Tuesday, June 28, 2011

Internship session~ alhamdulillah :)

Hye guys, another entry for tonight, actually this is the 3rd one lah, tetiba hari ini bermood semacam je nak update blog. Dont know what's happening with me, mungkin sebab bosan, nak study tapi tak dapat, sebab bosan, nah! logik la sangatkan reason tu, xbole diterima pakai langsung lah >.<

Pape pon enough dengan mengarut tu, for this entry I would like to talk about my internship session that will start on 3 October - 20 April of next year. Honestly speaking la kan, memang tak sabarlah nak berinternship since i've got a very good place la for my internship, thanks to Allah, rezeki Nya :) and i am very excited la. Actually i got Emerson and if you guys don't know Emerson, bole la klik this link :')

Actually never thought that i will get Emerson for my internship since i don't perform well lah, dean' list tu last one i got during my secondary school lah , tapi itulah orang cakap, tuah manusia dan juga rezeki masing masing. Tuhan tu adil, kita kurang kat situ, kita lebih kat sini, innit? jangan pernah tak percaya dengan Nya :) Act w/ my result yang memang ala kadar tu, I got 4 offers for my intership session, yet there are many of us still didnt get even one. Memang sangatlah bersyukur dengan nikmatNya. And to make it more dramatic lah kan, all offers that i got, semua memenuhi kehendak lah as Chemical Engineering student. I got Pasir Gudang,and will be placed at plant, i got P.Pinang, one at ceramics, and another one for chemicals, which is dealing with acid thingy, semua berkaitan dengan Chemical lah :') and for Emerson, i will assist process engineer, cool meh? :D

Before applying for internship session nie, lots lots of senior told us, it's hard to find intership lah, plus if you want to get what u want, it's like 30% out of 100% lah, u can see how difficult it is. Detik nak apply internship tu, i was like" sape la nak amek aku nie, dah la tak perform , but deep in my heart, tak pe, rezeki ada kat mane mane lah, dont worry too much la" . I never expect lah to get something like this, cause i know my limitation, and that's why i was like, the hell i got Emerson, and feeling like pass-out lah bila dapat call tu, telling u i never hoping for it, sebab Emerson is big la for me yang tak perform nie. Tapi tu lah, again rezeki manusia, hanya Dia yang tahu :)

All my life, i believed yang rezeki memang ada kat mane mane, and i keep telling myself la Allah tu maha adil, kita kurang kat situ, dia bagi lebih kat sini. Guys if you are sad about things that you didn't have while your friend have it, bear in your mind, what do you have that ur friend dont have, then you know how to be bersyukurlah. Honestly speaking, sometimes me myself kadang kadang feeling iri hati lah w/ my friends, dah la kaya, bijak pandai, tapi tu la, they dont have what i got. Renungkan balik, that's why when someone saying dunia ni tak adil, i kind of didnt agree w/ them, for me dunia nie adil, the actors who acted on this earth yang tidak adil. Dont blame the world lah, blame the actors. And Tuhan tu adil, percaya dengan rezekiNya :) then you will be very happy :) and i should do more for Allah since im not a good servant on earth. Setiap pemberian ada rahmatnye :) pandai pandailah and dont take it for granted okay :)


p/s: kite manusia memang tidak dapat menghitung nikmatNya, tidak layak untuk tangisi musibah yang menimpa, lihatlah apa yang dihadapan, jangan dia tangisi yang bukan milik :)

6 comments:

jackieKOH said...

err..internship ne kena tunggu or kena cari sendiri?? hehe

Laila said...

betul betul betul. :)
Allah Maha Adil.
And everything that we get or don't get is actually the best for us `cause Allah knows best.

aurora xarielle said...

heheee, ak pon Alhamdulillah..
dapat kompeni yang ak memang berharap sangat2 nak dapat =)
melompat2 tem jawap kol..

luckystar_dhiyah said...

saya da lame intern..da nk abis..syok jgak duk company oil n gas nih..amai abg2 ensem..ahahahaha...

Nur Natasha said...

jackie: haa ak cari sendiri, tak berani lak nak tunggu yg utp carikan,takut lambat

laila: haa, kan?? rezeki ada kat mane mane :)

intan: agak la, ak tme dpt emerson tu mcm nk pengsan x_X

yah:haha, abg hncem gak yg dia cari tu, meme hoo la yah nie :D

Anonymous said...

how much salary eh?