Thursday, August 18, 2011

Cerita zaman kanak kanak !


Assalamualaikum

Was watching kungfu hustle, and tetiba terlintas dalam kepala nak tengok cerita kungfu yang budak kecik dua orang masa zaman kanak kanak dulu. Memang teringin habeslah, wuwuwu. Kalau aku sebut tajuk cerita tu korang mesti tak kan taw pasal citer tu, jadi disini aku lampirkan beberapa keping gambar yang aku cilok kat google image dan juga dari blog ini lah aku cilok gambar berkenaan :D

haaa korang boleh agak tak sape dua orang kat atas nie?? :D

yang ni ke?? xingat langsung ke??

Okok, nah aku bagi terus gambar time diorang kecik, sure sure korang bole tahu sape kan?? Ini la dia pelakon cerita Shaolin Popey yang aku maksudkan tadi. For sure you guys wont recognise until I put the pictures of them kan? Actually aku pun tak tahu cerita tu tajuk ape, tadi ketika search kat google pun, aku taip dua budak kungfu, and bingo! I found them! Baru aku taw tajuk cerita tu adalah Shaolin Popey. Layan kan dulu gambar kat bawah nie :)

ingat tak ingat tak?? :D

comelnya! c:

ni lagi la tak menahan comelnya :)

Haa ada korang teringin macam aku ke nak tengok cerita ni? Sah sah la teringin kan, iye dak? Told you guys, kalo budak 90s 89s and below tak penah tengok cerita nie, memang rugi habeslah. Memang tak da zaman kanak kanak yang berharga la, dia lebih kurang kalau korang tak tengok HP yang first dulu. Memang rugi seribu kali rugi lah! Jalan cerita dia mostly mesti ada pelakon tambahan iaitu hantu lompat! Hantu lompat ni lagi lah, macam karton gila kot, asal letak kertas kuning je mesti mau membatu, xgerak gerak. Tapi ye la, zaman kanak kanak, memang layan la, xgerak langsung, kalau tanah runtuh depan rumah pun tak kisah dah, janji boleh tengok benda tu lompat lompat, yang tak menahan takut lak tu tengok benda alah tu >.<" macam tak logik kan? Pastu si budak dua orang tu la yang akan lawan pakai kungfu diorang. Part yang kelakar dalam cerita tu bila si gemuk kerdil tu nak berak la, nak kentut la, nak makan la, mesti ada je gangguan mana mana hantu. Aku ingat lagi scene yang dia nak pegi berak, pastu ada kuar tangan from the toilet la, toilet bowl! and jujur aku bagitahu korang, masa aku kecik ,memang tak la nak masuk toilet malam malam sorang, terbawa bawa kot! hahaha, funny meh! :D Pastu banyak lagi la scene yang gelak boleh pecah perut. Dulu ayah aku pun tengok kot cerita nie! :D

persoalan, kenapa sekarang dah tak da cerita hantu cina yang buat hantu macam ni ye??
menarik kot! :D

Owh tidak lupa juga dengan cerita kat bawah nie. Korang mesti penah dengar kan cerita God Must Be Crazy. Cerita ni pun masa zaman kanak kanak jugak dulu. Memang setanding la dengan cerita Shaolin Popey. Pun ada jugak hantu lompat! kelakar la. Cute sangat! Cerita ni lagi la kelakar, dengan anak dia dua orang yang kulit tak berapa nak cerah tu, pastu ada omputih pergi masuk hutan, jumpe diorang, pastu part lucu tu lagi tambah lucu bila omputih tu buat hauk kat dalam hutan tu. Wah teringin nya nak tengok!! :(

haa ni la dia pelakon tu! :D

sekali pandang, macam barack obama pun ada nie :S

Well, tu je kot nak cerita. Teringin nye nak tengok cerita berkenaan~ Kene beli Cds nie, nak tunjuk kat anak anak nanti. " haa ni la cerita yang mama tengok dulu! " hahaha, owh lupa, sengkek, bila nak masuk duit nie? mau tengok cerita nie! internet utp sangat laju. Tak dapat nak download oh! :(

p/s: chao chin chau :(

2 comments:

Cik Daryll Raihana said...

honey, i shrunk the kids. <- my favourite. :D

dqeen said...

aku suke Fong Sai Yuk dgn Journey To The West.. haha