care about youu
i do love youu
i do want youu
i want to make youu happy

p/s: i miss my family so much, words cant say :'( after all, family is the most important thing in your life :( i miss my family, home where i belong to :|

No comments: